ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

5 راز سر به مهر در رابطه با مغز انسان

مغز، یکی از پرسش برانگیزترین ارگان های بدن انسان و حیوانات است. از ساده ترین مدل مغز گرفته تا پیچیده ترین آن ها که متعلق به انسان است، نکات ریز و مبهم بسیاری را درون ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۱۴ آبان ۱۳۹۴ | ۲۱:۰۰

مغز، یکی از پرسش برانگیزترین ارگان های بدن انسان و حیوانات است. از ساده ترین مدل مغز گرفته تا پیچیده ترین آن ها که متعلق به انسان است، نکات ریز و مبهم بسیاری را درون خود نهفته دارند. هر چه ساختار مغز پیچیده تر می شود، سوالات و ابهامات نیز بیشتر می شود.

مغز انسان با وزن تقریبی 1.5 کیلوگرم، شگفتی هایی را سبب شده که حتی خودش هم قادر نیست به هزاران سوال به وجود آمده پاسخ دهد. تا به حال به خواب های تان فکر کرده اید؟ به این نتیجه رسیده اید که چقدر این واحد پردازشی دقیق و منظم عمل می کند و اگر اختلالی کوچک در آن ایجاد شود، چه خواهد شد؟

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

ستیز سرشت و پرورش

genes-environment-choices-500x492

ستیز سرشت و پرورش یکی از بزرگ ترین سوالات بی پاسخ بشر است. کدام یک در شکل گیری شخصیت انسان مهم تر است؟ ژن یا رفتاری که در طول زندگی می آموزد؟

هنوز برای ما مشخص نیست که تا چه حد افکار، کردار و اعمال مان براساس وراثت شکل گرفته و چه میزان را کسب کرده ایم. این عبارت را تحت عناوین مختلفی همچون ذاتی-اکتسابی، طبیعت و تربیت و وراثت و محیط نیز می شناسیم.

مسئله ای که ستیز سرشت و پرورش را برای انسان بغرنج تر می کند، تعامل این دو بر یکدیگر است. همانند گذشته دیگر نمی توان این دو فاکتور را از هم جدا دانست و گفت فردی 20 درصد به شکل ژنتیکی و 80 درصد به صورت اکتسابی اینگونه است.

تاثیر گیری ژنتیک از رفتارهای اکتسابی و بالعکس، کار را برای محققین بسیار دشوارتر کرده اند و مطالعه و پژوهش با آنچه که پیشتر صورت می گرفت تفاوت بسیار کرده است.

چرا مغز دست از کار می کشد؟

080910090829_1_900x600

مغز مرکز فرماندهی اطلاعات بدن و به طور کل مهم ترین بخش بدن به حساب می آید. بیماری های ساده می تواند در نهایت منجر به کشته شدن انسان شود. از بیماری های ساده ای شروع می شود، کم کم به سیستم عصبی فشار وارد می کند و بعدها می تواند حتی سبب مرگ شود.

تعداد بسیار زیادی از بیماری های مغزی، کم کم انسان را منزوی می سازد و سپس این موجود زنده را از پای در می آورد. بسیاری قابل درمان اند و بسیاری دیگر خیر. اما آنچه که در این میان مطرح می شود این است که چگونه و چرا، به طور کل مغز انسان فعالیت خود را متوقف می سازد.

خوابیدن و خواب دیدن

ManSleeping1

وقتی به خواب می رویم، بخش هایی از مغزمان به طور کل فعالیت خود را متوقف می سازند، همین احساس سبب آرامش ذهنی ما می شود. دیگر قابلیت فکر کردن ندارید و نمی توانید فرمانی به اعضای بدن خود بدهید، شما خوابیده اید و مرکز فرماندهی بدن شما نیز خوابیده.

حین خواب، همه ما اتفاقات عجیبی را تجربه کرده ایم. کارهایی انجام داده ایم که هیچ وقت در زندگی عادی امکانش نبوده یا به مکان هایی سفر کرده ایم که حتی شاید به آنجا فکر هم نکرده ایم. ما انسان ها حین خواب، رویا می بینیم و دانشمندان هیچ ایده ای ندارند که این رویا از کجا می آید و چگونه شکل می گیرد.

خواب دیدن یک پروسه کاملا غیر قابل تصور برای سطح دانش کنونی بشر است و تئوری های متنوعی در ارتباط با آن مطرح شده. قطعا پیش آمده که به خواب های خود فکر کنید و حتی ساعت ها تحت تاثیر رویایی که دیده اید قرار بگیرید و تمام فکر و خیال تان مشغول آن شود.

برای همه ی سوال ها و دغدغه های ذهنی شما، هنوز هیچ دانشمندی پاسخ قطعی پیدا نکرده. هنوز هیچ کس نمی داند انسان ها چرا خواب می بینند و در این بین، چه اتفاقی در مغز رخ می دهد.

پرسش های بی شمار در مورد حافظه

Capture

یک پرسش بزرگ دیگر. مغز چگونه شبیه به یک انبار اطلاعات عمل می کند؟ اطلاعات به چه چیزی تبدیل شده و درون نورون ها ذخیره می شوند؟ این پرسش را شاید بتوان بزرگ ترین سوال نورولوژیست های امروزی دانست.

با این حال، سیستم ساز و کار مغز در زمینه حافظه به این سادگی ها نیست. چرا برخی خاطرات را برای همیشه و تا لحظه مرگ یدک می کشیم و برخی دیگر را چند ثانیه بعد حتی فراموش می کنیم؟ ورودی و خروجی مغز به چه صورت است؟

اگر قرار باشد هر چیزی که می بینیم مفهومی پیدا کند، مغز باید آن را تحلیل کند و در همین حال اگر قرار به خاطر سپردن تمامی جزئیات باشد، مغز انسان به یک نقطه اشباعی خواهد رسید، بنابراین صرفا برخی چیزهای گزیده را یاد می گیریم.

شما هم سوالات زیادی در مورد حافظه دارید؟ بهتر است منتظر پژوهش های بیشتر محققین بمانید.

چگونگی هوشیاری

Consiouss

هر شخصی به عنوان یک انسان با واحد پردازشی مستقل، درک متفاوتی نسبت به فرد دیگر نسبت به جهان پیرامون خود دارد. هوشیاری و آگاهی نسبت به جهان اطراف، پیشرفته ترین کاری است که مغز انسان می تواند انجام دهد. مغز می تواند متوجه شود، صدها چیز را در آن واحد بررسی کرده و همه را هم درک کند.

با استفاده از دستگاه های پزشکی می توان نقاط مختلف مغز را بررسی نمود و نقاط تیره و روشن را مشاهده کرد. با استفاده از چنین طرح هایی می توان به یک نتیجه گیری کلی رسید اما اینکه منشا این هوشیاری از کجاست و چرا انسان با سایر موجودات زنده تا این حد تفاوت دارد مشخص نیست.

حتی مواردی که مربوط به ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه هم می شود را می توان به لیست اضافه کرد. چرا و بر اساس چه ریتمی، تا این حد منظم نفس می کشیم، آن هم بدون اینکه مجبور باشیم؟ چرا قلب می تپد؟ نظم آن چگونه است و چرا نمی توانیم آن را کنترل کنیم؟ و هزاران سوال بی پاسخ دیگر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • anonymous
    anonymous | ۱۴ آبان ۱۳۹۴

    هر وقت جواب اینارو پیدا کردن باید از هوش مصنوعی بترسیم دیگه

    • - Looper -
      - Looper - | ۱۵ آبان ۱۳۹۴

      جالب اینه هنوز خیلی حقیقتای مغزو کشف نکردن ولی حرف از هوش مصنوعی که رقابت با مغز انسان میکنه میزنن :)

مطالب پیشنهادی