ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استراتژی رشد

4 توصیه برای بالا بردن توانایی حل خلاقانه مسائل

خلاق ترین انسان های روی زمین مثل اینشتین، پیکاسو، و استیو جابز، برای رسیدن به ایده های خلاقانه ی خود منتظر معجزه ننشسته اند. افراد مختلف برای رسیدن به راه حل های خلاقانه، رویکرد های ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۶ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۲:۰۰

خلاق ترین انسان های روی زمین مثل اینشتین، پیکاسو، و استیو جابز، برای رسیدن به ایده های خلاقانه ی خود منتظر معجزه ننشسته اند. افراد مختلف برای رسیدن به راه حل های خلاقانه، رویکرد های متفاوتی در پیش می گیرند. شما چگونه در مواقع لزوم، پدال خلاقیت خود را فشار می دهید؟

یک پژوهش رفتاری تازه با عنوان «رمزگشایی از خلاقیت»، به جستجوی عادت هایی پرداخته است که بیش از بقیه به راه حل های خلاقانه ی انقلابی منجر می شوند. پژوهش مذکور توسط تیم قدرتمند ردبول و با مشارکت شرکت تحلیل داده ی وایبرنت دیتا انجام شده است. ردبول 500 انسان موفق در طیف گسترده ای از حوزه ها را از طریق یک پرسشنامه ی آنلاین مورد بررسی قرار داده است. 4 نمونه از جالب ترین یافته های این تحقیق در زمینه ی خلاقیت بیشتر را در ادامه خواهید خواند.

1- مراقب استراتژی های «خارج از چارچوب» باشید

در مورد اهمیت تفکر خارج از چارچوب برای شکل دهی ایده های تازه زیاد گفته شده است، اما بنا به پژوهش انجام شده، بیش از نیمی از شرکت کنندگان در این بررسی گفته اند وقتی از آنها خواسته می شود «در چارچوب قوانین تعیین شده» کار کنند، خلاقیت بیشتری از خود بروز داده اند. کسانی که با هدف تحریک خلاقیت موافق چنین محدودیتی بوده اند از پیشینه های حرفه ای بسیار گسترده ای می آیند، از جمله حوزه های کارآفرینی، علم و هنر.

2- چیزهای بیشتری را به شانس بسپارید

جالب است که کارآفرینان و حرفه ای های دنیای کسب و کار که در این پژوهش مشارکت داشته اند، با احتمالی حدود دو برابر بیشتر از بقیه گزارش داده اند که استراتژی خلاقیتشان به جای رویکرد «تحقق بخشیدن» به چیزی از پیش تعیین شده، بیشتر با رویکرد «اجازه دهید خودش تحقق یابد» همراه بوده است. اما معنای این حرف چیست؟

با اینکه مؤسسین و مدیران کسب و کار ها ممکن است برای دستیابی به اهداف خود طرح های دقیق و شفافی به کار ببندند، کارآفرین ها و حرفه ای های کسب و کار بیشتر علاقه داشته اند از فرصت هایی که شانس در اختیارشان قرار می دهد استفاده کنند تا اینکه روی حل همه ی مسائل از طریق «طرح ریزی آگاهانه» اصرار کنند. در حقیقت، کمتر از 15 درصد مشارکت کنندگان در این تحقیق گفته اند از قبل طرح واضحی برای اجرا در نظر می گیرند.

3- از رفتن به سراغ طرح جایگزین نهراسید

توصیه ی چرچیل هنوز سر جای خود پا بر جاست: «هیچگاه، هیچگاه، هیچگاه دست از تلاش نکشید». اما زمانی فرا می رسد که مجبورید جلوی ضرر را بگیرید، مأموریت خود را نیمه کاره رها کنید، و دوباره به سراغ تخته ی وایت بورد خود بروید. کارآفرینان و حرفه ای های دنیای کسب و کار در مواجهه با مشکل در فرایندهای خلاق خود به جای آنکه «محکم به طرح اولیه ی خود بچسبند»، تا سه برابر سریع تر از دیگران به سراغ طرح جایگزین خود می روند و سعی می کنند کار را روی غلتک بیاندازند.

4- در طبیعت وقت بگذرانید

به نظر می رسد چه خود را فردی دوستدار گردش بدانید یا نه، وقت گذراندن در طبیعت اثر مثبت خود را روی خلاقیت شما خواهد گذاشت. تقریباً حدود 65 درصد مشارکت کنندگان در این پژوهش گزارش داده اند وقت گذراندن در طبیعت برای فرایند های خلاقشان اهمیت دارد. پیش زمینه ی حرفه ای این 65 درصد به بیش از 20 حوزه ی مختلف و محدوده ی سنی آنها به نسل های متفاوت بر می گردد.

وقتی صحبت از فرایند های خلاق زنان و مردان در میان باشد، تفاوت های بزرگ زیادی میان دو جنس به چشم نمی آید. با این حال احتمال استفاده ی زنان از شهود برای حل خلاقانه ی مسائل بیشتر از مردان گزارش شده است. این در حالی است که مردان برای این کار بیشتر به استدلال تحلیلی روی می آورند.

زنان همچنین برای پایین آوردن ریسک در این فرایند تلاش بیشتری می کنند، در حالی که مردان در این فرایند به ریسک بیشتر به چشم فرصت نگاه می کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • sorush33
    sorush33 | ۹ بهمن ۱۳۹۴

    بسیار ممنون آقا ادیب

  • حسین
    حسین | ۶ بهمن ۱۳۹۴

    ی چیزایی هم راجب درس بنویسید

مطالب پیشنهادی