ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ابداع نوعی ماده آبگریز که با اسپری کردن روی موبایل، آن را ضد آب خواهد نمود

پوشش های فوق آبگریز قطعا موارد مصرف متعددی در حوزه مصرفی و صنعتی دارند. با این همه، اغلب این پوشش ها دوام کافی را ندارند؛ بدان معنا که خواص ضد آب آنها به راحتی از ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ | ۱۹:۳۰

پوشش های فوق آبگریز قطعا موارد مصرف متعددی در حوزه مصرفی و صنعتی دارند. با این همه، اغلب این پوشش ها دوام کافی را ندارند؛ بدان معنا که خواص ضد آب آنها به راحتی از بین می رود.

حالا دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا نوعی پوشش فوق آبگریز را ساخته اند که نسبت به راهکارهای فعلی استحکام به مراتب بیشتری دارد و هزینه تولید و استفاده از آن روی محصولات مختلف نیز پایین تر از موارد مشابه است.

مواد آبگریز معمولا خواص ضد آب خود را از سطوح سختی می گیرند که از ستون های کوچک تشکیل می شوند و این ستون ها نیز لایه ای از هوا را بین خود نگه می دارند که مانع از رسیدن آب به سطح مورد نظر می شود.

بنابر گفته محققین سازنده این ماده، مشکل آنجاست که این سطوح پیچیده به شدت آسیب پذیر هستند و همین مساله میتواند اثرگذاری آنها را در دراز مدت کاهش دهد.

برای نمونه ماده ای به نام F-SiO2 به شدت آبگریز است، با این همه، در اثر سایش به سرعت خاصیت آبگریزی خود را از دست می دهد و در نتیجه آنچنان که باید در سطوح تجاری از آن استفاده نمی شود.

تیم محققان استرالیایی اعلام کرده اند که این ماده ترکیبی از دو پلاستیک مختلف به نام های پلی (متیل متاکریلات) و پلی اورتان است و تا 60 درصد نسبت به مواد کنترلی خود استحکام بیشتری دارد.

به لحاظ مکانیکی هم این ماده بسیار ایستاست و در تست های صورت گرفته نشان داد که در دراز مدت از استحکام و مقاومت بیشتری در برابر سایش برخوردار خواهد بود و همزمان خاصیت آبگریزی خود را هم حفظ می کند. محقق ارشد این پروژه دو ماده یاد شده را به دو تور ماهیگیری تشبیه کرد که در هم تنیده می شوند و هر کدام خواص مختلفی دارند.

علاوه بر این در آزمایشات انجام گرفته مشخص شد که این ماده در برابر اسید، نور فرابنفش و حلال هایی نظیر الکل نیز مقاوم است و به خاطر همین امید می رود که روزی تنها با یک بار اسپری کردن آن روی اجسام مختلف آنها را در برابر مواد گوناگون مقاوم سازد.

نکته دیگری که باید در مورد این ماده به آن اشاره شود، شفافیت آن است و به همین خاطر موارد مصرف متعددی پیدا می کند که از لوازم الکترونیک تجاری نظیر اسمارت فون، چراغ راهنمایی و رانندگی و مواد بسته بندی گرفته تا چوب یا حتی کشتی ها را شامل خواهد شد.

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • مهدی
    مهدی | ۲۱ شهریور ۱۳۹۵

    تومطلبم نشته که در اثر فرسایش مقاومتشو از دست میده فکر کنم کاراییش اینه که گوشی اسپره کنی بکنی داخل آب وسریع

    • مهدی
      مهدی | ۲۱ شهریور ۱۳۹۵

      دربیاری

  • سینا اکبری
    سینا اکبری | ۲۱ شهریور ۱۳۹۵

    عمرا اگه زد آب بشه گوشی با این. اگه اینجوریه روغن مایع هم آب گریزه. با این چیزا گوشی زد آب نمیشه مگر اینکه تمام قطعات مدارات گوشی رو هم از ابن اسپره زد که بازم بعیده

  • مهرداد علیخانی
    مهرداد علیخانی | ۲۱ شهریور ۱۳۹۵

    مگه الان اسپری یا مایع ضد آب کردن کفش و سقف و .... نیست؟؟؟ از تکنولوژی نانو استفاده میشه

مطالب پیشنهادی