ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گله عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای از بی توجهی به «سیستم اتصال به زمین» در ایران

شکرالله قلی زاده، عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ ای با گلایه از در نظر نگرفتن یا نقص سیستم اتصال به زمین در اغلب ساختمان‌ های ایران گفته است: «این موضوع باعث مرجوع شدن بسیاری از محصولات الکتریکی ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ | ۱۲:۴۵

شکرالله قلی زاده، عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ ای با گلایه از در نظر نگرفتن یا نقص سیستم اتصال به زمین در اغلب ساختمان‌ های ایران گفته است: «این موضوع باعث مرجوع شدن بسیاری از محصولات الکتریکی می شود».

سیستم «ارت» یا اتصال دادن یک نقطه از مدار الکتریکی دستگاه های برقی به زمین، هم برای تجهیزاتی به کار می رود که با برق کار می کنند، و هم برای تجهیزاتی که با برق کار نمی کنند اما بدنه ای فلزی دارند. این سیستم یکی از اصلی ترین ارکان نیروگاه ها، پست های برق، ساختمان ها و غیره است که برای حفظ سلامت افراد، تجهیزات و دستگاه ها در مقابل خطرات ناشی از اتصال کوتاه یا صاعقه طراحی می شود.

قلی زاده با اشاره به نبود تجهیزات اتصال به زمین در بسیاری از ساختمان های کشور و بروز خسارات گسترده در نتیجه ی این موضوع گفته است: «به دلیل عدم پیش‌ بینی این سیستم در ساختمان‌ ها، شاهد خرابی‌ های جبران ناپذیر، مرجوع شدن بسیاری از محصولات الکتریکی و گسترش ابعاد این خسارت‌ ها در کشور هستیم».

وی افزوده است: «علاوه بر این، اغلب مهندسان فناوری اطلاعات با سیستم ارتینگ آشنایی لازم را ندارند و توجهی به این موضوع نمی‌ کنند».

به گفته ی قلی زاده، سیستم ارتینگ یا اتصال به زمین متشکل از چاه ارت و سیم متصل به چاه است که هر جریان الکتریکی ناخواسته و مزاحمی را به زمین منتقل می‌ کند. به بیان دیگر اگر بدنه ی دستگاه های مصرف کننده ی برق از جمله دستگاه‌ های صنعتی، مخابراتی و خانگی، توسط یک رشته سیم به زمین متصل شود، یک سیستم ارت ایجاد شده است که دستگاه مذکور را از خطر خسارت ناشی از بار ناخواسته دور می کند.

استفاده از سیستم اتصال به زمین برای حفاظت از افراد و دستگاه‌ ها لازم است چرا که ولتاژ های اضافی تولید شده در بدنه ی دستگاه‌ های الکتریکی در صورت خنثی نشدن می توانند به خود دستگاه یا کاربر آسیب رسان باشند. عضو سندیکای تولیدکنندگان رایانه تصریح کرده است: «در حال حاضر در نتیجه ی عدم توجه کافی به سیستم ارتینگ، شاهد خرابی‌ های جبران ناپذیر و مرجوع شدن بسیاری از محصولات الکتریکی در بازار هستیم».

وی در توضیح سخنان خود افزوده است: «دستگاه‌ های بسیاری سالم به فروش می‌ روند، اما با ایراد فنی مرجوع می‌ شوند و پس از بررسی مشخص می‌ شود اشکال سیستم ارت باعث نقص عملکرد دستگاه شده است. برای مثال بار ها دیده شده در سازمان‌ های بزرگ با اتاق سرور های دارای رک های متعدد، به دلیل اتصال اشتباه سیم ارت، بخشی از سرور آسیب شدیدی دیده است».

به اعتقاد قلی زاده، ابعاد این خسارات در سطح کشور گسترده است و بنا به قیمت گزاف تجهیزات الکترونیکی، هر ساله هزینه ی مالی زیادی به کشور وارد می کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • بهداد
    بهداد | ۲۳ شهریور ۱۳۹۵

    این دوستمون حرفی میزنه ها ... بردادر جماعت بساز بفروش آجر رو دارن عمودی میزارن مصرف مصالحشون کم بشه حالا انتظار چاه ارت داری

  • kasra_sh
    kasra_sh | ۲۳ شهریور ۱۳۹۵

    سال پیش برقکار اوردیم سیم ارت ساختمان رو درست کرد اما به جایی وصل نیست چون پریز ارت دار گیر نمیومد اونموقع الانم پریز عوض کنیم دو شاخه ها ارت ندارن ?

  • سعید
    سعید | ۲۳ شهریور ۱۳۹۵

    نمیدونستم اون سیم سبز و زرد اتصال به زنین انقدر مهمه
    هر چند همیشه در صورت امکان سعی میکردم اگه ممکنه به لوله ابی یا ستونی چیزی اتصال بدم
    ولی معمولا سیمی که برق کارها به عنوان سیم ضاعد میبرن میندازن دور ?
    به حر حال اینجا ایرانه

مطالب پیشنهادی