ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شکرگذاری
کسب و کار

60 ثانیه قدردانی صبحگاهی: ضامن شادی شبانه روز

زندگی کارآفرینی ضمن آینده درخشانی که ممکن است برای فرد داشته باشد، بعضا با مشکلات و دشواری هایی هم همراه است. Bruce Eckfeldt، عضو هیئت رئیسه ی سازمان کارآفرینان نیویورک سال های سختی را گذراند ...

لیلا حیدری
نوشته شده توسط لیلا حیدری | ۳۰ آذر ۱۳۹۵ | ۱۵:۰۰

زندگی کارآفرینی ضمن آینده درخشانی که ممکن است برای فرد داشته باشد، بعضا با مشکلات و دشواری هایی هم همراه است. Bruce Eckfeldt، عضو هیئت رئیسه ی سازمان کارآفرینان نیویورک سال های سختی را گذراند تا به یک نکته ی کلیدی دست یافت. برای فهمیدن این نکته، تجربه اش را از زبان وی بخوانید:

چند سال پیش جراحی کمرم همزمان با طلاق از همسرم شد. با وجود سه فرزند و 50 کارمند حقوق بگیر، فشار زیادی بر من غالب شده بود. کمبود خواب و اضافه وزن به دلیل ورزش نکردن را هم به این ها اضافه کنید. همه ی این موارد من را بر آن داشت که برای مدیریت این استرس، تحقیق کنم و تکنیک های جدیدی بیابم. مدیتیشن را از سر گرفتم و نقاط قوتم را محکم تر از پیش کردم. این دو عامل در خواب من اثر خوبی گذاشت و دیگر به راحتی می خوابیدم.

اما عاملی که بزرگ ترین و ماندگارترین اثر را در بهبود زندگی من گذاشت شکرگزاری بود!

هنگام جست و جو به تحقیقی از Robert Emmons برخوردم که در مورد قدردانی بود. این تحقیق به من یاد داد که با یافتن نعمت هایی برای تشکر در مواقع سختی و نا امیدی، روح من جلا خواهد یافت.

نکته ی طلایی که Emmons به آن اشاره می کند این است که شخص خودتان باید به دنبال چیزهایی در زندگی برای قدردانی و شکرگذاری باشد؛ چرا که این حس به خودی خود ایجاد نمی شود.

بعد از صحبت کردن با چند نفر از دوستانم تصمیم گرفتیم گروهی در فیسبوک ایجاد و صبح را با قدردانی از 5 موهبت آغاز کنیم. هدف ما این بود که این کار را به مدت 90 روز انجام دهیم و هیچ کدام از نوشته ها نباید تکراری باشند.

خیلی از دوستان 90 روزشان را تکمیل کردند، از این رو دوستان دیگرمان را به گروه دعوت کردیم و آن ها نیز دیگر دوستان شان را دعوت کردند. اکنون 2000 نفر در این گروه اند و هر روز 100ها پست در آن جا گذاشته می شود.

در نتیجه ی این عادت صبحگاهی به نکات زیر دست یافتم:

  1. قدردانی های دقیق قدرت مند تر از معمولی ها هستند

nature_forest_sunshine_in_the_wood_036772_

در آغاز، من کلماتی مانند «طلوع خورشید» و «هوای تازه» در گروه می فرستادم. اما چون قرار بر این بود که پست تکراری نگذاریم، این بار با دید خلاقانه ای به آن نگاه کردم و این گونه نوشتم: «طلوع خورشید صبحگاهی که درخشش اعجاب برانگیزی بر شهر دارد» و « استشمام هوای تازه در حالی که در بالکن منزلم ایستاده ام و قهوه ام را می نوشم».

این ایده ها و تصاویر بسیار بیش تر از دیگر ایده ها، ماندگار تر و ملموس تر بودند. در تمام طول روز به آن ها فکر می کردم و گاه ماه ها یا سال ها از فکرکردن به آن ها شاد می شدم.

  1. قدردانی نحوه ی دید شما به جهان را تغییر می دهد

see-the-world-differently

بعد از چند هفته پست گذاشتن در گروه، دید من به جهان تغییر پیدا کرد. چون باید روز بعد برای 5 چیز تشکر می کردم، در تمام طول روز به دنبال دلایلی برای تشکر کردن می گشتم. دیگر کوچک ترین لحظات نیز برایم معنی پیدا کرده بود و با خود می گفتم: همین است، یک پست جدید!  در واقع لحظات یکنواخت و خسته کننده ی قدیمی تبدیل به لحظاتی شدند که قدردان شان بودم.

  1. قدردانی نگاه شما به خودتان را تغییر می دهد

tumblr_nxflkjz58k1s3fzsto1_1280

زمانی که به دنبال دلایلی در جهان برای قدردانی می گردید درواقع سیم کشی درون تان را تغییر می دهید.

در این زمان بخشی از مغزتان برای عبرت گرفتن از سختی ها، تغییر، بهبود و بازسازی یک فرصت تقویت می شود زیرا تلاش شما بر این است که خوبی های جهان را ببینید.

  1. قدردانی باعث ایجاد روابط عالی با دیگران می شود

روابط

گروه فیسبوک با نفراتی شروع شد که همه یکدیگر را می شناختند. خواندن پست های دیگران و طرز نگاه شان به جهان، بینش جدیدی به ما می داد.

زمانی که به تقویت روانی نیاز داشته باشید، چالش قدردانی می تواند کمک شایانی کند؛ زیرا حسی به شما می دهد که گویی در اوج قرار دارید. همان طور که بدن تان برای قوی تر شدن به وزنه برداری نیاز دارد؛ عملکرد خوب ذهن شما نیز به تمرین و آموزش نیاز دارد.

به عبارتی قدردانی وزنه های مجانی برای ذهن است که به مرور زمان باعث افزایش صبر و انعطاف پذیر تان می شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • CATer
    CATer | ۳۰ آذر ۱۳۹۵

    لابلای این همه مشغله، عجب مطلب خوب و به جایی بود...

  • امیر رحیمی
    امیر رحیمی | ۳۰ آذر ۱۳۹۵

    اگر دعا کنیم، خرافاتی هستیم. اما اگر از طبیعت بخواهیم، قانون جذب است و علمی!
    اگر اذان صبح بیدار شویم و وضو بگیریم، دیوانه هستیم، اما اگر بین ساعت ۵ تا ۶ صبح بیدار شویم و دست و صورت را با آب سرد بشوییم، از غلظت خون و نتیجتا سکته مغزی جلوگیری کردیم و علمی است!
    اگر صبح نماز بخوانیم، کار بیهوده ای مربوط ب ۱۴۰۰ سال پیش را انجام داده ایم، اما اگر صبح را با قدردانی صبحگاهی شروع کنیم، متمدن هستیم.

    • Mohammad Reza Baghban
      Mohammad Reza Baghban | ۱ دی ۱۳۹۵

      دقیقا ، بنظر من نماز صبح یکی از بهترین روش ها برای آغاز سحر خیزی هست فقط روشی که من استفاده میکنم اینکه معمولا چون خواب صبح خیلی دل انگیزه و آدم بعد نماز دوست داره بخوابه بهتر بعد برخواستن کاری که برای فرد لذت بخشه مثل بازی ویدیویی کردن صورت بگیره تا انرسی خواب کم کم از بین بره که معمولا هم 10 تا 15 دقیقه طول خواهد کشید. لازم به ذکر هست و در روایات مختلف نیز به اهمیت شکرگزاری و همینطور سحرخیزی ( نخوابیدن در بین طلوعین) تاثیری که در فراخ شدن روز روزی اشارات فراوانی شده.

مطالب پیشنهادی