ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نخستین پرتاب آزمایشی فالکون هِوی با آزمون سختی برای اسپیس اکس همراه است

ایلان ماسک امروز از طریق توییتر اعلام کرد نخستین پرواز راکت غول آسای «فالکون هِوی» (Falcon Heavy) اواخر تابستان سال جاری صورت خواهد گرفت. او همچنین اظهار داشت در کنار این پرتاب تاریخی، آنها تلاش ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ | ۲۰:۱۵

ایلان ماسک امروز از طریق توییتر اعلام کرد نخستین پرواز راکت غول آسای «فالکون هِوی» (Falcon Heavy) اواخر تابستان سال جاری صورت خواهد گرفت. او همچنین اظهار داشت در کنار این پرتاب تاریخی، آنها تلاش می کنند تا بخش بالایی (upper stage) راکت فوق را به سلامت بر زمین بنشانند، عملی که بسیار دشوارتر از فرود آوردن راکت فالکون 9 خواهد بود.

همان طور که می دانید فالکون هِوی از سه قسمت اصلی تشکیل شده، بوستر مرکزی آن یک «فالکون 9 فول تراست» است و دو بخش جانبی آن نیز معادل مرحله اولیه فالکون 9 هستند. به همین دلیل، این راکت می تواند در مقایسه با فالکون 9 کنونی دو برابر بار بیشتری را حمل کند.

اسپیس اکس می گوید تغییر عملیات از یک راکت به سه راکت، بیش از حد دشوار بوده و اگرچه تمامی مراحل مهندسی این پروژه با موفقیت به پایان رسیده، اما باز هم نخستین پرتاب آزمایشی فالکون هِوی با خطرات زیادی همراه خواهد بود. هنوز محموله همراه این راکت عظیم الجثه در پرتاب آزمایشی مشخص نشده.

گفتنیست حتی اگر اسپیس اکس در پرتاب آزمایشی اولیه نتواند بخش بالایی و اصلی فالکون هِوی را به سلامت فرود آورد، در نهایت باید این عملیات خطیر را انجام دهد، چون رؤیای ایلان ماسک مبنی بر تشکیل تمدن انسانی روی کره مریخ به فضاپیمای غول آسای «سیستم حمل و نقل بین سیاره ای» با قابلیت استفاده مجدد و چندین بار فرود موفقیت آمیز وابسته است.

به هر حال این کمپانی فعلاً گام های مهم تر و البته معقول تری را پیش رو دارد که از میان آنها می توان به استفاده از بوسترهای جانبی بیشتر، فرود موفقیت آمیز مرحله دوم (second stage) راکت فالکون 9، و پرتاب مجدد یک راکت طی 24 ساعت پس از پرتاب اولیه اشاره کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • heydar hejazi
    heydar hejazi | ۱۴ فروردین ۱۳۹۶

    کاش یکی پیدا بشه که بتونه پاد ماده رو سریعتر از از حد بسازه و دیگه سفینهای فضایی این همه برای سوخت سنگین نشن

مطالب پیشنهادی