ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

معرفی اپلیکیشن Cardiograph؛ پایش ضربان قلب از طریق دوربین موبایل

صحبت در مورد اهمیت پایش ضربان قلب گزافه گویی است. خودتان بهتر می دانید که یک ضربان غیر عادی و نا منظم نشانه واضحی از امراض است و باید جدی گرفته شود. اگر دستگاه سنجش ضربان همیشه ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۶:۰۰

صحبت در مورد اهمیت پایش ضربان قلب گزافه گویی است. خودتان بهتر می دانید که یک ضربان غیر عادی و نا منظم نشانه واضحی از امراض است و باید جدی گرفته شود.

اگر دستگاه سنجش ضربان همیشه در دسترس تان نیست، یا ساعت هوشمند و دستبند سلامتی ندارید، خوشبختانه از طریق موبایل هم می توانید ضربان قلب تان را تحت نظر داشته باشید. اپلیکیشن Cardiograph با استفاده از دوربین و فلش موبایل این کار را با دقت قابل قبولی انجام می دهد.

برای گرفتن ضربان قلب با این اپ کافیست که با انگشت اشاره تان لنز دوربین و فلش را به طور کامل بپوشانید. بعد این کار باید گزینه استارت را بزنید تا اپلیکیشن تنها در چند ثانیه ضربان قلب شما در دقیقه را محاسبه کند.

اما آیا این پایش به قدر کافی درست و دقیق هست؟ مطمئنا نه، از دوربین یک موبایل نمی توان انتظار دقتی به اندازه یک دستگاه تخصصی پایش ضربان را داشت. اما حداقل می توان گفت که کاردیوگراف این کار را با خطای «قابل قبولی» انجام می دهد.

بگذارید در مورد مکانیزم کار این اپ بیشتر توضیح بدهیم. کاردیوگراف و نمونه های مشابه آن عمل پایش ضربان را بر اساس روش تغییر حجم‌ سنجی نوری (Photoplethysmogram) انجام می دهند.

اگر بخواهیم ساده بگوییم، با هر تپش قلب خون به تمام نقاط بدن پمپاژ می شود و فشار ناشی از این پمپاژ بر اندام ها و تغییر حجمی که در آن ها اتفاق می افتد را می توان از طریق دیودهای نوری (که در موبایل همان فلش LED است) شناسایی کرد.

برای همین با قرار دادن انگشت روی دوربین و فلش، اپلیکیشن با آنالیز تغییر رنگ و حجمی که در سر انگشتان اتفاق می افتد می تواند تخمینی از ضربان قلب را در دقیقه داشته باشد. بنابراین نتایجی که در کاردیوگراف می بینید اگر چه صد در صد دقیق نیستند، اما تا حد زیادی می توان به آن ها اتکا کرد.

کاردیوگراف بعد از پایش از شما می پرسد که کجا و تحت چه شرایطی این کار را انجام داده اید: بعد از ورزش و دویدن، موقع گرم کردن یا در حالت ریلکس. سپس تمامی این اطلاعات را در تاریخچه خود ثبت می کند تا بعدا بتوانید از این اطلاعات در موقعیت های مختلف استفاده نمایید.

خوشبختانه لازم نیست که ضربان های پایش شده در کاردیوگراف فقط برای خودتان باشند. اپلیکیشن امکانی فراهم کرده که برای دوستان و اعضای خانواده تان هم پروفایل بسازید و اطلاعات مربوط به هر کدام را در اپلیکیشن ذخیره کنید.

کاردیوگراف، این اپلیکیشن خوب و کاربردی  را می توانید به طور رایگان در اندروید استفاده کنید، اما دانلود نسخه iOS به دلیل داشتن امکانات بیشتر (مثل پشتیبانی از 3D Touch و همگام سازی اطلاعات با Apple Health) 1.99 دلار هزینه برایتان در پی خواهد داشت.

Cardiograph

Cardiograph

سازنده: .MacroPinch Ltd قیمت: رایگان (نسخه iOS به قیمت 1.99 دلار) دسته بندی:
سیستم عامل: iOS و اندروید حجم: 58.4 / 2.5 مگابایت زبان:
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی)
    δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی) | ۱۷ فروردین ۱۳۹۶

    دقت اینجور روشا به فاصله بین LED و دوربین هم ربط داره! حداقل تا اونجایی که خودم امتحان کردم، تو گوشی هایی که LED به دوربین نزدیکتره دقیق‌تر نشون میده!! نمیشه انتظار تشخیص آریتمی رو داشت! تشخیص ضربان تو فشار خون پایین هم سخته و نتایج درستی نشون نمیده ولی در حد خودشون قابل قبولن، نهایتا تو فشار خون طبیعی با یه فشارسنج یا دستگاه های اندازه گیری دیگه کمتر از ۷ تا ضربان خطا دارن...
    دوربین رو نزدیک یه جسم قرمز یا تیره بگیرین و یکم تکون بدین، ضربان اونم میگیره :))

  • Ali Mbi
    Ali Mbi | ۱۷ فروردین ۱۳۹۶

    مسخرست، باش ضربان قلب میز کامپیوترمو هم گرفتم ???

مطالب پیشنهادی