ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

باتری های آینده ممکن است از رگبرگ ها الهام بگیرند

تا به حال تعداد بسیار زیادی از محققین روی افزایش طول عمر باتری ها مطالعه کرده اند و برخاً به موفقیت هایی نیز دست یافته اند اما آنها در آخرین تحقیقات انجام گرفته از ساختاری ...

حسام الدین جعفری
نوشته شده توسط حسام الدین جعفری | ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | ۲۳:۰۰

تا به حال تعداد بسیار زیادی از محققین روی افزایش طول عمر باتری ها مطالعه کرده اند و برخاً به موفقیت هایی نیز دست یافته اند اما آنها در آخرین تحقیقات انجام گرفته از ساختاری الهام گرفته اند که به وفور در طبیعت یافت می شود: رگبرگ.

گفتنی است یک تیم تحقیقاتی موفق شده اند یک ماده متخلخل را تولید کنند که می تواند شبیه به جریان های بهینه مواد غذایی در برگ گیاهان رفتار کند. آنها از روشی مبتنی بر تبخیر برای چیدن نانو ذرات «اکسید روی» درون شبکه های ماده متخلخل استفاده کنند که همانند آنچه از برگ گیاهان انتظار می رود، قادر است انتقال ماده را به حداکثر رسانده و از طرف مقابل انرژی لازم برای انجام آن را کاهش دهد.

رگبرگ ها بازده عملیات انتقال ماده را به حداکثر و انرژی لازم برای آن را به حداقل می رسانند

لازم به ذکر است بهره مندی از تکنیک مورد اشاره در الکترودهای باتری های لیتیومی نه تنها به بهبود عملیات های شارژ و خالی شدن خواهد انجامید بلکه فشار روی خود الکترودها را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. بر همین اساس باتری موبایل شما می تواند ظرفیتی بالاتر (حداکثر 25 برابری) داشته در حالی که زودتر شارژ می شود و طول عمر مفید بیشتری نیز خواهد داشت.

اما همانند اکثر اکتشافات مربوط به باتری ها، یک سؤال ذهن خواننده را به خود مشغول خواهد کرد: چگونه می توان نتایج این تحقیق را وارد عرصه محصولات قابل عرضه کرد. گفتنی است «اکسید روی» ماده شگفت انگیزی و عجیب و غریبی نیست اما هنوز لازم است روشی برای تولید انبوه شبکه های نانوذراتی توسعه یابد تا استفاده از این فناوری در مقیاس صنعتی را ممکن سازد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • solook
    solook | ۲۲ فروردین ۱۳۹۶

    اموزش زبان المانی در دانشگاه تهران
    https://goo.gl/gpHI8c

  • Mr. Noom
    Mr. Noom | ۲۱ فروردین ۱۳۹۶

    صد تا خبر تا حالا خوندم تو صد تا سایت : فلان شخص باتری کاملا جامد اختراع کرد ، فلان فرد نانو باتری خلق کرد و الآن هم رگبرگ... واقعا چرا وقتی گزینه بهتر هست شرکت ها هنوز دارن از باتری های قدیمی استفاده میکنند؟! قدرت اصلی موبایل ها با بیشتر شدن ظرفیت باتری ولی با همون اندازه رو میشه !!! الآن مثلا Tegra Xaviar ( در حال ساخت در اصل برای ماشین ها برای اینکه ظرفیت بیشتری دارند ) حدود 30 وات انرژی مصرف میکنه که برای باتری گوشی های امروزی زیادی زیاده چون حداکثر استفاده فکر کنم 10 وات باشه ولی شاید براتون جالب باشه که این چیپ حداقل 1.3 ترافلاپس در FP32 یعنی یه چیزی حدود قدرت اکس باکس وان اوریجینال رو داره فقط فرض کنید یک روز با گوشیتون در حال GTA V بازی کردن باشید ?? ولی متاسفانه خبر راجب کشف روش های مختلف برای شارژ سریعتر و علاوه بر آن بسیار بیشتر شدن ظرفیت باتری زیاد گفته میشه ولی وقتی شرکت های سازنده دوست دارن تو ده سال پیش بمونن و هیچ سرمایه گذاری ای برای " آینده " نمیکنن چه فایده ? همین الآن مدیاتک CPU ده هسته ای ساخته پس میشه ده هسته ای ساخت و کوالکام هم میتونست ۸۳۵ رو ده هسته ای بسازه ولی مصرف زیاد جلوش رو گرفت...تا الآن واقعا از هر نظر تو گوشی پیشرفت کردیم...واقعا خیلی خوب میشه که پیشرفت بعدی تو باتری باشه ?

مطالب پیشنهادی