ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گوگل و فیسبوک؛ قربانیان اصلی پرونده کلاهبرداری 100 میلیون دلاری

حدود یک ماه قبل، خواندید که یک شیاد اینترنتی توانسته از دو شرکت بزرگ آمریکایی مبلغ 100 میلیون دلار کلاهبرداری کند. امروز منابع خبری می گویند قربانیان این کلاهبرداری نه تنها کمپانی های تازه کار ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۷:۰۰

حدود یک ماه قبل، خواندید که یک شیاد اینترنتی توانسته از دو شرکت بزرگ آمریکایی مبلغ 100 میلیون دلار کلاهبرداری کند. امروز منابع خبری می گویند قربانیان این کلاهبرداری نه تنها کمپانی های تازه کار و بی تجربه ای نبوده اند، بلکه از غول های تکنولوژی کنونی جهان محسوب می شوند: گوگل و فیسبوک.

متهم پرونده از نام شرکت تایوانی «کوانتا کامپیوتر» برای کلاهبرداری استفاده کرده است.

مقامات فدرال آمریکا در زمان تشکیل این پرونده، یک تبعه کشور لیتوانی به نام «ایوالداس ریماساسکاس» را به عنوان متهم اصلی معرفی کردند، اما حرفی از هویت دو کمپانی درگیر در آن به میان نیاوردند. حال با توجه به اینکه تأمین کننده تایوانی قطعات به نام «کوآنتا کامپیوتر» (Quanta Computer) می گوید مجرم مورد بحث از اسم شرکت آنها برای کلاهبرداری استفاده کرده، به راحتی می توان قربانیان را حدس زد.

کوآنتا از تأمین کنندگان اصلی شرکت های بزرگ آمریکایی از جمله اپل، آمازون، گوگل و فیسبوک به شمار می رود. چندی قبل فیسبوک از مقامات قضایی آمریکا برای بازپس گرفتن پولش کمک خواسته بود، و نهایتاً هر دو کمپانی مورد بحث اعتراف کردند که هدف این کلاهبرداری قرار گرفته اند.

فیسبوک می گوید «با همکاری نهادهای قانونی، به سرعت سرمایه از دست رفته را پس گرفته» و گوگل نیز اعلام کرد «پس از شناسایی کلاهبرداری، مقامات مربوطه را مطلع ساخته». اگرچه این دو شرکت توانسته اند به پولشان برسند، اما تحقیقات پرونده هنوز در جریان است. «ریماساسکاس» که مبالغ دریافتی اش را در بانک های متعدد اروپایی نگهداری می کند، اتهامات وارده را انکار می نماید.

فیسبوک و گوگل هنوز وقوع کلاهبرداری را به سهامدارانشان اطلاع نداده اند.

نکته جالب پرونده اینجاست که نه فیسبوک و نه گوگل، این کلاهبرداری بزرگ را به سهامدارانشان اطلاع نداده اند، در حالی که طبق قوانین شرکتی موظف به این کار هستند. البته شاید 100 میلیون دلار برای آنها مبلغی نیست که به خاطرش، خودشان را به زحمت بیندازند. با این حال می بینیم حتی این دو غول جهان تکنولوژی نیز از معرض کلاهبرداری ها در امان نیستند، چه برسد به استارتاپ های کوچکی که هنوز در ابتدای راه پر پیچ و خم تجارت قرار دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی