ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

پشت پرده مونتاژ آخرین موبایل هوشمند جی‌ال‌ایکس

شرکت ایرانی «جی‌ال‌ایکس» اخیراً موبایلی پرچمدار به نام «آریا ۱» را معرفی کرده است که با توجه به وجود یک نمونه چینی مشابه، هویت و ساختِ ایران بودن آن تا حدی زیر سوال است؛ موبایلی ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | ۱۹:۳۰

شرکت ایرانی «جی‌ال‌ایکس» اخیراً موبایلی پرچمدار به نام «آریا ۱» را معرفی کرده است که با توجه به وجود یک نمونه چینی مشابه، هویت و ساختِ ایران بودن آن تا حدی زیر سوال است؛ موبایلی که «حمید سعیدی»، مدیرعامل جی‌ال‌ایکس آن را محصولی مونتاژ شده در داخل کشورمان معرفی می‌کند.

آریا ۱ تلفن همراهی با مشخصات سخت‌افزاری مناسب است و از نمایشگری ۵.۵ اینچی با رزولوشن Full HD و یک چیپست مجتمع ساخت مدیاتک که به پردازنده‌ای ۸ هسته‌ای (کورتکس A53) مجهز شده، بهره می‌برد. ۴ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی به همراه یک سنسور خوانش اثرانگشت در آن به کار گرفته شده که قیمت حدود ۱ میلیون تومانی آن را تا حد زیادی توجیه می‌کند.

این محصول که از سوی شرکت ایرانی جی‌ال‌ایکس مونتاژ می‌شود، از یک سنسور تصویربرداری ۱۶ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی و یک سنسور ۸ مگاپیکسلی برای دوربین سلفی بهره می‌برد. اما قابلیت کلیدی آریا ۱، باتری آن است که از ظرفیت ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعت برخوردار است.

با نگاهی به مشخصات فنی، می‌توان دید که با محصولی میان‌رده روبه‌بالا در دنیای کنونی موبایل رو به رو هستیم و اگر این دستگاه به شکل کامل در ایران طراحی و ساخته می‌شد، می‌توانستیم به آن افتخار کنیم. اما مسئله اینجاست که یک موبایل چینی به نام «Oukitel K6000 Plus» وجود دارد که دقیقاً با همین مشخصات سخت افزاری، طراحی و حتی وزن یکسان عرضه می‌شود و برچسب قیمتی ۱۶۵ دلاری دارد.

شباهت بسیار زیاد طراحی و سخت‌افزاری دو دستگاه، باعث شد تا به سراغ حمید سعیدی، مدیرعامل جی‌ال‌ایکس برویم و علت را از او جویا شویم. سعیدی در همین رابطه به دیجیاتو می‌گوید:

«محل تامین قطعات دو شرکت از یک منبع است، اما برد آنها کاملا متفاوت است. برای مثال برد آریا دارای سنسورهای کامل است در حالی‌که مدل خارجی این قابلیت را ندارد. ما قطعات این موبایل را در داخل ایران مونتاژ می‌کنیم.»

سعیدی البته متذکر می‌شود که مدل‌های آریا، عنوان «ساخت ایران» را به خود اختصاص نمی‌دهند و محصولاتی مونتاژی هستند. با این حال وی خبر می‌دهد که موبایل‌های کلاسیک و غیر هوشمند، ۱۰۰ درصد تولید داخل ایران هستند و برای تولید اینگونه موبایل‌های ساده، نیازی به منابع خارجی وجود ندارد.

مدیرعامل جی‌ال‌ایکس البته در گفتگوی خود با دیجیاتو عنوان کرد که در صورت استقبال خریداران، امکان بومی‌سازی قطعات خارجی و تولید موبایل‌های هوشمند نیز در ایران وجود خواهد داشت. سعیدی روند پیشرفت بومی‌سازی محصولات جی‌ال‌ایکس را مطلوب توصیف می‌کند، چراکه اکنون بیشتر قطعات موجود در مدل‌های قدیمی‌تر در ایران ساخته می‌شوند.

سعیدی معتقد است که بازار تلفن‌های همراه ایرانی نیازمند حمایت خریداران و مسئولان است. او در این‌باره به دیجیاتو می‌گوید:

«نمی‌توان انتظار داشت که ایران در زمینه تولید محصولات «های تک»، یک شبه ره صد ساله را طی کند و در آینده نزدیک یک تلفن‌همراه ایرانی مطابق با استانداردهای جهانی داشته باشیم. اما در صورت ایجاد بازار مناسب برای موبایل‌های ایرانی و وجود صرف اقتصادی، در زمینه بومی‌سازی این کالا می‌توان گام‌های بلندی برداشت.»

تحقق تکنولوژی‌های رده بالا در داخل کشور، آرزوی کاربران ایرانی است و طبیعتاً آنها نیز علاقه دارند تا به جای محصولاتی از سامسونگ، اپل یا هوآوی، موبایلی ساخت داخل را با همان سطح از کیفیت تهیه کنند که قیمت تمام شده‌اش نیز از محصولات رقیب پایین‌تر باشد.

مقایسه طراحی ظاهریِ مدل آریا با UMi Plus

با این‌حال، شرکت مورد بحث ایرانی که در زمینه توسعه و تولید موبایل فعال است، هنوز گام بلندی در این راستا برنداشته و مشخص نیست که چه زمان قصد انجام چنین کاری را دارد. این در حالیست که شرکت‌ جی‌ال‌ایکس چندی پیش هم موبایلی به نام «آریا» ارائه داده بود که شباهت بسیاری به یک موبایل چینی درجه دوم به نام «Umi plus» داشت.

مونتاژ موبایل در ابتدای راه، برای افزایش دانش در راستای ساخت موبایلی بومی، اشتباه نیست اما شرکت جی‌ال‌ایکس سال‌هاست که به همین شکل به فعالیت خود ادامه‌ می‌دهد و به گفته مدیرعاملش، تعداد کارمندان این شرکت از ۲۰۰۰ نفر به ۲۰۰ نفر تقلیل یافته است.

اینک قیمت «آریا ۱» که از ۸۹۹.۰۰۰ الی ۱.۱۵۰.۰۰۰ تومان (قیمت در بازه‌های زمانی مختلف تفاوت می‌کند) تعیین شده، این جذابیت را برای کاربران ایجاد می‌کند تا از مونتاژ داخلی حمایت کنند و این شرکت را به یک سازنده موبایل هوشمند در آینده‌ای نامشخص تبدیل نمایند؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (98 مورد)
  • inspectormag
    inspectormag | ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام. من میخوام توی منطقه آزاد سرمایه گذاری کنم برای تولید گوشی هوشمند 100 درصد ایرانی. دسترسی به دلار جهانگیری (نرخ 4200 تومان) هم دارم. تمام قطعات داخل یه گوشی هوشمند چون های تک است رو می خوام از یه شرکت چینی (با تکنولوژی روز) وارد کنم. قیمت کل برد با باتری و صفحه نمایشگر در حدود 150 دلار است. البته چون شرکتم دانش بنیان است تعرفه گمرکی هم نمیدم و راحت وارد می کنم. تازه میخوام در ایران کیس خیلی خوب بسازم تا حداقل یه چیزیش ایرانی باشه. لوگوی خیلی خوشگل هم براش طراحی می کنم. نیاز به یک سری مونتاژ کننده پارت تایم (فارغ التحصیل دانشگاه دولتی در رشته الکترونیک) هم دارم. چون سرمایه ام شخصی است نمیتونم حقوق زیاد بدم. اگه کسی دوست داره سرمایه گذاری کنه بسم الله. چون مالیات هم نمیدیم (منطقه آزاد و محروم) و هزینه هامون هم بخاطر نداشتن کارمند تمام وقت خیلی پایین است پیش بینی سود خوبی دارم. هزینه تمام شده گوشی در حدود یک میلیون تومان و فروش در ایران با نرخ 4 میلیون تومان. تازه با حمایت وزارت صنایع هم که جلوی واردات گوشی بزودی گرفته میشه خیلی خوب میشه یکه تازی کرد و تبلیغ به حمایت از گوشی 100 درصد ایرانی کرد. باور کنید اصلا هم نمیخوام سر کسی کلاه بگذارم. مرگ بر آمریکا😎 😛 😂

  • Hamid Reza
    Hamid Reza | ۱۸ مهر ۱۳۹۶

    در کشور ما انقدر استعداد وجود داره که میتونیم در هر زمینه ای بهترین باشیم اما انقدر مسئولین محترم بی توجه هستند که همیشه باید استعداد هامون رو در کشورهای دیگه ببینیم و از نبودشون در کشور حسرت بخوریم و از پیشرفتشون لذت ببریم!
    مونتاژ هیچ وقت باعث پیشرفت تو کشور نمیشه!
    اگه اون چند صد میلیون دلارهایی که بعضی ها به باد میدن و از کشور فرار میکنن صرف تحقیق و اجرای پروژه های جوان هایی که ایده های جدید دارن میشد یا بشه مطمئنن یه محصول عالی نه اما خوب و در حد میتونیم تولید کنیم با همه سختی ها و تحریم ها!
    شما سرچ کن ببین چقدر کارآفرین یا مدیر و مسئول ایرانی رده بالا تو شرکت های معتبر تکنولوژی جهان داریم!
    تو همین اپل که بهترین برند جهان هست، سینا تمدن جزء یکی از مدیرهای این شرکته (نمیدونم الان چه نقشی داره)
    یا در یاهو، مایکروسافت و خیلی شرکت های دیگه که ایرانی های زیادی وجود دارن
    بماند که با این وضع اقتصاد و حمایت ها جرأت نمی کنن بهترین شرکت های جهان رو ول کنن بیان ایران اما اگه حمایت بشه و به فکر باشن حداقل خیلی ها رو از دست نمیدیم!
    به به جای مونتاژ یه محصول چینی ، یه محصول کاملا ایرانی با دست خودمون تولید می کنیم.
    قرار هم نیست ترانزیستور یا لنز تولید کنیم!
    میتونیم مثل اپل (شاید بلند پروازانه باشه) با یه طراحی درست و سفارش تولید قطعه به یک محصول خوب برسیم.

    همه اینا رو گفتم که به این نتیجه برسیم ما میتونیم در صورتی که از استعدادها استفاده کنیم.
    پول درست هزینه بشه

    عمراً اگه بزارن ?

  • Farzad Fallah
    Farzad Fallah | ۱۸ مهر ۱۳۹۶

    برادر من شما محصول خوب و با کیفیت تولید کن. مردم خودشون جذب می شن. نیازی هم به التماس کردن نیست.
    لابد حمایت کنیم که مثل خودروسازی بعد 30 سال پراید رو بندازن بهمون. اینم جنس آشغال چینی میاره با دو برابر قیمت می اندازه به مردم. این فقط یک کلاه برداری آشکار هست. محصولاتش رو نخرید تا ورشکست بشه.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی