ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

نقش مثبت تمرینات هوازی در بهبود علایم بیماری اسکیزوفرنی

ورزش و فعالیت جسمانی فواید زیادی دارند؛ این خبر تازه ای نیست اما به تازگی شواهد تحقیقاتی نشان می دهند که تمرین ورزشی می تواند انواع نقایص شناختی را بهبود دهد. در جدیدترین پژوهش ها ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۵:۳۰

ورزش و فعالیت جسمانی فواید زیادی دارند؛ این خبر تازه ای نیست اما به تازگی شواهد تحقیقاتی نشان می دهند که تمرین ورزشی می تواند انواع نقایص شناختی را بهبود دهد. در جدیدترین پژوهش ها مشخص شده که تمرین هوازی باعث کاهش نشانگان منفی اختلال اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) می شود.

درک ما از پیچیدگی بیماری اسکیزوفرنی طی سال های اخیر بسیار بالا رفته و آنچه پیش از این صرفاً وضعیت روانی تصور می شد، اکنون به اختلال پیچیده و گسترده ای بدل شده که ظاهراً ریشه در وضعیت التهابی کل بدن انسان دارد. حالا مجموعه رو به رشدی از شواهد تحقیقاتی نشان می دهند که فعالیت جسمانی، علائم و نشانه های مرتبط با این اختلال را بهبود می دهد.

محققین تایوانی به تازگی تحقیقی را به روش علمی انجام دادند تا ببینند که کدام نوع از فعالیت های جسمانی می تواند اثرات مثبتی در افراد دچار اختلال اسکیزوفرنی داشته باشد. در این آزمایش 62 آزمودنی با تشخیص مثبت اسکیزوفرنی به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول به مدت 12 هفته، هفته ای حداکثر پنج مرتبه، و هر بار حداقل 30 دقیقه به تمرین هوازی پرداختند و گروه دوم با همین شرایط، تمرینات کششی و عضلانی را انجام دادند.

تمرینات هوازی تأثیر مثبت و ماندگاری در علایم اختلال اسکیزوفرنی دارند

تمامی شرکت کنندگان در این تحقیق، داروهای تجویز شده ضد روان پریشی را هم استفاده می کردند و سه مرتبه توسط روانپزشک مورد ارزیابی گرفتند: ابتدای پژوهش، انتهای پژوهش، و سه ماه بعد. روانپزشک اطلاعی نداشت که هرکدام از شرکت کنندگان در کدام گروه حاضر بودند. نتایج این تحقیق نشان داد تمرینات هوازی به شکل معناداری باعث کاهش نشانگان منفی اسکیزوفرنی شده و وضعیت روانی عمومی شرکت کنندگان را نیز بهبود داده اند، ضمن اینکه تأثیر مثبت این تمرینات کاملاً ادامه دار است.

پژوهشگران می گویند احتمالاً افزایش سطح یکی از پروتئین های مهم مغز به نام BDNF (فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز) در اثر تمرینات هوازی در نتیجه فوق نقش دارد. برخی شواهد نشان می دهند کاهش سطح BDNF در بدن با سایکوپاتولوژی اسکیزوفرنی مرتبط است.

در فرضیه دیگر، پژوهشگران معتقدند تمرینات سنگین هوازی باعث افزایش گلوتامات (نوعی پیام رسان عصبی) در مغز می شود. این ترکیب هم به خاطر اثرات بالقوه در کاهش نشانگان اسکیزوفرنی شناخته شده است. این مقاله را می توانید در ژورنال روانپزشکی فرانتیرز مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی