ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رتبه‌بندی جهانی نوآوری
تکنولوژی

ایران در رتبه‌بندی شاخص جهانی نوآوری 10 پله صعود کرد

رتبه‌ بندی شاخص جهانی نوآوری در سال ۲۰۱۸ منتشر شده که در آن ایران با جهشی نسبتا قابل توجه از رتبه 75 سال گذشته به جایگاه 65 رسیده است. شاخص جهانی نوآوری نام گزارشی است ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۰ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۵

رتبه‌ بندی شاخص جهانی نوآوری در سال ۲۰۱۸ منتشر شده که در آن ایران با جهشی نسبتا قابل توجه از رتبه 75 سال گذشته به جایگاه 65 رسیده است. شاخص جهانی نوآوری نام گزارشی است که هر ساله توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) منتشر می ­شود و در آن به رتبه‌بندی کشورها از منظر نوآوری می­‌پردازد.

بر اساس گزارش مذکور، ایران در میان ۳۴ کشور با درآمد متوسط به بالا (upper-middle-income countries) در رتبه ۱۶ و در میان ۹ کشور آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا در رتبه دوم قرار دارد.

براساس جدولی که در آن، جایگاه کشورها در رتبه بندی کلی شاخص جهانی نوآوری ارائه شده است، رتبه کشورمان از جایگاه ۱۰۶ در سال ۲۰۱۵ به جایگاه ۶۵ در سال ۲۰۱۸ رسیده است که در مقایسه با گزارش سال ۲۰۱۷، بعد سرمایه انسانی و پژوهش نیز همانند سال­های قبل رتبه قابل اعتنایی داشته است و در رتبه ۴۵ بین کشورهای مورد بررسی قرار دارد.

رتبه‌ بندی شاخص جهانی نوآوری
لیست 20 کشور صدر این جدول

بعد زیرساخت با ۱۲ رتبه بهبود از جایگاه ۹۹ به جایگاه ۸۷، پیچیدگی کسب و کار با ۷ پله بهبود از رتبه ۱۱۵ به رتبه ۱۰۸، پیچیدگی بازار با ۶ پله بهبود رتبه از جایگاه ۱۱۲ به جایگاه ۱۰۶، در آخر بعد نهادها با ۴ رتبه تنزل، از جایگاه ۱۰۶ به جایگاه ۱۱۰ در بین کشورهای مورد بررسی رسیده است.

یکی از ویژگی ­های گزارش شاخص جهانی نوآوری، نگاه همه جانبه و متوازن به همه ابعاد اثرگذار بر نوآوری است و مرور داده ­های جدول جدید رتبه بندی کشورها در سازمان جهانی مالکیت فکری نشان از این دارد که رشد شاخص ­های کشور، چه در بازه ­های چهار ساله (از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸) و چه در مقایسه با سال گذشته، در اغلب قریب به اتفاق ابعاد، با رشد همراه بوده است.

اما نکته قابل توجه اینکه علیرغم رشد رتبه کلی کشور در سال­های اخیر، برخی از ابعاد که به ورودی­ های نوآوری برمی­ گردد رتبه مطلوبی ندارند و این ضعف و عدم توازن در رتبه ابعاد، نباید با رشد قابل توجه و رتبه بسیار خوب ابعاد دیگر که منتج به بهبود در رتبه کلی شده است، نادیده گرفته شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (13 مورد)
  • hossein.delpazir
    hossein.delpazir | ۲۲ تیر ۱۳۹۷

    از عقب...

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی