ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گلکسی A50s
نقد و بررسی‌

آنر 9X در مقابل سامسونگ گلکسی A50s؛ مقایسه دوربین

آنر 9X و سامسونگ گلکسی A50s از  گوشی های میان رده بازار هستند که در رده قیمت زیر 4 میلیون تومان قرار می گیرند و از این حیث در ایران رقیب هم محسوب می شوند. ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۰

آنر 9X و سامسونگ گلکسی A50s از  گوشی های میان رده بازار هستند که در رده قیمت زیر 4 میلیون تومان قرار می گیرند و از این حیث در ایران رقیب هم محسوب می شوند. علاوه بر این از نظر سخت افزار هم تقریباً در یک رده هستند. دوربین ها، از بخش هایی هستند که شباهت های فراوانی در این دو گوشی دارند. در این مطلب قصد داریم تمامی دوربین های این دو میان رده را در عمل با هم مقایسه کنیم.

دو میان رده جدید از دوربین اصلی سه گانه بهره می برند که کم و بیش مشخصاتی نزدیک به هم دارند. در جدول زیر مشخصات دوربین های این دو گوشی با هم مقایسه شده اند:

گلکسی A50s

رابط کاربری

رابط کاربری هر دو گوشی طراحی کلی مشابهی دارند؛ یک نوار برای انتخاب حالت های عکاسی در پایین در نظر گرفته شده و تنظیمات هر بخش هم در بالا قرار گرفته اند. ابتدا به رابط کاربری آنر می پردازیم.

در پایین رابط کاربری آنر، گزینه های فوتو و ویدیو، موارد دیگری از جمله Aperture (برای تغییر گشودگی دیافراگم لنز به طور مجازی)، نایت، پرتره و More در دسترس هستند. اگر بخواهید از قابلیت های اضافه تری از جمله HDR، پانوراما، تایم لپس و حالت حرفه ای (پرو) استفاده کنید باید به بخش More بروید. مزیت این بخش این است که گزینه های عمدتاً کم کاربرد تر در آن قرار گرفته اند اما ترجیح می دادیم گزینه HDR در صفحه اصلی قرار می گرفت تا دسترسی راحت تری به آن داشتیم.

گلکسی A50s
رابط کاربری آنر 9X

هنگامی که حالت های مختلف عکاسی یا فیلم برداری را انتخاب می کنید، در بالا گزینه هایی از جمله فلاش، فعال کردن هوش مصنوعی، تنظیمات اصلی و ... نمایش داده می شوند. در حالت های عکاسی و فیلم برداری هم در حاشیه سمت راست گزینه سوییچ بین دوربین اصلی و فوق عریض نمایش داده می شود، البته اگر گوشی را افقی نگه دارید زوم به پایین صفحه منتقل می شود. با نگه داشتن انگشت روی این بخش می توانید بین 0.6 تا 6 برابر زوم کنید. در کل باید گفت که رابط کاربری طراحی مناسبی دارد و به راحتی به کار با آن عادت می کنید.

رابط کاربری سامسونگ هم در کل طراحی مشابهی دارد؛ با این حال بر خلاف اپ دوربین آنر 9X می توانید گزینه های اصلی که در پایین در دسترس دارید را به راحتی مخفی کنید یا ترتیب آنها را تغییر دهید. در نوار بالای رابط کاربری سامسونگ اما گزینه های بیشتری پیش رویتان قرار دارد. بسته به حالت عکاسی یا فیلم برداری انتخابی، از این بخش می توان گزینه های اضافه تر (نسبت به آنر 9X) از جمله تایمر، نسبت تصویر و فیلترهای عکاسی را اعمال کرد. رابط کاربری سامسونگ اکثر گزینه های مهم را در دسترس‌تان قرار می دهد اما آنر تلاش کرده از شلوغ کردن بیش از اندازه این بخش خودداری کند و برخی گزینه ها را به جای نوار بالایی در بخش تنظیمات قرار دهد.

گلکسی A50s
رابط کاربری سامسونگ گلکسی A50s

مهمترین تفاوت های رابط کاربری، زوم، نحوه استفاده از HDR و بخش حرفه ای (Pro) هستند. سامسونگ بر خلاف آنر، مکان گزینه های زوم را تغییر نمی دهد و هم در حالت افقی و هم عمودی جایگاه این بخش ثابت است.

نحوه استفاده از قابلیت HDR در دو گوشی هم متفاوت است. آنر این قابلیت را در بخش جداگانه More در اختیارتان می گذارد اما سامسونگ روش کاملاً متفاوتی را در پیش گرفته. در گلکسی A50s برای فعال کردن HDR باید به تنظیمات دوربین بروید و یکی از گزینه های همیشه روشن (Always apply) یا اعمال در صورت نیاز یا به عبارتی هوشمند (Apply when needed) را انتخاب کنید. آنر اما فاقد قابلیت فعال شدن هوشمند HDR است. در آزمایش های ما گلکسی A50s با قابلیت فعال شدن هوشمند HDR تا حدودی محافظه کار عمل کرد و تنها در برخی شرایط محدود به طور خودکار عکس های HDR گرفت. این که راهکار ساده و با دسترسی آسان آنر بهتر است یا راهکار پیشرفته تر سامسونگ، کاملاً به سلیقه کاربر بستگی دارد.

تفاوت مهم دیگر، در بخش حرفه ای (Pro) دوربین ها است. هر دو گوشی قابلیت تنظیم وایت بالانس، نوع نور سنجی، ISO و نوردهی را در اختیارتان قرار می دهد. اما آنر 9X گزینه های مهم سرعت شاتر و فوکوس (خودکار لحظه ای، خودکار مداوم و دستی) را هم در نظر گرفته است.

در کل باید گفت که رابط کاربری هر دو گوشی طراحی قابل قبولی دارند و کار با هر دو آنها ساده است. سامسونگ گزینه های متعددی را در صفحه اصلی در اختیارتان می گذارد که ممکن است تمرکز برخی از کاربران را بر هم بزند و گیج کننده باشد. از سوی دیگر آنر رابط کاربری خلوت و ساده تر را طراحی کرده که برای گزینه های بیشتر مجبورتان می کند به بخش تنظیمات بروید. اما محدودیت های بخش پرو گلکسی A50s، بخشی است که به سادگی نمی توان از آن گذشت.

مقایسه دوربین اصلی

در بررسی دوربین اصلی، رزولوشن هر دو گوشی را روی 12 مگاپیکسل پیش فرض تنظیم کرده ایم. علاوه بر این قابلیت هوش مصنوعی هر دو، فعال است تا صحنه ها به طور خودکار تشخیص داده شوند.

مقایسه را با عکسی پر رنگ و لعاب شروع می کنیم که در عین حال آسمان صبح را هم شامل می شود. عکس زیر بسیاری از تفاوت های دوربین اصلی دو گوشی را مشخص می کند.

image

گلکسی A50s در مقایسه با آنر 9X رنگ ها را طبیعی تر ثبت کرده اما سایه ها در آنر 9X متعادل تر هستند. در میانه بالایی عکس گلکسی A50s یک شعاع نوری (flare) قابل توجه به چشم می خورد در حالی که در آنر 9X چنین مشکلی دیده نمی شود. اگر به گوشه های پایین تصویر توجه کنید متوجه می شوید که کیفیت تصویر در این بخش در گلکسی A50s به میزان قابل توجهی بالاتر است. در کل می توان گفت رقابت در این تصویر نزدیک است با این حال گلکسی A50 به دلیل رنگ های زنده تر، در کل تصویر دلپذیر تری ثبت کرده است.

image

در شرایط نوری چالش برانگیز، دوربین گلکسی A50s آسمان را طبیعی تر به تصویر کشیده است. علاوه بر این رنگ ها را نزدیک تر به واقعیت ثبت کرده، در حالی که در عکس آنر 9X رنگ ها به طور غیر طبیعی گرم تر هستند. سایه ها (به ویژه در پله های پایین سمت راست) در آنر 9X با جزئیات بیشتر ثبت شده اند اما در گلکسی A50s تا حدودی محو هستند. در عکس های هر دو دوربین هم یک فلر کوچک (زیر اسب) به چشم می خورد.

image

در عکس بالا آنر 9X فضای داخل را روشن تر ثبت کرده اما در عوض فضای بیرون و آسمان به شدت پر نور هستند. گلکسی A50s اما برعکس عمل کرده؛ فضای داخلیِ تاریک تر ولی فضای بیرونی و آسمان طبیعی تر. اما نکته دیگر، دمای رنگ طبیعی تر گوشی سامسونگ است در حالی که آنر 9X به طور غیر طبیعی رنگ ها را گرم تر کرده. از مشکلات گلکسی A50s کاهش روشنایی در گوشه های عکس (Vignette) است؛ در حالی که در آنر 9X چنین اشکالی دیده نمی شود. در این تصویر هر یک از دو گوشی اشکالات خاص خود را دارند اما تصویر گلکسی A50s بیشتر به واقعیت نزدیک است.

در شب یا نور ضعیف کیفیت دوربین اصلی هر دو گوشی به شدت افت می کند. در عکس های شب، رزولوشن دوربین اصلی هر دو گوشی را روی 12 مگاپیکسل (پیشنهاد شده توسط اپ دوربین) تنظیم کرده ایم و قابلیت هوش مصنوعی فعال است.

image

در منظره بالا هر دو دوربین ها شعاع و هاله های نوری متعددی را ثبت کرده اند اما در آنر 9X شرایط از این نظر بهتر است. گلکسی A50s جزئیات چمن ها را بهتر ثبت کرده است ولی در عوض در بخش های تاریک نویز بیشتری به چشم می خورد. در کل باید گفت که در شب و شرایط چالش بر انگیز دوربین اصلی هیچ یک از دو گوشی عملکرد قابل قبولی ندارد.

image

در عکس های بالا آنر 9X در نمایش رنگ ها زیاده روی کرده و قسمت های متعددی از عکس آبرنگی به نظر می رسد. گلکسی A50s اما با اختلاف فراوان عکس هایی ثبت کرده که علی‌رغم رنگ های نه چندان زیبا و تا حدودی تار و با نویز بیشتر، اما از نظر نور بسیار متعادل تر است.

هر دو موبایل به فلش LED مجهز شده اند اما سامسونگ اجازه استفاده از فلاش با دوربین فوق عریض را به شما نمی دهد؛ موضوعی که البته اهمیت چندانی هم ندارد.

image

زمانی که از فلش استفاده می کنید، گلکسی A50s سوژه های نزدیک به دوربین را به شدت روشن می کند. علاوه بر این وضوح عکس آنر 9X بالاتر از رقیب است. در این شرایط می توان گفت که حاصل کار آنر 9X به مراتب کیفیت کلی بالاتری دارد.

در تصویر زیر کراپ 100 درصد دوربین های اصلی با رزولوشن 12 مگاپیکسلی را مشاهده می کنید. تفاوت های دو گوشی در این تصویر بسیار اندک است.

image

مقایسه دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض هر دو گوشی توانایی عکس برداری با رزولوشن 8 مگاپیکسل را دارند اما تفاوت هایی هم در خروجی آنها به چشم می خورد از جمله اعوجاج شدید در گلکسی A50s و تصویر کمی کراپ شده در آنر 9X.

image

تفاوت شدید اعوجاج در عکس بالا مشخص است. گلکسی A50s زاویه دید بازتری را ثبت می کند اما از سوی دیگر آنر 9X اعوجاج را به میزان قابل قبولی بهبود می دهد، البته به قیمت کراپ شدن تصویر نهایی. علاوه بر این تصویر ثبت شده با گوشی آنر دقت رنگ پایین تر ولی دقت جزئیات بالاتری دارد.

image

در دو عکس بالا نور سنجی و فوکوس بر اساس چهره زورو انجام شده است. در اینجا گشودگی دیافراگم اندکی بهتر آنر 9X خود را نشان می دهد و عکس گرفته شده با این دوربین روشنایی بهتری دارد. علاوه بر این جزئیات بهتر ثبت شده اند اما در عوض نویز عکس ها بیشتر از گلکسی A50s است.

مشابه بیشتر گوشی های میان رده، در نور ضعیف به هیچ وجه نمی توان روی دوربین فوق عریض این دو گوشی حساب کرد. هر دو گوشی عکس هایی تار، با نویز بالا و فاقد جزئیات ثبت کرده اند. با این حال گلکسی A50s عکس بهتری گرفته است.

image

در کراپ عکس های دوربین فوق عریض، تفاوت ها قابل توجه است. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید آنر 9X عکس واضح تری را ثبت کرده است و در گلکسی A50s شاهد آبرنگی شدن تصاویر هستیم.

گلکسی A50sمقایسه دوربین سلفی

دوربین های سلفی این دو میان رده تفاوت های قابل توجهی با هم دارند. گلکسی A50s به حسگر 32 مگاپیکسلی با پیکسل های 0.8 میکرونی و با گشودگی دیافراگم f2.0 مجهز شده است. آنر 9X اما حسگر 16 مگاپیکسلی با پیکسل های بزرگتر یک میکرونی و با گشودگی دیافراگم f2.2 دارد.

گلکسی A50s علاوه بر امکان تغییر نسبت عکس ها، قابلیتی شبیه به زوم را نیز در اختیارتان می گذارد که البته از نظر ما چندان هم کاربردی نیست. برای مقایسه، با هر دو گوشی با نسبت 4 به 3 عکاسی کردیم. در این شرایط، به طور پیش فرض گوشی سامسونگ با رزولوشن 12 مگاپیکسلی و گوشی آنر با رزولوشن 16 مگاپیکسلی عکس می گیرد.

image

در محیط داخلی عکس های آنر 9X با رنگ های سرد و نویز بیشتر از رقیب ثبت می شوند. گلکسی A50s از این نظر در تعادل بهتری قرار دارد و علاوه بر این کیفیت چهره فوکوس شده نزدیک دوربین بهتر ثبت شده است اما در عوض اعوجاج بیشتری در عکس به چشم می خورد. در ادامه مقایسه ای از عکس دوربین سلفی در فضای خارجی را مشاهده می کنید.

image

آنر 9X در این مقایسه، رنگ های سرد تر اما نزدیک تر به واقعیت ثبت کرده. اما در عین حال رنگ های سامسونگ بیش از حد زنده هستند و حتی رنگ سبزآبی لباس، به آبی تغییر داده شده است. نکته دیگر شعاع نوری قابل توجهی است که در پایین عکس آنر 9X به چشم می خورد. در این عکس در کل می توان برتری را از آن گلکسی A50s دانست.

مقایسه قابلیت های جانبی دو گوشی

یکی از قابلیت های مهم دو گوشی که می توان در شرایط نوری ضعیف روی آن حساب کرد، نایت مود است.

image

در عکس نایت مود بالا هم مشابه با حالت فوتو، عکس های گلکسی A50s به شدت روشن تر هستند. سایه زیر صندلی سمت چپ در A50s بهتر از آنر 9X ثبت شده اما در عوض نویز بیشتر است و جزئیات برخی قسمت ها کمتر به نظر می رسد. در کل باید گفت که عکس های هر دو دوربین آبرنگی هستند اما خروجی دوربین آنر 9X، بیشتر به یک عکس شبانه شباهت دارد.

ثبت عکس های بوکه و پرتره از دیگر قابلیت های دو گوشی است. سامسونگ و آنر دو روش کاملاً متفاوت را در این زمینه در پیش گرفته اند. سامسونگ با «Live focus» امکان تنظیم گشودگی دیافراگم (حتی پس از ثبت عکس) را به شما می دهد؛ قابلیتی که بسیار ارزشمند است. آنر اما دو بخش جداگانه را برای این ویژگی در نظر گرفته: «Portrait» و «Aperture». در حالت پرتره می توانید سطح زیبایی چهره و نیز شکل افکت های نوری پس زمینه (از جمله دایره ای، بادامی، قلب و ...) را انتخاب کنید. علاوه بر این امکان تنظیم میزان محو شدن پس زمینه را دارید. اما اگر قصد ثبت عکس های بوکه از اشیاء دیگر را داشته باشید باید گزینه عکاسی «Aperture» را انتخاب کنید که امکان تغییر گشودگی دیافراگم به طور مجازی را در اختیار شما قرار می دهد.

image

در عکس های بالا (دوربین سلفی)، گوشی سامسونگ با استفاده از قابلیت لایو فوکوس عکس گرفته و عکس آنر 9X با استفاده از حالت پرتره ثبت شده است. سوژه اصلی در هر دو گوشی به طور قابل قبول از پس زمینه تفکیک شده اما در بخش های دیگر، تصویر آنر 9X خطای قابل توجهی دارد. در ادامه عکس دوربین سلفی در نور ضعیف را بررسی می کنیم.

image

در این مقایسه، دوربین گلکسی A50s (به ویژه در درخت پس زمینه) جزئیات بیشتری را ثبت کرده، با این حال عکس های هر دو دوربین کیفیت کلی پایینی دارد. نکته دیگر تفاوت قابل توجه دمای رنگ دو گوشی است. گلکسی A50s رنگ های به شدت گرم و آنر 9X رنگ های سردی را ثبت کرده است.

image

کیفیت بوکه های دو گوشی بسیار به هم نزدیک هستند. در این تصویر فوکوس روی اسپایدر است. در آنر 9X معمولاً تصاویر روشن تر ثبت می شوند اما گاه (مشابه میانه بالایی تصویر)، نورهای مصنوعی به چشم می خورند. علاوه بر این آنر 9X برخی از سوژه های عقبی را در مقایسه با سوژه های جلویی، کمی غیر منطقی و بیش از حد تار می کند.

یکی از تفاوت های عمده دو گوشی در قابلیت ها و کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی است. حسگر 48 مگاپیکسلی هر دو گوشی توانایی فیلم برداری 1080p و 30 فریم بر ثانیه را دارد. آنر 9X همچنین می تواند با کیفیت 1080Pو 60 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. ویدیوهای 60 فریم بر ثانیه این گوشی روان ثبت می شوند اما به طور محسوسی نسبت به ویدیوهای 30 فریم، تار هستند. گلکسی A50s توانایی ثبت ویدیوهای 1080p و 60 فریم بر ثانیه را ندارد اما در عوض از ویژگی ثبت ویدیوهای 4K و 30 فریم بر ثانیه (با کیفیت متوسط) بهره می برد.

مهمترین برتری گلکسی A50s در زمینه فیلم برداری، مجهز شدن به لرزشگیر پیشرفته دوربین اصلی (غیر قابل استفاده در ویدیوهای 4K) است که عملکرد بسیار خوبی هم دارد. با این حال با فعال کردن این ویژگی، ویدیوها به میزان قابل توجهی تار می شوند. به همین دلیل باید بین دو گزینه کیفیت بهتر ولی با لرزش، یا ویدیویی تار اما کم لرزش یکی را انتخاب کنید. در کل باید گفت که کیفیت ویدیوهای 1080p و 30 فریم بر ثانیه دوربین های اصلی دو گوشی در نور مناسب بسیار نزدیک به هم هستند اما در نور بسیار کم، شرایط به نفع آنر 9X تغییر می کند. ویدیوهای آنر بسیار روشن تر به نظر می رسند، در حالی که ویدیوهای گلکسی A50s در این شرایط شدیداً تاریک و تقریباً غیر قابل استفاده هستند.

سخن پایانی

گلکسی A50s

نکات مثبت آنر 9X:

  • رابط کاربری ساده
  • امکانات متنوع بخش پرو از جمله تنظیم فوکوس و سرعت شاتر
  • کنترل نویز بهتر دوربین اصلی در نور ضعیف
  • کیفیت بهتر ویدیوها در نور بسیار ضعیف
  • روشنایی متعادل تر دوربین اصلی در شرایط ضد نور
  • کنترل خوب Vignette در دوربین اصلی
  • اصلاح مناسب اعوجاج تصویر دوربین فوق عریض
  • رزولوشن بالاتر گوشه های تصویر دوربین فوق عریض

 

نکات مثبت گلکسی A50s:

  • رابط کاربری پیشرفته
  • گزینه های متعدد در صفحه اصلی رابط کاربری
  • قابلیت های شخصی سازی رابط کاربری
  • لرزشگیر موثر در ویدیوها
  • رنگ های زنده تر دوربین اصلی
  • رزولوشن مناسب دوربین اصلی در گوشه های تصویر
  • کیفیت بالاتر عکس های بوکه

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Sina Elahi
    Sina Elahi | ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

    ببخشید ولی کلا من نفمیدم کدوم عکس مال سامسونگه کدوم مال آنر?

    • حمید مقدسی
      حمید مقدسی | ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

      روی تمام عکس ها مدل گوشی مشخص شده دوست عزیز

  • Majid March
    Majid March | ۱۹ بهمن ۱۳۹۸

    دوربین اصلی گوشی Galaxy A51 با Galaxy A50s تفاوتی داره یا شبیه به هم هستن؟

مطالب پیشنهادی