ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

درس هایی که می توان از اشتباهات اپل گرفت

توسعه دهندگان اپلیکیشن مسلماً از اتفاقات مرتبط به عرضه ی آخرین آیفون توسط برند شناخته شده ی اپل درس بسیاری مهمی گرفته اند و آموخته اند که حتی اسطوره ی صنعت تکنولوزی نیز می تواند ...

رضا مقدری
نوشته شده توسط رضا مقدری | ۲۱ مهر ۱۳۹۳ | ۲۱:۰۰

توسعه دهندگان اپلیکیشن مسلماً از اتفاقات مرتبط به عرضه ی آخرین آیفون توسط برند شناخته شده ی اپل درس بسیاری مهمی گرفته اند و آموخته اند که حتی اسطوره ی صنعت تکنولوزی نیز می تواند با خطاهای برنامه نویسی روبرو شده و نرم افزارهای مملو از باگ را به صورت رسمی عرضه نماید تا فریاد گلایه های کاربرانش سر به آسمان بگذارد.

مشکل یاد شده را هر چند اکثر شرکت های بزرگ در مقطعی از زمان تجربه کرده اند اما در مورد اپل عمق فاجعه در هفته های اخیر بیشتر بوده است، تا جایی که آنها تنها پس از چند ساعت از ارائه ی نسخه ی ۸.۰.۱ تصمیم گرفتند این به روز رسانی را از دسترس خارج کرده تا دردسرهای بعدی کاهش یابند.

اشتباهاتی که برند مذکور اخیراً مرتکب شده است نه تنها برای توسعه دهندگان بلکه برای اکثر صاحبین کسب و کار حائز اهمیت است و می توان از آنها درس هایی گرانبها آموخت.

در ادامه ی مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

اجازه ندهید اشتباهات گذشته شما تکرار شوند

iphone 4

بد نیست اشاره یی کنیم که همه ی مقالات اخیر نوشته شده در مورد مشکلات متعدد فعلی اپل به خطاهای این کمپانی در گذشته استناد کرده و معتقدند شرکت مورد بحث از آنچه پیش از این سبب سرافکندگیش شده درس نگرفته است.

به عنوان مثال می توان به رفتار استیو جابز رهبر پیشین برند بلند پایه ی کوپرتینو در قبال مشکل آنتن دهی آیفون ۴ در سال ۲۰۱۰ اشاره کرد. وی در برخورد با مسئله ی مذکور کاملاً آن را تکذیب کرد و در صحبت هایی عجیب از کاربران خواست تا آیفون را به شیوه ی صحیح در دست بگیرند.

اگر شرکتی با مشکلی در ارائه خدمات یا محصولش مواجه می شود بهتر است آن را پذیرفته، عذرخواهی کرده و سعی کند از تکرار مجددش بپرهیزد.

همین گفته ها سبب خشم خریداران تلفن هوشمند یاد شده گشت و در نهایت کار به جایی رسید که جابز مشکل را پذیرفت و در عذرخواهی از مصرف کنندگان محصول کمپانی اش بیان داشت: <<اگر هنوز نیز پس از تهیه ی کیس ویژه ای که برای رفع مشکل آنتن دهی آیفون ۴ به صورت رایگان ارائه شده است احساس نارضایت%:8.9!می کنید، می توانید موبایل خود را به شرکت باز گردانده و پولتان را به صورت کامل پس بگیرید.>>

علی رغم عذرخواهی مدیر عامل وقت لطمه ای که به چهره ی اپل وارد گشت جبران ناپذیر بود، اصحاب رسانه و کاربران آیفون معتقد بودند نیازی به هفته ها زمان نبود تا کمپانی مذکور و مقامات بلند پایه اش به رفتار منطقی روی آورده و با پذیرش خطای موجود عذر خواهی نمایند.

هر چند اهالی کوپرتینو خوب یا بد از آن روزگار گذر کردند ولی رفتارها و اشتباهات مشابه باز هم از آنها سر زده است و حتی اپل در بازه یی از زمان و طی بحث خم شدن آیفون در روزهای اخیر تصمیم گرفت ارتباط و پاسخگوییش را با رسانه ها محدود نماید که همین امر سبب جدال مجدد و گسترده ترش با سایت ها و خبرگزاری ها گردید.

اگر شرکتی با مشکلی در ارائه خدمات یا محصولش مواجه می شود بهتر است آن را پذیرفته، عذرخواهی کرده و سعی کند از تکرار مجددش بپرهیزد. در غیر اینصورت هر بار که مشکلی مشابه پیش بیاید کاربرانش سر خورده تر و حمله ی رسانه ها به آن سهمگین تر خواهد شد. عصر رسانه های اجتماعی در کنار آرشیو انبوهی که گوگل با طبقه بندی اخبار و اطلاعات پدید آورده عصر بی رحمی محسوب می گردد.

هرگز بدون ضرورت به رقبای خود حمله ور نشوید

اجازه دهید مجدداً به سال ۲۰۱۰ باز گردیم، روزگاری که در آن اپل فرمانروای بی چون و چرای صنعت تلفن های هوشمند بود. بازار را تازه از تصاحب نوکیا بیرون آورده بود و برحسب تمجید ها تعریف هایی که از این کمپانی در راستای باز تعریف موبایل های هوشمند صورت می گرفت آنها بیش از هر زمان دیگری به خودشان مغرور بودند.

در آن روزگار سامسونگ با محصولاتی همچون گلکسی S وارد عرصه شده بود و هر چند آتش دشمنی را برند کره ای بر روی رقیب گشود و مشکل آنتن دهی آیفون ۴ را به تمسخر گرفت ولی اپل بی دلیل و در حالی که در محصول سامسونگ مسئله ی خاصی دیده نمی شد تصمیم را بر این گذاشت تا به اتفاقات یاد شده پاسخ دهد.

سشپ

برند کره ای در آن زمان تلفن هایی را به بازار روانه کرده بود که از نظر استاندارد سایز صفحه ی نمایش متفاوت محسوب می شدند و بسیار بزرگ به نظر می رسیدند، جابز در جواب اهانت سامسونگ همین پدیده ی تازه را که آینده اش واضح نبود هدف قرار داد. وی استوار در مقابل خبرنگاران ایستاد و جمله ای جاودانه را گفت که شاید اگر امروز زنده بود از به زبان آوردنش عذر خواهی می کرد. "هیچکس تلفن های بزرگ را نخواهد خرید".

۴ سال بعد اپل خودش تلفن های هوشمند بزرگ تولید می کند و یکبار دیگر سامسونگ با انتشار پوستری که ملاحظه می کنید آنها را بر حسب گفته های گذشته شان به تمسخر می گیرد.

2

آنچه می توان از روایت یاد شده آموخت این است که در طول یک رقابت سعی نکنید با بی اعتبار کردن رقبا آنها را از میدان بیرون برانید، و در هر تلاش مشابهی اطمینان حاصل کنید اقدام شما روزی به خودتان باز نخواهد گشت.

جابز سعی کرد افکار را از مشکل کمپانی خودش به مسئله ی تلفن های هوشمند بزرگ هدایت نماید، ولی اقدام گذشته ی او امروز آتشی شده است به جان برندی که بنیانگذارش بوده است. شاید بهتر بود وی به جای دشمنی کردن در پی رفع اشکالات اپل باشد.

هواداران دو آتشه ی خود را بدل به دشمن نکنید

تا کنون دیگر همه در مورد مشکل خم شدن آیفون ۶ مطلب خوانده و ویدئوهای مرتبط به این قضیه را مشاهده کرده اند. واکنش اولیه ی اپل به این مسئله سکوت و بایکوت رسانه ها بود.

چند روز بعد مسئولان اپل لب به سخن می گشایند و ترودی مولر سخنگوی این کمپانی می گوید: <<در استفاده های معمول و روزمره مشکل خم شدن آیفون اتفاقی نادر خواهد بود و در طول ۶ روز اول فروشمان ما تنها با نه مورد تلفن خم شده مواجه گشته ایم>>. رسانه های اجتماعی ولی کوتاه نمی آیند و هشتگ bendgate نشان می دهد مشکل بسیا بزرگتر از چیزی است که به نظر می رسد.

3

گفته های سخنگوی اپل تنها به نه نفر اشاره دارد، عددی بسیار ناچیز، آیا وی سعی می کند با بیان این مقدار تک رقمی بگوید اشکال از کاربران بوده و نه محصول کمپانیش؟ این رفتار نیز مانند رویکردهای پیشین این کمپانی در قبال مشکلات ناخوشایند است و تنها ناخوشنودی کسانی را به دنبال دارد که با عشق و علاقه در صف های طولانی شبانه روزی ایستاده اند تا محصولی تازه را خریداری کنند.

نقد پذیری اصلی است که هر شرکت و تجارتی نباید آن را به فراموشی بسپارد. از هر انتقاد و اشکالی می توان برای بهبود آینده استفاده برد و برخورد صحیح و عاری از کنایه با منتقدین و افراد گله مند که حاضر شده اند محصول و سرویس شما را تجربه کند یک الزام محسوب می شود تا آنها را باز هم با خود همراه ببینید.

شاید این سئوال را مطرح کنید آیا موارد گفته شده در بالا اپل را روزی به زانو در خواهند آورد؟ پاسخ این پرسش منفی است. اگرچه در ماه های اخیر بر مبنای مسائل مورد اشاره سهام اپل سقوط داشته است ولی این کمپانی آنقدر سرمایه دارد که فرصت جبران را به دفعات و به آسانی برای خودش فراهم آورد و این زیان ها را ناچیز بشمارد. ضمن اینکه برندی همانند اپل سابقه ی طولانی و خوشایندی در خاطر بسیاری از کاربران دارد و در پاسخ به باگ ها و مسائل نرم افزاری با توجه به حجم منابع عظیمی که در اختیار دارد بسیار سریع عمل می نماید.

اما این وضعیت در مورد کسب و کارهای کوچک صادق نیست. شرکتی که به تازگی یک اپلیکیشن برای iOS 8 ارائه کرده است فرصتی برای اشتباه کردن ندارد و اگر مرتکب اشتباهی بزرگ شد باید راهی برای دلجویی از مشتریانش پیدا کند در غیر اینصورت کسانی که در بازه ای از زمان همراه و هوادارش بوده اند به سر سخت ترین دشمنانش بدل خواهند شد.

اصل دیگری که کسب و کارهای کوچک الزام به رعایتش دارند اجرای صحیح آزمایش ها و بررسی های مرتبط به کنترل کیفیت است تا اشتباهات را به حداقل برسانند، امری که به نظر می رسد در روزهای اخیر در اپل مورد سهل انگاری واقع شده است.

تیم کوک در مصاحبه ای که در آوریل ۲۰۱۴ انجام داد بیان داشت، ما هرگز نمی خواهیم اولین باشیم بلکه همواره سعی می کنیم کارها را به شکل صحیح و بی نقص انجام دهیم. این شیوه شما را برترین خواهد کرد و البته صرف زمان برای انجامش یک اصل محسوب می شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (34 مورد)
  • امير
    امير | ۱۵ خرداد ۱۳۹۴

    به نظرم سياست تيم كوك از استيو جابز بهتره ..اين نظر شخصي خودمه چون من آيفون٣gsكه استيو درست كرده بود رو با ايفون٦كه الان يك ماهه خريدمش مقايسه ميكنم ميبينم اصلا دنياي تيم كوك يك دنياي ديگه ايه

  • محسن
    محسن | ۲۳ مهر ۱۳۹۳

    ربطی به این مطلبتون نداره،
    فید RSS کار نمیکنه من از feedly استفاده میکنم که نشون میده چنتا خبر عمده والی خوده خبر رو هرچقد لود میکنه چیزی نمیاد و فقط ی صفحه سفید میبینم، ممنون میشم اگه کمک کنید :)

  • iliya
    iliya | ۲۳ مهر ۱۳۹۳

    واقعا توی خوندن مقالات دیجیاتو غرضی هست اونم اینکه یه جوری اپل رو سرکوب کنه واز سامسونگ دفاع کنه. یه همیشه یک طرفه به قاضی میره و مطالبی که به نفع سامسونگ هست رو مطرح می کنه.
    چون یه مسئله یا مشکل رو از همه جوانب بررسی نمی کنه. چون راجب خمیدگی ایفون هم همه چیز رو نمی گه.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی