ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

چرا هنوز زمان ساعت های هوشمند نرسیده است؟

تا زمان ارائه اپل واچ در فروشگاه های رسمی این شرکت مدت زمان زیادی باقی نمانده و آنطور که به نظر می رسد این گجت حرف های زیادی برای گفت خواهد داشت: این بار با ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ | ۲۳:۳۰

تا زمان ارائه اپل واچ در فروشگاه های رسمی این شرکت مدت زمان زیادی باقی نمانده و آنطور که به نظر می رسد این گجت حرف های زیادی برای گفت خواهد داشت: این بار با یک ساعت هوشمند پر فروش از سوی کوپرتیونیی ها روبرو هستیم که می تواند باعث تکامل هویت شرکت سازنده اش شده و تاریخچه دستگاه های پوشیدنی را به کلی متحول نماید.

اما باید بگوییم که اپل واچ نمی تواند آینده این دستگاه ها را رقم بزند.

قصدمان از انتشار این مقاله نه خرده گرفتن بر اپل است و نه هر شرکت دیگری که ساعت های هوشمند تولیدی اش به لحاظ طراحی و محدودیت های تکنولوژیکی به آن مشابهت دارد.

در عوض حرف اصلی مان این که اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارند در زمره نخستین خریداران یک کالای الکترونیکی (و به طور مشخصات محصولات اپل) باشند، بهتر است دست کم چند سال دیگر را هم برای خرید گجت های پوشیدنی صبر نمایید.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید تا با دلایل تحلیلگر وال استریت ژورنال در این رابطه بیشتر آشنا شوید.

تردید نداشته باشید که پس از گپ و گفتی کوتاه با افرادی که بیشترین توجه را به آینده ساعت های هوشمند و دیگر دستگاه های پوشیدنی نشان می دهند، شما نیز به چنین نتیجه ای خواهید رسید.

خلاصه کلام اینکه سرعت پیشرفت ساعت های هوشمند حتی در مقایسه با دستگاه های موبایل نیز بسیار بالاست و به نظر می رسد که ظرف دو یا 5 سال آینده، شاهد تغییری قابل توجه در این گروه از محصولات باشیم.

به گفته دیوید سینگلتون مدیر واحد مهندسی Android Wear (نرم افزار گوگل برای اسمارت واچ ها)، «نوآوری هایی که تا به امروز در تکنولوژی نمایشگر ساعت های هوشمند ارائه شده بی نظیرند و روشن است که فناوری های سال آینده یک گام از تکنولوژی های امسال جلوتر خواهند بود و اگر از من سوال شود که ظرف پنج سال آینده کدامیک بر دیگری برتری می یابد، می گویم نمی دانم.»

اما صرفا تکنولوژی نمایشگرها که هم اکنون دست کم شش مدل مختلف از اسمارت واچ ها را تحت تأثیر قرار داده، دستخوش تغییر نخواهد شد و انتظار می رود که توانمندی های چیپست این دستگاه ها نیز از مدلی به مدل دیگر متفاوت باشد و این مسأله در مورد نوع حسگر و استانداردهای ارتباطی دستگاه های مورد بحث نیز صادق است.

ناگفته نماند که تمامی این اجزا و قطعات از تلفن های هوشمند گرفته شده اند. در واقع، ساعت های هوشمند مدرن، همگی پاسخی به این سوال هستند: «قرار گرفتن کدام اجزای یک ساعت هوشمند روی مچ کاربر عقلانی تر به نظر می رسد؟»

اما چون فرایند کوچک شدن این قطعات با سرعت بالایی در حال رخ دادن است، هر مدلی از ساعت های هوشمند با هدف به انجام رساندن ماموریتی خاص عرضه می گردد.

یکی از روش ها برای حل این مناقشه آن خواهد بود که مشتریان ساعت ها را بر حسب خصوصیتی انتخاب نمایند که مد نظرشان است. اما نتیجه ای که این مسأله به دنبال خواهد داشت آن است که با افزوده شدن خصوصیات دستگاهی که کاربران بیشترین وابستگی و قرابت را با آن دارند (یعنی تلفن های همراه) به این محصول، آن خصوصیات نیز به صورت استاندارد در خواهند آمد و دیگر باید در هر مدلی که ارائه می گردد وجود داشته باشند.

به گفته سینگلتون، قطعا شاهد فرا رسیدن روزی خواهیم بود که دستگاه های پوشیدنی به عنوان ابزاری مستقل مورد توجه کاربران قرار بگیرند. این یعنی، به طور مثال شاهد عرضه ساعت های هوشمندی خواهیم بود که می توانند به تنها به شبکه های موبایل وصل شوند (کاری که در حال حاضر تنها شمار اندکی از این دستگاه ها از عهده انجامش بر می آیند).

ساعت های هوشمند امروزی در اصل نوعی ابزار جانبی برای تلفن های همراه محسوب می گردند. برای نمونه پوشیدنی اپل را در نظر بگیرید، کاربردهای این دستگاه در صورتی که آیفون در مجاورتش نباشد بسیار محدود است و همین مسأله نیز در رابطه با ساعت های مبتنی بر پلتفرم Android Wear صدق می کند.

اما جمعی از طراحان ساعت های هوشمند جلوتر از این روند حرکت می کنند. برای نمونه Duo، طرحی افراط گرایانه از سوی کمپانی نپتون در مونترال است که کلیه کارکردهای یک موبایل اندرویدی و حتی فراتر از آن را در خود دارد.

شرکت سازنده، چیپستی در کلاس اسمارت فون ها داخل بدنه گجت خود قرار داده که بیشتر به دستبندهای هوشمند شباهت دارد تا یک ساعت و باتری های اضافه و دیگر قطعات مورد نیاز را هم در داخل بندهای خشک و محکم دستگاه تعبیه نموده که به صفحه ساعت متصل شده اند.

این گجت در کل بسیار سنگین و دست و پا گیر به نظر می رسد اما اگر شانس کار کردن با یکی از نمونه های اولیه ساخته شده آن را داشته اید، حتما تأیید خواهید کرد که بسیاری از افراد حاضر خواهند بود آن را خریداری کنند، بخصوص اگر نپتون بتواند به وعده بزرگش که همانا بدل نمودن ساعت های هوشمند به مرکز زندگی محاسباتی کاربرانش است، جامه عمل بپوشاند.

ساعت هوشمند Duo از فناوری ویژه ای به نام WiGig برای کنترل بیسیم هر نوع نمایشگر سازگار با خود بهره می برد و فرقی ندارد که آن صفحه نمایش به شکل یا اندازه یک تلفن باشد یا تبلت، لپ تاپ و هر چیز دیگری.

این نمایشگرها چیپست اختصاصی ندارند و صرفا چیزی را نشان می دهند که Duo برای آنها ارسال کرده و به صورت آنی به هرگونه فرمان تاچ و داده ورودی نیز پاسخ می دهند.

این مسأله نشان می ددهد که یک اسمارت واچ، تلفن هوشمند و تبلت صرفا پنجره ای با اندازه متفاوت است که به سمت مجموعه ای از اپلیکیشن ها وسرویس های یکسان گشوده می شود.

اپل، گوگل و بسیاری دیگر بنابر دلایلی هنوز هم تلاش ندارند که ساعت های هوشمند را به کامپیوترهای موبایل تمام عیار نظیر Duo بدل کنند باید بگوییم که دستگاه هایی از این دست هم هیچگونه دلیل تکنیکی ندارند.

به گفته اریک میگیکووسکی مدیر عامل Pebble، پخش ویدئو، رسانه های اجتماعی و دیگر فعالیت های محبوبی که از طریق تلفن های هوشمند صورت می پذیرند (که این گجت ها در سال های اخیر هم از نظر اندازه و هم قابلیت ها رشد قابل توجه ای را تجربه کرده اند)، همگی تجربیاتی هستند که به صورت کاربردی نمی توان از طریق ابزاری که روی مچ بسته می شود انجامشان داد.

حتی اگر برخی از محدودیت های اینترفیس ساعت های هوشمند که به واسطه کوچک بودن ابعاد نمایشگرشان به وجود می آید نیز مرتفع گردد (مثلا از طریق فرامین صوتی)، همچنان با مجموعه سر درگم کننده ای از برخی فناوری ها روبرو هستیم که از تلفن های هوشمند گرفته شده و به صورت پراکنده در اسمارت واچ ها دیده می شوند.

امکان کار کردن با همه این تکنولوژی ها وجود دارد و همگی شان هم تا حدودی سودمند هستند اما مشکل اینجاست که نمی توان کل آنها را در یکجا داشت و دست کم تا به امروز که اینگونه بوده است.

از این شاید بهتر باشد که مشتریان معمولی پیش از آنکه اقدام به خرید یکی از این پوشیدنی ها نمایند، اندکی صبر کنند تا ثبات در بازار این محصولات حکم فرما شود.

روشن است که ساعت های هوشمند ارائه شده از شرکت هایی نظیر اپل، گوگل، ساعت سازان سنتی یا نام های نوپای این صنعت با عرضه فناوری های جدید نمایشگر، چیپست های قدرتمندتر و اتصال مستقل به شبکه های موبایلی دستخوش تغییرات زیادی خواهند شد و در آینده ای نه چندان دور، محصولاتی که این روزها در بازار می بینید در قیاس با مدل های آتی شکلی ابتدایی خواهند داشت.

در واقع روند تغییر در بازار اسمارت واچ ها شباهت زیادی به پیشرفت تدریجی تلفن های هوشمند دارد، منتها با این فرق که در سطحی متفاوت در حال رخ دادن است.

به بیان دیگر، چه کسی گفته که اپل واچ طلایه دار انقلاب ابزارهای پوشیدنی خواهد بود؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (19 مورد)
  • vaez_nematy
    vaez_nematy | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

    سلام
    ببخشید اینجا میپرسم دیگه جای بهتر از اینجا واسه جمع شدن حرفه ای ها سراغ نداشتم
    من زیاد هدفون عوض میکنم یعنی یا سیمشون قطع میشه یا به دلایل دیگه غیر قابل استفاده میشن.یه هدفون میخوام با بیس و شفافیت بالا و بلندی صدای مناسب که به گوش آسیب نرسونه . واسه استفاده با گوشی و فقط برای آهنگ
    به نظرتون این مدل چطوره ؟صدا موقع گوش کردن به بیرون منتقل نمیشه ؟ Energy Sistem Energy DJ 310

    البته این مدل هم هست که از نظر سایت c net بهترین هدفون ارزون سال 2014 شده Panasonic RP-HJE120

    نظر شما چیه ؟

    • امیرحسین
      امیرحسین | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

      اینجا جاش نیست ولی یه سایت خوب معرفی میکنم که فروشگاه هدفونه و تو قسمت کامنت محصولات و فروم اش همه حرفه ای هستن و خیلی خوب راهنماییت میکنن فروشگاه اش هم مطمئنه خودم ازش تا حالا خرید داشتم.
      http://iranheadphone.com/

    • امیرحسین
      امیرحسین | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

      با توجه به ویژگی هایی هم که گفتی باید هدفون های پشت بسته بخری(یک اصطلاحه) تا نشت صدا نداشته باشه.
      یک هدفون خوب که بتونی همه جا استفاده کنی و پشت بسته باشه و کیفیتش فوق العاده باشه مدل DTX 501P از BeyerdDynamics هستش که فوق العاده عالیه.

      • vaez_nematy
        vaez_nematy | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

        ممنون دوست عزیز

        • امیرحسین
          امیرحسین | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

          خواهش میکنم. :)

    • محمد
      محمد | ۲۰ فروردین ۱۳۹۴

      دوست عزیز من یه هدفون خوب دارم خواستی بهم میل بده تا با هم حرف بزنیم

  • ARIA
    ARIA | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

    چرا از يك زاويه ديگه به اين موضوع نگاه نمي كنيم؟ خيلي از افراد هر سال براي چند قابليت گوچك مثل بهتر شدن دوربين يا بهتر شدن پردازنده و... كه در عمل شايد خيلي نيازي هم به اونها ندارن گوشي خودشون رو "با هزينه كردن" عوض ميكنن. ساعت هاي هوشمند رو خيلي بخوايم پايين بياريم ميگيم يك قابليت اضافه به تلفن همراه شما هستن! خب اگر فردي به جاي عوض كردن گوشيش يه ساعت هوشمند بخره كه خيلي منطقي تره! پس مطمئن باشين ساعت هاي هوشمند بازار خيلي عالي دارن و از اونچه فكر مي كنيد بسيار كاربردي ترن.

  • سوتابایت
    سوتابایت | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

    کی گفته نیاز نیست! واجبه! زمانش نرسیده ولی برای رسیدن بهش باید خرج کرد! پول ! زمان!
    اگر از زمانش بگذره که دیگه فایده نداره! تاریخ مصرفش می گذره!
    برای درک کامل یه چیزی باید از اول باهاش انس بگیری!من با گلد اپل واچ انس گرفتم! جیبم نمی گیرش!

    • Cerita
      Cerita | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

      با قسمت گلدش انس گرفتی یا اپل واچ؟!

  • samsungmobile
    samsungmobile | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

    من یه ایده واسه حل این مشکل دارم، حمایت نیست!
    چندین روش جدید و ابتکاری واس تبلیغات دارم ، پیاده سازیش دو جین مجوز میخواد به خاطر قوانین مسخره!
    ایده واس جذب مردم به سیستم های پرداخت جدید مثل اپل پی و .... و کاربردی کرنشون و یکپارچه کردنشون، کسی بها نمیده!
    ایده واس مسنجر جدید دارم، حمایت نیست.
    ایده واس خیلی چیزا اما هیچ کدوم راه به جایی نمیره چون اینجا یا پول زیاد لازم داری یا رابطه قوی!

    • Siamak Gol
      Siamak Gol | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

      این چیزیکه میگی بیشتر شبیه یه فکره تا ایده..
      ایده حداقل باید یکم از راه رو بری..
      از چی حمایت بکنیم!

      • samsungmobile
        samsungmobile | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

        طرح خام که نیست سبک سنگیم کردم همه جاشو هزینه کم بازده زیاد ، تعمیرات نگهداری ارزون و ساده ، مخاطب زیاد و ... همه شو میلیونها بار چک کردم. الان واسه وارد کردن یه قطعه سخت افزاری مشکل دارم بعدشم چندتا ارگان باید همکاری کنن که با وجود نفع مادی که واسشون داره و دائمی این کار نمیکنند.
        @Mr e
        مشکل مالی ایده ها جدی نیست موضوع قوانین بی پایه و اساس و یه سری چیزا که اگه بگم در سایت میبندن!!!

    • Mr e
      Mr e | ۱۹ فروردین ۱۳۹۴

      شماره كارت بده ١٠٠٠ تومن پول بريزم:) ولي اگه Visa card گير بيتري ميتوني كو فاندينگ از كيك استارتر پولشو جور كني.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی