رونمایی الجی از نمایشگر «کاغذ دیواری» با ضخامت کمتر از یک میلیمتر
LG Display که از زیر مجموعه های شرکت الجی محسوب می شود و در زمینه تولید نمایشگر فعالیت می کند مصمم است که صنعت نمایشگرهای OLED دنیا را متحول نماید و در همین راستا نیز ...
LG Display که از زیر مجموعه های شرکت الجی محسوب می شود و در زمینه تولید نمایشگر فعالیت می کند مصمم است که صنعت نمایشگرهای OLED دنیا را متحول نماید و در همین راستا نیز یک مدل مفهومی از آنها را با عنوان «کاغذ دیواری» رونمایی کرده.
این تلویزیون 55 اینچی OLED (دیودهای ارگانیک متصاعد کننده نور) وزنی در حدود 1.9 کیلوگرم دارد و ضخامت آن کمتر از یک میلیمتر است.
یک صفحه مغناطیسی نیز برای این محصول طراحی شده که روی دیوار متصل می شود و تلویزیون روی آن قرار می گیرد و چنانچه بخواهید آن را از روی دیوار بردارید، تنها کافی است که نمایشگر را از روی سطح مغناطیسی جدا کنید.
در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.
اما رونمایی از این محصول تنها بخشی از برنامه های LG Display برای آینده این صنعت را نشان می دهد. شرکت مورد بحث اعلام کرده که استراتژی تولید نمایشگرهایش روی تکنولوژی OLED تمرکز خواهد داشت.
سنگ دئوگ یئو، رئیس واحد OLED شرکت LG Display در بیانیه خبری خود اظهار داشته که «OLED معرف یک تکنولوژی قابل توجه و بسیار مهم» نتنها برای الجی بلکه برای کل این صنعت است.
سال ها پیش، ورود تکنولوژی هایی مانند LCD (نمایشگرهای کریستال مایع) و پلاسما از تب مردم برای خرید تلویزیون های اچ دی کم کرد و کمی بعد گرایش رو به رشدی به استفاده از تکنولوژی LED شکل گرفت.
حالا تصور می شود که نمایشگرهای OLED خط مقدم بعدی باشند. این تکنولوژی یک لایه ترکیبی ارگانیک را به انواع LED اضافه می کند که به لطف آن امکان ساخت نمایشگرهای فوق العاده باریک و حتی خمیده برای شرکت های سازنده فراهم می گردد.
این موارد ارگانیک همچنین از خود نور متصاعد می کنند که به این ترتیب دیگر نیازی به صفحه های بک لایت در آنها وجود ندارد و همین راز باریک بودن این نمایشگرهاست.
عدم نیاز به نور پس زمینه همچنین باعث شده که نمایشگرهای OLED گزینه ای مطلوب برای ساخت نمایشگرها و البته طیف گسترده ای از پوشیدنی ها و دیگر محصولات موبایلی باشند. شرکت LG Display باور دارد که OLEDها می توانند به تکنولوژی غالب برای ساخت نمایشگر در تمامی محصولات آتی بدل شوند.
تا به امروز شرکت های مختلفی نظیر سامسونگ، الجی و سونی از برخی نمایشگرهای OLED برای ساخت محصولات خود بهره گرفته اند اما هزینه تولید این نمایشگرها بیش از اندازه بالاست.
بخشی از این هزینه بخاطر مقرون به صرفه نبودن ساخت آنهاست؛ به بیان دیگر، هرچه ضایعات تولید بیشتر باشد، هزینه ساخت نیز بیشتر می شود و این هزینه ها سپس بر دوش مشتریان و مصرف کنندگان تحمیل می گردند. برای نمونه تلویزیون 65 اینچی 4K OLED TV در حدود 9000 دلار آب می خورد.
با این همه، روز گذشته کمپانی الجی اعلام کرد که به پیشرفت های قابل توجهی در توسعه نمایشگرهای OLED دست پیدا کرده است. این شرکت مدعی شد که در حال حاضر جایگاه نخست را در تولید انبوه OLEDهای بسیار بزرگ برای تلویزیون ها در اختیار دارد و اظهار داشته که بهره وری تولید آن به 80 درصد رسیده است. این رقم به نوبه خود بسیار مطلوب است اما در مقایسه با LCDها هنوز هم در سطح قابل قبولی قرار ندارد.
مشکلات مربوط به بهره وری تولید، در کنار موضوعاتی نظیر قیمت بدان معنا خواهند بود که تلویزیون هایی نظیر «کاغذ دیواری» احتمالا هیچگاه راه خود را به سوی قفسه فروشگاه ها پیدا نمی کنند و به این زودی ها نمی توان با قیمتی مقرون به صرفه آنها را خریداری کرد.
شرکت LG Display اظهار داشته که انتظار دارد امسال 600 هزار پنل تلویزیون OLED و سال بعد یک و نیم میلیون عدد از آنها را به فروش برساند.
این اظهارات در حاشیه برگزاری کنفرانسی مطرح شد که سخنران آن آقای چینگ تنگ بود؛ یکی از اساتید دانشگاه روچستر نیویورک که پدر OLED خوانده می شود. وی در صحبت هایش خاطر نشان کرد که ظرف 5 تا 10 سال آینده، نمایشگرهای OLED فراگیر نخواهند شد اما در نهایت فروششان از انواع LCD نیز فراتر می رود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ال جي ٥٥ اينچ ساخته ٢٠٠٠ دلار بيشتر نيست ! مدل 4K اون هم ٥٥٠٠ دلار هستش ! و قيمتهاي ساخت ال جي بسيار كمتره ... براي ساعت اپل كه ٥٠ درصد دور انداخته شد نمايشگرها قبل از توليدش
البته بايد ببينيم استحكام و عمرشون چقدره كه جاي بحث زيادي دارد