هرآنچه در مورد نسل بعدی پردازنده های اینتل می دانیم؛ آیا تحول عظیم بعدی به تاخیر افتاده؟
همه می دانیم که زمان، به سرعت در حال گذر است و در چشم به هم زدنی، می بینید که چند سال را پشت سر گذاشته اید؛ در دنیای تکنولوژی اما، این سرعت بیشتر نیز ...
همه می دانیم که زمان، به سرعت در حال گذر است و در چشم به هم زدنی، می بینید که چند سال را پشت سر گذاشته اید؛ در دنیای تکنولوژی اما، این سرعت بیشتر نیز شده و شگفت زده تان می کند. صرفا چند ماه پیش و در ژانویه بود که در مورد نسل پنجم از پردازنده های اینتل که با کد Broadwell شناخته می شوند برایتان نوشتیم. پردازنده هایی که اکنون در میان کامپیوترهای شخصی رومیزی، لپ تاپ، هیبرید و تبلت ها می توان آنها را یافت.
پردازنده های سری Broadwell در واقع نسبت به نسل قبلی، از یک جهش قدرت مناسب برخوردار بودند و نکته مثبت دیگر اینکه مصرف انرژیشان نیز به واسطه نانومترهای کوچک تر، کاهش بسزایی پیدا کرده بود. همین پردازنده ها اکنون در میان لپ تاپ های جدید ویندوزی و کامپیوترهای مک سری ۲۰۱۵ جای گرفته اند.
در این میان اما مشتاقان استفاده از جدیدترین سخت افزارها، مدت هاست که در انتظار حضور نسل بعدی پردازنده های اینتل هستند. این محصولات البته احتمالا دیرتر به دست علاقه مندان خواهند رسید و حالآنکه علت چیست را، در ادامه مطلب بررسی خواهیم کرد. در مورد پردازنده های سری Skylake، هنوز جزییات زیادی برای رسانه ها و کاربران مشخص نیستند اما بیایید نگاهی اجمالی داشته باشیم به آنها و اطلاعاتی که در موردشان به دست آمده. با دیجیاتو همراه باشید.
چه مواردی در Skylake جدید هستند؟
برای یافتن این پاسخ، باید تا حضور چیپ های جدید در کامپیوترها و انجام بنچمارک های مختلف صبر کرد اما می توان گفت که مشخصا نسل جدید، افزایش کارایی خواهد داشت. افزایشی بر نحوه کارکرد محصولات و البته همچنین می توان این انتظار را نیز داشت که مصرف انرژی نیز بهینه تر شده باشد.
از سوی دیگر می توان انتظار داشت که محصولات مختلف، به واسطه استفاده از پردازنده های Skylake، کم کم به سوی بی سیم شدن و پردازش وایرلس پیش روند. سری چیپ های یاد شده البته از شارژ بی سیم به شکل کامل پشتیبانی به عمل می آورند. در این میان گفته می شود که اینتل به سختی در پی جلب علاقه شرکت های خودروساز، هتل ها و کافی شاپ های زنجیره ای بزرگ است تا از استند های شارژ کننده بی سیمی که از تکنولوژی شارژ این شرکت پشتیبانی می نمایند، استفاده کنند.
از طرفی نباید تاندربولت ۳ را نیز فراموش کرد که این بار در قالب یک اتصال USB-C پا به میدان گذاشته و می خواهد در نسل سوم خود، فراگیر شدن را سرلوحه کارش کند. اسکای لیک ها از این اتصال نیز مشخصا به شکل کامل پشتیبانی به عمل خواهند آورد.
اولین چیپ ها با کد Skylake چه زمانی معرفی شده و در دسترس قرار خواهند گرفت؟
هنوز به شکل رسمی گفته نشده اما شایعات از منابع مختلف چنین نقل می کنند که در ماه آگوست باید انتظار معرفی سری پردازنده های جدید برای کامپیوترهای شخصی را کشید. این معرفی در نمایشگاه Gamescom آلمان و یا انجمن توسعه دهندگان اینتل در سان فرانسیسکو روی خواهد داد.
همانند نسل های قبلی، برترین پردازنده ها و در واقع سری Core i۷، اول از همه عرضه خواهد شد و سپس نوبت به مدل های فراگیر و ارزان تر Core i۳ و Core i۵ خواهد رسید. به طور کلی می توان انتظار داشت که از ماه اکتبر به بعد بتوانید لپ تاپ هایی را که به این سری از پردازنده ها مجهز هستند بخرید.
چرا Skylake پس از مدت کمی و صرفا چند ماه پس از عرضه سری Broadwell از راه می رسد؟
همانطور که پیش از این نیز گفتیم، عرضه سری Broadwell با تاخیر مواجه شد و اکنون اینتل می خواهد اجازه ندهد همین تاخیر، بر عرضه Skylake تاثیر بگذارد. در نتیجه ی همین تصمیم، Broadwell در واقع صرفا برای مدت چند ماه عنوان جدیدترین سری پردازنده های اینتل را یدک خواهد کشید.
آیا اسکای لیک یک قدم رو به جلوی بزرگ است؟
قاعدتا، باید چنین باشد. اینتل تمایل دارد تا پروسه آپدیت چیپ هایش را در قالب زمانی «تیک» و «تاک» انجام دهد. هر «تیک» در واقع بیانگر یک تحول شگرف در ساختار پردازنده و کاهش نانومتر ها است؛ برای مثال دستیابی به فناوری ساخت ۱۴ نانومتری پردازنده ها.
این اتفاق (همان تیک) با پردازنده های نسل پنجم یعنی Broadwell روی داد. پردازنده هایی که در سال ۲۰۱۳ با کد Haswell به بازار و گجت ها راه یافتند، ۲۲ نانومتری بودند.
در این میان اما هر «تاک» بیانگر بهبودهایی در خصوص فناوری نسل قبل است و اینتل می کوشد بر پایه ابعاد نانومترهای پیشین، نوع ساختار و معماری را بهبود دهد. حال موضوع مورد بحث این است که مشخص نیست امسال اینتل قصد دارد با سری اسکای لیک، «تیک» برای کاربران به ارمغان آورد یا «تاک».
خود اینتل در این خصوص چنین نظر می دهد: «با هر چرخه ی تیک، از اینتل انتظار داشته باشید که فناوری ها را به پیش رانده و پروسه ساخت [نانومترها] را بهبود بخشیده و فواید قانون مور را نیز به کاربران برساند. در هر چرخه ی تاک اما از این شرکت انتظار کار بر روی فناوری های به دست آمده پیشین را داشته باشید؛ این شرکت با استفاده از نانومترهای قبلی، می تواند نحوه معماری را در چرخه ی تاک تغییر دهد.»
با توجه به این توضیحات، می توان به این نتیجه رسید که پردازنده های Broadwell، در واقع بر مبنای سیاست «تاک» توسعه پیدا کرده و به فروش رسیدند. اکنون اما نوبت به Skylake و چرخه ی تاک رسیده است. نکته ی جالب تر اینکه به نظر می رسد از این به بعد، این چرخه دستخوش تغییر بشود و شاهد پروسه ای به نام «تیک > تاک > تاک» باشیم. چرا که نسل بعدی پردازنده های اینتل با کد Kaby Lake نیز بر خلاف انتظارات (که گفته می شد قرار است از فناوری ۱۰ نانومتری استفاده کند)، از همان فناوری ۱۴ نانومتری اینتل بهره خواهد برد.
فناوری ۱۰ نانومتری اینتل که اکنون پردازنده هایش با کد Cannonlake شناخته می شوند و در واقع «تیک» بعدی هستند، در پایان سال ۲۰۱۷ از راه خواهند رسید.
آیا باید برای خرید یک PC یا مک جدید دست نگه داشت؟
پاسخ به این پرسش منفیست. چرا که انتظار نمی رود اسکای لیک بتواند تحول عظیمی نسبت به چیپ های سری Broadwell ایجاد کند. از طرف دیگر اگر بخواهید منتظر سری جدید باشید، تا پایان سال باید به انتظار بنشینید تا محصولات مبتنی بر Skylake از راه برسند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دوستان یه راهنمایی میخوام پردازنده ای استفاده شده تو مکبوک 15 اینچ 2015 از نوع هزولن یا برادول؟؟