ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

پژوهشگران فرانسوی موفق به ساخت باتری های سدیمی با فرمت استاندارد 18650 شدند

تیمی از پژوهشگران فرانسوی اخیرا گامی بزرگ را برای شارژ دستگاه ها با استفاده از باتری های قابل شارژ مجدد برداشته اند. باتری ابداعی توسط این گروه از ماده ای ساخته شده که به وفور ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۹ آذر ۱۳۹۴ | ۲۰:۳۰

تیمی از پژوهشگران فرانسوی اخیرا گامی بزرگ را برای شارژ دستگاه ها با استفاده از باتری های قابل شارژ مجدد برداشته اند. باتری ابداعی توسط این گروه از ماده ای ساخته شده که به وفور در طبیعت یافت می شود و به مراتب ارزان تر لیتیوم است.

این باتری با استفاده از یون های سدیم ساخته شده و همانند انواع تولید شده برای دستگاه های لپ تاپ، چراغ قوه های ال ای دی و باتری تسلای مدل اس فرمت استاندارد 18650 را دارد.

جین-ماری تاراسکان یکی از شیمی دان های مرکز پژوهش های علمی فرانسه در این باره اظهار داشته، در ساخت باتری سدیمی-یونی رونمایی شده مستقیما از تکنولوژی لیتیوم-یون الهام گرفته شده است.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

به بیان دیگر، یون های سدیم همانند یون های لیتیوم در جریان فرایند شارژ، از طریق مایع درون باتری از یک الکترود به سمت الکترود دیگر حرکت می کنند و بدون آنکه تغییری را در مواد به کار گرفته شده درون آن انجام دهند، این چرخه را بارها و بارها تکرار می کنند.

پژوهشگرانی که این آزمایش را انجام داده اند از مواد خاص به کار رفته در این باتری ها تحت عنوان اسرار کاری یاد کرده اند اما باید این نوید را به شما بدهیم که عملکرد نمونه اولیه از باتری ساخته شده بسیار نوید بخش بوده است.

لویک سیمونین یکی از محققین مشارکت کننده از آزمایشگاه نوآوری برای ارائه تکنولوژی های انرژی های نوین فرانسه در این باره گفت: تراکم انرژی این باتری ها با انواع خاصی از باتری های لیتیوم یونی نظیر باتری های فسفات لیتیوم-یون قابل مقایسه است.

گفتنی است که لیتیوم در قیاس با سدیم سبک تر بوده و انرژی بیشتری تولید می کند، اما این عنصر بسیار نادر است در حالی که سدیم به وفور یافت می شود و حدودا 2.6 درصد از پوسته زمین را تشکیل می دهد.

sodium-ion-1

تیم محققین مشارکت کننده در این پروژه ابراز امیدواری کرده که به زودی باتری های سدیمی-یونی اش را به بازار ارائه کند که می توان از آنها در طیف گسترده ای از موارد استفاده نمود.

سیمونین در ادامه می گوید: فرمت 19650 به ما امکان می دهد که ایده مفهومی مان را به اثبات برسانیم و عملکرد باتری های تولیدی خود را با مواردی که فرمت مشابه به این دارند مقایسه نماییم اما فرمت های دیگر از این باتری ها که مصارفی غیر از لپ تاپ ها و چراغ قوه دارند هنوز هم طراحی نشده اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Sir Patriot
    Sir Patriot | ۹ آذر ۱۳۹۴

    محققان روزی چند مدل باتری میسازند اما ما تا حالا یه مدلش رو هم تو بازار ندیدیم.
    یا ما تو دنیای اون ها زندگی نمیکنیم یا اون ها قبل اینکه به مشکل بخورن تا یه نتیجه اولیه میبینند ذوق زده میشن سریع خبرش رو پخش میکنند بعدش میفهمن نه این خبرها هم نیست :-D

  • Mohammad Reza
    Mohammad Reza | ۹ آذر ۱۳۹۴

    جز ارزون تر شدن،تغییر دیگه ای هم حاصل میشه؟؟

    • erfimerfi
      erfimerfi | ۱۰ آذر ۱۳۹۴

      نه ممکنه ارزون هم نباشه چون اوایل تکنولپژی ساختش انحصاریه ولی خوبیش اینه که خیال هممون از بابت تموم شدن لیتیوم راحت میشه و خودروهای الکتریکی هم تولیدشون بیشتر میشه و نگرانی در مورد عنصر لیتیوم اینده این صنعت نوپا رو مورد شک و شبهه قرار نمیده ..

مطالب پیشنهادی