ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

حذف جک ۳.۵ میلیمتری در آیفون ۷؛ کیفیت صدای بیشتر در گرو راحتی کمتر

هفتم آذز ماه بود که برای اولین بار شایعه ای عجیب در فضای مجازی منتشر گشت. ادعا شده بود که اپل تصمیم دارد در آیفون ۷، جک ۳.۵ میلیمتری آیفون را حذف کند. به جای ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۳۰ آذر ۱۳۹۴ | ۲۳:۳۰

هفتم آذز ماه بود که برای اولین بار شایعه ای عجیب در فضای مجازی منتشر گشت. ادعا شده بود که اپل تصمیم دارد در آیفون ۷، جک ۳.۵ میلیمتری آیفون را حذف کند.

به جای این جک که مدت هاست در گجت های مختلف به کار گرفته می شود، اپل تصمیم دارد هدفون هایی را با آیفون بعدی عرضه کند که از پورت لایتنینگ بهره می برند؛ همان پورتی که کاربران این تلفن هوشمند از آن برای شارژ یا سینک کردن موبایل هایشان با کامپیوتر یا ابزارهای دیگر استفاده می کنند.

اما چرا؟ صرفا به این دلیل که آیفون از آنچه امروز هست، باریک تر شود؟ اگرچه باید عنوان کرد که چندین دهه از عمر جک ۳.۵ میلیمتری سپری می شود و همین موضوع، باعث گشته تا شرکت ها نتوانند از حد خاصی محصولاتشان را باریک تر کنند. البته شاید بگویید که طراحی باریک، مساوی با باتری ضعیف خواهد بود اما واقع بینانه که نگاه کنیم، می بینیم طراحی موبایل های کنونی بسیار بهتر از طراحی همین محصولات در چند سال قبل است.

با همین این تفاسیر، آیا زمان تغییر فرا رسیده؟ خیر. با دیجیاتو همراه باشید.

رها شدن از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون در آیفون همانند آن است که ناگهان درب های یکی از اصلی ترین بزرگراه های یک شهر بسته شوند و صرفا اشخاصی اجازه عبور و مرور داشته باشند که از خودروی خاصی برخوردارند.

این در حالیست که مشخصا خود اپل، در صورتی که بهای بالای آیفون را پرداخت کنید یک هدفون مجهز به لایتنیگ را در اختیارتان قرار خواهد داد. اما آیا در چنین شرایطی می توانید از هدفونی گران قیمت که چند ماه پیش آن را خریده بودید استفاده کنید؟ نه به راحتی.

مجبور می شوید هدفون های با کیفیت با پورت لایتنینگ بهره بگیرید، محصولاتی که ارزان ترین آنها، امروز ۱۶۰ دلار قیمت دارد. در هر صورت هزینه های جانبی دیگری خواهید داشت.

یکی از همین هزینه ها، خرید یک آداپتور است. آداپتورها وسایل الکتریکی ناهنجاری هستند که بیشتر اوقات از روی اجبار به سراغ استفاده از آنها می رویم. گویی سوار بر دوچرخه ای هستید که یکی از چرخ هایش درست نمی چرخد و مجبور می شوید چرخ سومی به شکل موقت به آن اضافه کنید. این شرایط به نظرتان زیباست؟

5s-1

گاهی آداپتور را گم کرده یا اصلا فراموش می کنید همه جا با خود همراهش کنید. اگر چنین اتفاقاتی رخ دهند هم، باید در آیفون بعدی قید گوش دادن به موسیقی را بزنید. مسئله زمانی بدتر می شود که حتی اگر یک هدفون لایتنیگ گران قیمت بخرید، باز هم به یک اداپتور برای اتصالش به سایر گجت ها یا کامپیوتر خود نیاز دارید.

در چنین حالتی، بهترین راهکار استفاده از هدفون های بلوتوث است که البته همان ها هم، مشکلات خاص خود را دارند و بیشترشان از باتری های قدرتمندی برخوردار نیستند. باتری همین وسیله، از جایی که همیشه به آن نیاز خواهید داشت، به یکی دیگر از منابع دغدغه تان بدل خواهد گشت.

اگر پورت لایتنینگ از این پس در همه گجت ها به کار گرفته می شد، می توان گفت که گوش دادن به موسیقی از طریق هدفون های مجهز به این پورت مشکلی چندانی نبود.

ولی باید توجه داشت که تکنولوژی لایتنینگ از سوی خود اپل توسعه یافته و کاملا اختصاصی است. تجربه هم نشان داده که شرکت ساکن کوپرتینو، اجازه نمی دهد رقبایش از تکنولوژی های اختصاصی او بهره گیرند. هرچند که این بعید بودن در استفاده از پورت لایتنینگ کاملا دو طرفه است.

2

در آیفون ۵، اپل پس از چند سال استفاده از پورت ۳۰-پین، به سوی بهره گیری از لایتنینگ روی آورد. کاربران از این کابل برای شارژ کردن موبایلشان استفاده می کردند و خود شرکت سازنده هم نمونه تازه را با آیفون ها همراه ساخته بود. کابل های قبلی هم صرفا با خود آیفون کار می کردند نه محصولات دیگر. تا اینجای کار هیچ اتفاق خاصی رخ نداده بود چرا که هدف ما، شارژ کردن آیفون بود. اما داستان هدفون ها و جک ۳.۵ میلیمتری اندکی متفاوت است. کاربران معمولا هدفون هایی با کیفیت تهیه می کنند تا بتوانند آن را در همه گجت ها مورد استفاده قرار دهند. این در حالیست که هدفونی که اپل با آیفون بعدی ارائه می دهد، صرفا با خود آیفون قابل استفاده خواهد بود؛ EarPods هایی که کیفیت کاملا متوسطی هم دارند و عاشقان موسیقی، چندان آنها را نمی پسندند.

جک ۳.۵ میلیمتری آیفون یک استاندارد در میان همه دستگاه هایی است که موسیقی را برایتان پخش می کنند. اگر دلیل تنها باریک تر کردن کمر آیفون باشد، این امر توجیه پذیر نیست. مشخصا آیفون زیباتر خواهد شد اما به دردسرهایش نخواهد ارزید.

دلیل این کار اپل چیست؟

امروز ولی گزارش تازه ای منتشر شده که می تواند علت این اقدام پر دردسر برای کاربران را روشن نماید. «اپل اینسایدر» خبر می دهد که در سال آینده، کیفیت سرویس «اپل موزیک» فراتر از توان خروجی جک ۳.۵ میلیمتری آیفون و آیپاد خواهد رفت. این استاندارد آشنا که چندین دهه است در گجت های مختلف به کار گرفته می شود، توان آن را دارد تا کیفیتی برابر با CD را به گوش شما برساند اما از طریق پورت لایتنیگ، کاربر می تواند به صدایی که از آیفون پخش می شود با کیفیت بالاتری گوش فرا دهد.

باید دید اپل در نهایت کدام راه را انتخاب خواهد کرد؛ کیفیت صدای بالا یا دسترسی ساده تر به هدفون های متداول تر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (31 مورد)
  • Norman
    Norman | ۲ دی ۱۳۹۴

    با کیفیت ترین mp3پلیر ها هم خروجیشون 3/5میلی متریه. این میگه 3/5نمیتونه ساپورت کنه. حرفش واقعا احمقانه هست. خروجی 3/5 میلیمتری تا 32bit پشتیبانی میکنه. هیچ موبایلی بیشتر از 24bit توانایی پخش نداره کیفیت CD هم که میگه 16bit هستش. خلاصه اینکه حرفاش چرته و هیچ ربطی به کیفیت صدا نداره

  • Mr.EN
    Mr.EN | ۲ دی ۱۳۹۴

    ازهمین سیاست های اپل بدم میاد .اخه نازک کردن دیگه تا چقد :|
    با این کار شاید به ضررش بشه، چون مردم باید یه اداپتور بگیرن که اندازه خود ایفون قیمتشه یا یه هدفون خوب برای ایفون بازم همون قدر قیمت داره.
    کاری جز پر کردن جیب خودش نیست.

  • amin
    amin | ۱ دی ۱۳۹۴

    یه سوال خب بجای جک ٣.٥ از ٢.٥ استفاده کنن که نازکتره؟؟؟
    چه کاریه اگه بخواد نازکتر بشه دیگه از ٥ میل که نازکترنمیشه.نهایت پیشرفت میشه یه شیشه که تو دستته.والاااا

  • آریا
    آریا | ۱ دی ۱۳۹۴

    من یه موتورولا v3i دارم اون هم هندزفریش به پورت یو اس بی میخوره.
    چیز جدیدی نیست

  • shadow
    shadow | ۱ دی ۱۳۹۴

    بنظرم اینده بیشتر به سمت بدون سیم بودن میل میکنه.... همین طور که الان شاهد محصولات بسیاری هستیم که تا قبلا فقط با سیم کار میکردن...اگه اپل این پروژه رو درست پیاده کنه....شرکت هایی مثل سامسونگ و.... دنبالش میرن...این قضیه ازین عجیب غریب بودن بیرون میاد

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی