گزارش تصویری دیجیاتو از نمایشگاه موتورسیکلت های برقی و بنزینی IRAN RIDEX
در چند سال اخیر صنعت موتور سیکلت ایران به ملغمه عجیبی از موتورهای باستانی CG125 و مونتاژ انواع نمونه های ارزان قیمت چینی و هندی مبدل شده است. از طرف آلودگی هوا و تاثیر زیاد ...
در چند سال اخیر صنعت موتور سیکلت ایران به ملغمه عجیبی از موتورهای باستانی CG125 و مونتاژ انواع نمونه های ارزان قیمت چینی و هندی مبدل شده است.
از طرف آلودگی هوا و تاثیر زیاد موتورسیکلت ها در این زمینه نیز بسیاری شرکت ها را بر آن داشته که به سراغ تکنولوژی های جایگزین نظیر موتورسیکلت های برقی بروند، اما ماجرای جایگزین کردن موتور های برقی به جای نمونه های قدیمی و آلاینده از آن چیزی که تصور می شد پیچیده تر است.
بخش جنوبی مصلی امام خمینی این روزها میزبان برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موتورسیکلت، موتورهای برقی و هیبریدی است که تحت عنوان IRAN RIDEX نام گذاری شده است.
شرکت های مختلف فعال در صنعت موتورسیکلت و دوچرخه در این نمایشگاه حضور پیدا کرده اند و با توجه به محصولات متنوع در مجموع می توان این نمایشگاه را نسبتا جذاب توصیف کرد.
در تور مجازی این نمایشگاه که تا فردا شب (جمعه 2 بهمن ماه 94) برقرار است با ما همراه باشید.
در حاشیه این نمایشگاه، شرکتی تحت عنوان گسترش انرژی نوین وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در اقدام تحسین برانگیز به سراغ تکنولوژی تاسف بار موتورهای CG125 رفته بود و مجموعه انژکتوری برای این موتور را عرضه می کرد.
جالب آنکه در مقایسه نتایج آلایندگی نمونه انژکتوری در مقابل نمونه کاربراتوری، کاهش ذرات مونوکسید کربن به میزان 82 درصد و کاهش ذرات NOX به میزان 27 درصد حاصل شده بود.
این مجموعه برای شرکت های تولید کننده موتور با قیمتی در حدود 750 هزار تومان (به ازای هر دستگاه) عرضه می شود که رقم ناچیزی در مقایسه با کاهش قابل توجه آلایندگی به حساب می آید.
آینده صنعت موتورسیکلت ایران
با توجه به قیمت بالا و محدودیت های قانونی عرضه موتورسیکلت های بیش از 250 سی سی، امید چندانی به گسترش بازار این موتورها در کشورمان وجود ندارد.
در رده موتورسیکلت های بنزین ارزان قیمت نیز مسلما عرضه مدل های انژکتوری و نسبتا پاک می تواند بازار بزرگی را در سال های آینده داشته باشد، ضمن اینکه موتور های برقی علیرغم قیمت بیشتر نمی توانند در استفاده سنگین (حمل بار و مسافر) در طول روز کارایی نمونه های بنزینی را داشته باشند.
در واقع توان موتور نسبتا کم، نیاز به شارژ چندساعته پس از پیمایش 50 الی 70 کیلومتر و محدودیت در عمر باتری از نظر تعداد دفعات شارژ، از جمله مواردی هستند که باعث عدم جذابیت تکنیکی این موتورها در برابر نمونه های جان سخت و ارزان قیمت بنزینی می شوند.
با این حال دوچرخه های برقی و موتورسیکلت های برقی در استاده های سبک، مانند رفت و آمد از منزل به محل کار در مرکز شهر، می توانند کاربرد مناسبی داشته باشند، به خصوص آنکه دوچرخه به عنوان یک وسیله نقلیه هیبریدی، وابستگی چندانی نیز به باتری ندارد و در شرایط عدم کفاف شارژ باتری ها راکب خود را نا امید نمی کند.
جدولی جالب از مشخصات فنی و عملکردی دوچرخه های برقی (برای مطالعه بر روی تصویر کلیک کنید)
در نهایت آنکه لازم است، سازمان استاندارد و سایر نهاد های ناظر، نسبت به وضع قوانین و کلاس بندی موتورسیکلت های برقی اقدام کنند.
مسائلی نظیر تفاوت در توان اسمی و توان نامی، دفعات شارژ باتری ها، ظرفیت باتری، معادلات مربوط به سرعت حرکت برای دست یابی به بیشترین پیمایش و حداکثر سرعت قابل دست یابی، باعث پیچیدگی در انتخاب و عرضه این موتورها می شوند.
ممکن است این وضعیت به عرضه موتورسیکلت های نامناسب با کارایی اندک و باتری های فاقد استاندارد منجر شده و مشتریان را نسبت به تکنولوژی موتورهای برقی نامطمئن کند.
بنابراین لازم است تا ضمن وضع استانداردهای جدید، تسهیلات ویژه ای برای خرید و استفاده از موتورهای برقی مهیا شود تا دسترسی به موتورهای با کیفیت با قیمت نسبتا مناسب برای عموم افراد امکان پذیر شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام ببخشید چطور میشه قیمت موتور هارو دید
بازم چین! :(
تا وقتی راهنمایی رانندگی یک سیاست جامع برای تردد موتور های برقی نگیره نمیشه به ورود گسترده این دسته از موتور سیکلت ها امیدوارم بود