ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

زباله های فضایی می توانند باعث در گرفتن جنگ شوند

در یک سال گذشته، جهان اوضاع مساعدی نداشته است؛ فقر و گرسنگی، جنگ های داخلی که به خصوص در خاور میانه و آفریقا بیش از هر نقطه دیگری بیداد می کند و همچنین ظهور شخصیت ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۵ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۱:۳۰

در یک سال گذشته، جهان اوضاع مساعدی نداشته است؛ فقر و گرسنگی، جنگ های داخلی که به خصوص در خاور میانه و آفریقا بیش از هر نقطه دیگری بیداد می کند و همچنین ظهور شخصیت های بی ثباتی نظیر دونالد ترامپ با دیدگاه های جنگ طلبانه اش، این تصور را در ذهن بسیاری به وجود آورده است که دنیا در حال رسیدن به روزهای پایانی خودش است و قیامتی که در کتب آسمانی وعده اش را به ما داده اند در راه است.

اما در کنار این مباحث، مساله دیگری هم باعث بروز نگرانی شده و آن چیزی نیست جز زباله های فضایی. هرچه بر تعداد گجت های بلااستفاده ای که بالای سرمان در آسمان شناور شده اند و به این سو و آن سو می روند اضافه گردد شانس در گرفتن جنگ هم بیشتر می شود.

میخواهید بدانید ارتباط این دو با هم چیست؟ به شما می گوییم. آنطور که در نشریه گاردین آمده است، دانشمندان فضایی روسیه مدعی شده اند که احتمالا برخورد تصادفی زباله های فضایی با یکی از ماهواره های نظامی بسیار بالاست.

و خودتان بهتر می دانید که در صورت برخورد شی ای با یک ماهواره نظامی چه اتفاقی رخ می دهد. ممکن است مقامات کشور دارنده آن ماهواره تصور کنند که برخورد عمدی بوده و آن را به مثابه حمله ای قلمداد کنند که از سوی یکی از دولت های خارجی رخ داده است و در نتیجه تصمیم بگیرند که مقابل به مثل نمایند.

این گروه از دانشمندان روسی، ترس های خود در این رابطه را در نشریه ای به نام  Acta Astronautica منتشر کردند و در آن Vitaly Adushkin از آکادمی علوم روسیه مدعی شده است که زباله های فضایی «خطر سیاسی خاصی» را به وجود آورده اند.

Adushkin در مقاله خود اینطور نوشته است که یک برخورد میان برخی از زباله های فضایی و یک ماهواره نظامی «می تواند به درگیری های سیاسی و حتی نظامی» میان کشورهایی بیانجامد که حضوری فعال در فضا دارند.

به این ترتیب، کشوری که مالکیت ماهواره سانحه دیده را در اختیار دارد احتمالا به سختی قادر خواهد بود که علت واقعی برخورد را مشخص نماید و در نتیجه به دنبال دلایل دیگر می گردد.

گفته می شود که هم اکنون حدود 21000 قطعه زباله فضایی که ضخامتشان به بیش از 10 سانتی متر می رسد به دور زمین شناور هستند.

در حدود 500 هزار قطعه دیگر نیز ظاهرا در فضا معلقند که ابعادی بین یک الی 10 سانتی متر دارند و اغلب این قطعات با سرعت بسیار بالایی به اطراف حرکت می کنند.

البته پیشتر نیز سوانحی از این دست رخ داده است. برای نمونه در سال 2013 میلادی، یک ماهواره روسی به نام Blits با زباله هایی که ظاهرا از یک ماهواره هواشناسی چینی تولید شده و در فضا معلق بودند برخورد کرد.

در سال 2014 نیز، ایستگاه فضایی بین المللی پنج مرتبه مجبور شد که مسیر حرکت خود را منحرف نماید تا از برخورد با این زباله ها جلوگیری نماید.

از طرف دیگر، مدت هاست که نگرانی هایی در مورد تاثیر زباله های فضایی بر زندگی انسان مطرح می شوند. در سال 2011 میلادی، پنتاگون هشدار داد که بروز چنین اتفاقی می تواند تلفن های همراه در آمریکا را از مدار خارج کند.

ناسا نیز مدتهاست که در مورد زباله های فضایی ابراز نگرانی می کند. این سازمان اعلام کرده است که بزرگ ترین خطر از ناحیه زباله های غیر رهگیری به وجود می آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • m.a
    m.a | ۵ بهمن ۱۳۹۴

    خداکنه جنگ بشه خسته شدیم ازین وضعیت. یذره بکش بکش کنیم جیگرمون حال بیاد

    • farshad mokhtary
      farshad mokhtary | ۵ اسفند ۱۳۹۵

      حالت خوبه رِییس؟؟؟

  • رایموند
    رایموند | ۵ بهمن ۱۳۹۴

    درود...وحشتناکه ..این زباله هیا فضایی در صورت سقوط به زمین از بمب های هیدروژنی و اتمی خطرناکتر و مرگبارتر خواهد بود.... :(

مطالب پیشنهادی