ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استراتژی رشد

برای شناخت بهتر خود و اطرافیانتان با «مدل پنج عاملی شخصیت» آشنا شوید

شخصیت شما بر هر چیزی که به شما مربوط می شود تأثیرگذار است؛ از انتخاب دوستانتان گرفته تا کاندیدا هایی که در یک انتخابات سیاسی به آنها رأی می دهید. با این وجود بسیاری از ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ | ۱۵:۰۰

شخصیت شما بر هر چیزی که به شما مربوط می شود تأثیرگذار است؛ از انتخاب دوستانتان گرفته تا کاندیدا هایی که در یک انتخابات سیاسی به آنها رأی می دهید. با این وجود بسیاری از افراد به شناخت ویژگی های شخصیتی خود زمان زیادی اختصاص نمی دهند.

به دست آوردن شناخت مناسبی از شخصیت خود می تواند از نقاط قوت و ضعف هر فرد اطلاعات خوبی به او بدهد و کمک کند از نگرش دیگران نسبت به خودش دید بهتری کسب کند.

اغلب روانشناسان امروزی بر سر این موضوع توافق دارند که برای همه ی انسان ها ۵ نوع عامل شخصیتی اصلی وجود دارد. این ۵ عامل با عنوان «مدل ۵ عاملی شخصیت» شناخته می شوند و هر کسی میزانی از هر کدام را در وجود خود دارد.

۱- وظیفه شناسی

کسانی که در عامل وظیفه شناسی امتیاز بالایی کسب می کنند، راندمان بالایی دارند و سازمان یافته، قابل اتکا و خودکفا هستند. آنها ترجیح می دهند کارهایشان را از قبل برنامه ریزی کنند و به دنبال دستیابی به بهترین نتایج می روند. کسانی که در این عامل امتیاز پایینی کسب می کنند ممکن است آنها را یک دنده و وسواسی تلقی کنند.

پژوهش ها نشان می دهند ازدواج با کسی که در عامل وظیفه شناسی از امتیاز بالایی برخوردار است احتمال موفقیت در محل کار را افزایش می دهد. یک همسر وظیفه شناس می تواند بهره وری شما را بیشتر و کمک کند به حد اکثر پتانسیل خود دست پیدا کنید.

۲- برون گرایی

کسانی که در عامل برون گرایی امتیاز بالایی کسب می کنند از فعالیت های اجتماعی انرژی می گیرند. آنها خوش سر و زبان هستند و به بیرون رفتن علاقه ی زیادی دارند و با قرار گرفتن در مرکز توجه احساس ناراحتی به آنها دست نمی دهد. دیگران ممکن است آنها را سلطه گرا و به دنبال جلب توجه در نظر بگیرند.

به دنبال کسانی باشید که محکم دست می دهند. پژوهش ها نشان می دهند مردانی که محکم دست می دهند احتمال اینکه عامل برون گرایی بالایی داشته باشند بیشتر است و احتمال روان رنجوری در آنها پایین خواهد بود. لازم به تذکر است که این گفته در مورد زنان صادق نیست.

۳- سازگاری

کسانی که در عامل سازگاری امتیاز بالایی کسب می کنند قابل اعتماد، مهربان، و با دیگران خوش برخورد هستند. آنها را از روی رفتار طرفدارانه ای که نسبت به اجتماع دارند می توان شناخت و اغلب خود را به انجام کار های داوطلبانه و فعالیت های بشردوستانه و خیرخواهانه متعهد می دانند. دیگران ممکن است آنها را به چشم افرادی ساده لوح و بیش از حد منفعل ببینند.

به دنبال یک سرمایه گذار مالی با عامل سازگاری بالا باشید. پژوهش ها نشان می دهند در داد و ستد های پر خطر، احتمال از دست رفتن سرمایه در میان سرمایه گذاران سازگار بسیار کم تر است. از سرمایه گذارانی که عامل استقبال بالایی دارند پرهیز کنید؛ این تیپ شخصیت ممکن است اعتماد به نفس کاذبی داشته باشد که می تواند باعث پذیرش ریسک های افراطی شود.

۴- استقبال از تجربه

کسانی که عامل استقبال از تجربه در آنها بالاست به واسطه ی طیف گسترده ی منافع و تخیل شفافی که دارند شناخته می شوند. آنها کنجکاو و خلاق هستند و معمولاً تنوع را بر روتین های سفت و سخت ترجیح می دهند. آنها به رفتن به دنبال خودشکوفایی از طریق تجربه های پر حرارت و هیجان انگیزی مثل زندگی در خارج از کشور شناخته می شوند. دیگران ممکن است آنها را غیر قابل پیش بینی و نامتمرکز قلمداد کنند.

پژوهش ها نشان می دهند کسانی که عامل استقبال از تجربه در آنها بالاست آزادمنشی را بیشتر می پسندند و احتمال ابراز عقاید سیاسی نیز در میان آنان بیشتر است.

۵- روان رنجوری

افراد روان رنجور، بی ثباتی احساسی زیادی را تجربه می کنند. احتمال واکنشی بودن و تحریک پذیری در میان آنان بیشتر است و احساسات ناخوشایند مثل اضطراب و زودرنجی در میان آنان بیشتر گزارش می شود. دیگران ممکن است آنها را بی ثبات و متزلزل در نظر بگیرند.

اینگونه افراد با انتشار عکس های زیاد روی شبکه های اجتماعی به دنبال پذیرش و تأیید دیگران هستند. پژوهش ها نشان می دهند احتمال نظر دادن و یا به روز رسانی پروفایل از سوی آنها در مواردی که ممکن است جنجال برانگیز باشد کمتر است و احتمالاً بیشتر عکس منتشر می کنند. احتمال وجود تعداد بیشتری عکس در آلبوم های آنان نیز بیشتر از بقیه است.

شخصیت افراد در طول زمان نسبتاً ثابت می ماند. آن دسته از ویژگی های شخصیتی که فرد در ۷ سالگی از خود بروز می دهد به احتمال زیاد بخش اعظم رفتارش در بزرگسالی را از پیش به ما نشان خواهد داد.

البته هر کسی می تواند برخی از ویژگی های شخصیتی خود را تغییر دهد. به وجود آوردن تغییرات بزرگ نیازمند تلاش و زحمت فراوان خواهد بود، اما اغلب دانشمندان اعتقاد دارند این کار شدنی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • sorush33
    sorush33 | ۲۱ اسفند ۱۳۹۴

    با توجه به متن بالا شخصن خودم رو آدم "سازگاری" میدونم
    البته تمام خصلت های گفته شده در تمامی افراد به نسبت هست ولی فکر میکنم ویژگی مهم انعطاف پذیری در من بیشتر باشه

  • امید
    امید | ۱۶ اسفند ۱۳۹۴

    این مطلب مفید و دارای نکات مهمی بود .تشکر

مطالب پیشنهادی