ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استراتژی رشد

۱۳ توصیه اثربخش برای برقراری ارتباطی عمیق در ملاقات های رو در رو

آیا ما انسان ها در حال از دست دادن توانایی ارتباط رودررو با همنوعان خود هستیم؟ آیا حواسمان پرت چیزهای دیگری می شود و به هر چیز و هر کسی غیر از کسی که آن ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ | ۱۳:۳۰

آیا ما انسان ها در حال از دست دادن توانایی ارتباط رودررو با همنوعان خود هستیم؟ آیا حواسمان پرت چیزهای دیگری می شود و به هر چیز و هر کسی غیر از کسی که آن طرف میز روبرویمان نشسته است فکر می کنیم؟ پاسخ این سؤال می تواند یک بله ی محکم باشد.

به نظر می رسد توانایی برقرار کردن ارتباطی عمیق با دیگران، به یک هنر فراموش شده تبدیل شده است. با این حال هنوز جای خوشحالی است که همه ی ما می دانیم داشتن یک مکالمه ی گرم و عمیق با یک انسان دیگر چه لذتی دارد. مسأله این است که به نظر می رسد همیشه بیش از حد سرمان شلوغ است، بیش از حد به چیزهای دیگر وابستگی داریم و بیش از حد حواسمان پرت هر چیزی می شود و این یک فرصت از دست رفته است.

اگر به گونه ای با دیگران ارتباط برقرار کنید که گویی تنها انسان مهم روی زمین است، روابطی حقیقی خواهید ساخت؛ چه در سطح ملاقات های کاری و چه در سطح روابط شخصی. دو ملاحظه ی اساسی که باید برای نتیجه بخش بودن این نوع ارتباط مد نظر داشته باشیم نیاز به صداقت محض در تک تک تعاملات و علاقه ای حقیقی به فرد مورد نظر است.

اما چطور می توان در ملاقات های رودرروی خود چنین ارتباط عمیقی با افراد برقرار کرد؟ ۱۳ تکنیک زیر از جمله تکنیک هایی هستند که می توانید برای این کار مورد استفاده قرار دهید:

۱- ارتباط چشمی قدرتمندی برقرار کنید، اما از زیاده روی و زل زدن به فرد مقابل بپرهیزید. به یاد داشته باشید در مواقع مناسب پلک بزنید و یا نگاهتان را متوجه نقاط دیگری کنید.

۲- لبخند بزنید و نشان دهید به آنچه که می گویند گوش می دهید.

۳- گوش بسپارید. این یعنی تمام حواستان کاملاً به فرد مقابل و گفته هایش باشد، نه بخشی از آن. ما انسان ها وقتی کسی حواسش به ما و گفته هایمان نباشد بلافاصله متوجه این موضوع می شویم. بنابراین فکر نکنید می توانید طوری وانمود کنید که انگار تمام حواستان با اوست و به جای گوش کردن، با موبایل ایمیلتان را چک کنید.

۴- حالا که صحبت از موبایل شد، تمام عوامل حواس پرت کن را کنار بگذارید. به طرف مقابل خود نشان دهید به گوش کردن و توجه به او تعهد کامل دارید.

۵- سر خود را تکان دهید. این کار نشان می دهد آنها را به ادامه دادن حرف هایشان تشویق می کنید.

۶- حرفشان را قطع نکنید. اجازه دهید طرف مقابلتان به صحبتهایش ادامه دهد؛ حتی اگر واقعاً دوست دارید حرفش را قطع کنید. اگر زیاد به میان حرف های او بپرید، ممکن است ارتباطی که شکل گرفته را قطع کنند چون هر آن انتظار دارند شما صحبتهایشان را قطع کنید.

۷- اجازه دهید سرعت مکالمه را طرف مقابلتان تعیین کند، حتی اگر به نظر شما کند پیش برود و کمی خسته کننده باشد.

۸- اجازه دهید مکالمه در مورد آنها باشد، حتی اگر تلاش کنند در مورد شما باشد. این یعنی وقتی سعی دارند گوی مکالمه را به سمت شما بیاندازند، خیلی آرام و ملایم جهت گفتگو را به سمت خودشان بازگردانید.

۹- آه نکشید. حتی با وجود آنکه آه کشیدن واکنشی غیر ارادی در پی اکسیژن بیشتر از سوی بدن شماست، ممکن است این حس را به طرف مقابلتان منتقل کند که خسته شده اید. پس حواستان به نفس کشیدن خود باشد.

۱۰- از ته دل و صادقانه به گفته های طرف مقابل علاقه نشان دهید.

۱۱- گفته هایشان را خلاصه کنید و به عنوان جمع بندی در تأیید حرف هایشان جملاتی از این دست به کار بگیرید: «تا جایی که من متوجه شدم فرمودید که ...». این به آنها فرصت می دهد هر چیزی که ممکن است اشتباه متوجه شده باشید را تصحیح کنند. اما اگر منظورشان را درست متوجه شده باشید، نشان دهنده ی این است که خوب به حرف هایشان گوش کرده اید.

۱۲- فراموش نکنید از آنها به خاطر آنکه حرف هایشان را با شما در میان گذاشته اند تشکر کنید. تشکر به خاطر برقراری ارتباطی صادقانه، برای خیلی ها ارزش زیادی دارد.

۱۳- سعی کنید جزئیات را به خاطرتان بسپارید، تا وقتی دوباره با طرف مقابلتان ملاقات کردید به او اثبات کنید شنونده ی خوبی بوده اید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • سعید
    سعید | ۲۷ فروردین ۱۳۹۵

    براووووووووووووووو

  • امیرحسین
    امیرحسین | ۲۶ فروردین ۱۳۹۵

    این مطلب فوق العاده بود.خیلی ممنون

مطالب پیشنهادی