۱۲ تمرین ساده و روزمره برای خارج شدن از محدوده آسایش
بدیهی است که باقی ماندن در محدوده ی آسایش بسیار آسان تر از مواجه شدن با ترس فرا تر گذاشتن پا از این محدوده است. اما شما با محدود کردن خود به آنچه که از ...
بدیهی است که باقی ماندن در محدوده ی آسایش بسیار آسان تر از مواجه شدن با ترس فرا تر گذاشتن پا از این محدوده است. اما شما با محدود کردن خود به آنچه که از قبل می دانید، خود را از فرصت های حرفه ای، تجربیات تازه و رشد شخصی محروم خواهید کرد.
اگر شما هم می خواهید از محدوده ی آسایش و ساحل امنی که برای خود ساخته اید بیرون بیایید، اما نمی دانید از کجا شروع کنید، باید بگوییم سخت ترین بخش این کار برداشتن قدم اول است. در ادامه ۱۲ تمرین ساده و روزمره برای بیرون رفتن از محدوده ی آسایش را از نظر خواهید گذراند که در صورت ممارست می توانند برایتان به عادت بدل شوند.
۱- اولین قدم را بردارید
روی کاغذ تمام آنچه که باید انجام دهید این است که قدم اول را بردارید. این کار دشوار خواهد بود. بدترین روز باشگاه، روز اول آن است. نوشتن خط آغازین هر داستانی بیشترین زمان را از هر نویسنده ای می گیرد. اما همین که کم کم بر شتابتان افزوده شود، ادامه دادن این مسیر برایتان ساده تر خواهد شد. پس چشمان خود را ببندید و قدم اول را هر طور شده بردارید.
۲- خودتان را در محیط تازه ای قرار دهید
با تغییرات جزئی و کوچکی آغاز کنید که تهدیدی به جانب شما وارد نمی کنند، مثل امتحان کردن غذای یک رستوران جدید در محله ای دیگر، و یا شرکت در یک گالری هنری. ایده ی اصلی این است که خود را در صحنه های متفاوتی قرار دهید و کنترل تعامل خود در این مکان های تازه را در دست بگیرید.
۳- گزینه ی آسان را انتخاب نکنید
هر باری که انسان در برابر یک انتخاب قرار می گیرد، یکی از گزینه ها گزینه ی آسان و بی دردسر است، و گزینه ی دیگر گزینه ی همراه با ریسک و زحمت آفرین. مورد دوم همان گزینه ای است که بیشترین درس ها را به شما خواهد داد و بیشترین رشد را برایتان به ارمغان خواهد آورد. بنابراین اگر به فکر رشد هستید این همان گزینه ای است که باید انتخاب کنید.
۴- برای پیاده روی های خود مسیر متفاوتی انتخاب کنید
اگر مسیر همیشگی تان را تغییر دهید و با اتومبیل یا پیاده مسیر تازه ای را برای رسیدن به مقصد خود انتخاب کنید، با موقعیت های متفاوتی روبرو می شوید. همین کار به ظاهر کوچک و ساده در اندازه ی خود جهان شما را بزرگ تر خواهد کرد. این تنها یک راه ساده برای شروع است. بعد از آن، قدم به قدم می توانید تغییرات بزرگ تری را امتحان کنید. به این ترتیب کم کم با فرا تر گذاشتن پا از چارچوب های همیشگی احساس راحتی بیشتری پیدا خواهید کرد.
۵- هر از گاهی انتخاب های فی البداهه داشته باشید
قرار نیست در مورد انتخاب های حساس و سرنوشت ساز زندگی تان فی البداهه تصمیم بگیرید. چیزهای کوچکی مثل انتخاب یک رستوران تازه یا خرید از محلی جدید می توانند به شما کمک کند. سعی کنید بدون آنکه ذهنتان را مشغول کنید، چیزی غیر از گزینه های همیشگی برای خود برگزینید.
ممکن است تعجب آور باشد اما اگر باز هم احساس غریبی دارد، از شیر یا خط کمک بگیرید. برای تصمیم گیری های بی خطر از شیر یا خط کمک بگیرید و به نتیجه ی آن متعهد بمانید.
حذف مرحله ی فکر کردن بیش از اندازه به تصمیم گیری های ساده می تواند فرایند خروج از محدوده ی آسایش را به شدت تسهیل و تقویت کند. از این گذشته، این نوع تصمیم گیری این احساس را در شما تقویت می کند که می توانید از پس شرایط تازه نیز به همان خوبی شرایط معمول بر بیایید.
۶- دیدگاه های متفاوت را نیز در نظر بگیرید
خودتان را در جمع افراد باهوشی قرار دهید که جسارت مخالفت کردن با شما را نیز داشته باشند. در مورد مسائل مختلف به شکلی صحیح با آنها بحث و تبادل نظر کنید. این کار باعث می شود باور های خود را مجدداً به بوته ی آزمون بگذارید.
۷- پاسخ های مثبت بیشتری بدهید
حتی در مواقعی که فکر می کنید آمادگی اش را ندارید نیز بگویید بله. این پاسخ مثبت می تواند در مورد پروژه های تازه، تکالیف جدید، و یا پیشنهاد نقش های جدیدی باشد که در حالت عادی ممکن است بلافاصله آنها را رد کنید. این کار فرصت های شغلی فوق العاده بزرگی پیش پای شما قرار می دهد. کسی چه می داند، شاید از انجام کار تازه ای که قبلاً هیچ گاه به فکرش نبوده اید لذت ببرید.
۸- داوطلب شوید
ترجیحاً داوطلب شدن را به تجربه ای برای یادگیری بیشتر تبدیل کنید. حوزه ای را انتخاب کنید که آشنایی زیادی با آن ندارید، سپس هم به دیگران کمک کنید و هم مهارت های تازه ای فرا بگیرید.
۹- کارهایی انجام بدهید که از انجامشان می ترسید
این کار نیازمند یک چارچوب ذهنی جدید است. اگر همیشه از انجام کاری واهمه داشته اید، آن را انجام دهید. به این ترتیب بر ترس خود غلبه خواهید کرد و خواهید فهمید چگونه از این انرژی برای غلبه بر ترس های بی مورد دیگر نیز بهره بگیرید.
۱۰- با قرار گرفتن در موقعیت هایی که در آنها احساس ضعف می کنید خودتان را به چالش بکشید
اگر می خواهید رشد کنید چالش هایی برای خود در نظر بگیرید که شما را از محدوده ی آسایشتان خارج کنند. پس از مدتی به چالش کشیدن خود برایتان به یک عادت تبدیل می شود.
۱۱- برخی مواقع اجازه دهید دیگران برایتان تصمیم بگیرند
اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که برای کارهای مختلف دست روی دست می گذارید، اجازه دهید شخصی قابل اعتماد مثل همسرتان به جای شما تصمیم بگیرد. مثلاً اگر مدتهاست برای سفر برنامه ریزی نکرده اید، این کار را به همسر خود واگذار کنید و با تصمیم های او همراه شوید.
۱۲- به یاد داشته باشید که فردا، روز دیگری است
چیزی که نتواند شما را از پای در بیاورد، باعث قدرتمند تر شدن شما می شود. دانستن این موضوع به شما کمک خواهد کرد. مشکلات پشت سر گذاشته می شوند، چیزهای تازه ای یاد می گیرید و دفعات بعدی شانس بیشتری خواهید داشت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عالی.بسیار ممنون
ممنون بابت مقاله بسیار زیباتون...
تو این روزا خیلی به همچین مطلبی نیاز دارم...
امیدوارم کمکم کنه...