ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

انتقاد شدید یک عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور: همه چیز کاغذبازی و برای توجیه جامعه است

به گزارش خبرگزاری فارس، فرهاد الیشائی، عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای در یک نشست خبری با اشاره به سیاست های اتخاذ شده در حوزه ی IT، به شدت از وضعیت این حوزه انتقاد کرده است. ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۹:۱۵

به گزارش خبرگزاری فارس، فرهاد الیشائی، عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای در یک نشست خبری با اشاره به سیاست های اتخاذ شده در حوزه ی IT، به شدت از وضعیت این حوزه انتقاد کرده است. الیشائی گفته است: «طبق ماده ی ۱۳۲ قانون مالیاتی، شرکت‌ های فناوری اطلاعات به مدت ۱۰ سال از معافیت‌ های مالیاتی برخوردار بودند اما در عمل هیچ شرکت نرم‌ افزاری نتوانست از این معافیت بهره‌مند شود».

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای ادامه داده است: «در سال‌ های اخیر اعلام می‌ شود که به شرکت‌ های دانش‌ بنیان معافیت مالیاتی تعلق می‌ گیرد و شرکت های فناوری با صرف هزاران ساعت مستندات خود را برای اثبات دانش بنیانی آماده و ارائه می کنند. اما زمانی که دانش بنیان شناخته می شوند، در حالی که بخشنامه ی مربوطه هیچ صحبتی درباره ی شرکت‌ های دانش‌بنیان صنعتی و شرکت‌ های دانش‌بنیان تولیدی نکرده، اعلام می شود که پس از بررسی، شما دانش بنیان تولیدی شناخته شده اید و مشمول دریافت تسهیلات دانش بنیان نمی شوید».

الیشائی در صحبت های خود همه ی وعده‌ هایی که درباره ی حمایت از صنعت نرم‌ افزار داده شده را «تبلیغات، نمایش، کاغذبازی و با هدف توجیه جامعه» عنوان کرده و گفته است با وجود همه ی این وعده ها، در عمل هیچ حمایتی نشده است. او اعتقاد دارد «اگر حمایتی باشد در قالب تسهیلات است که قرار است باز پس گرفته شود. طبق آمار مجموعاً ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان ارائه شده که با توجه به تعداد شرکت ها سهم هر شرکت ۳ میلیون تومان می‌شود که این رقمی بسیار خنده‌دار است».

الیشائی با انتقاد از عدم حمایت دولت از نرم‌ افزارهای ایرانی در سال‌ «اقتصاد مقاومتی و تولید ملی» اظهار داشته «از شرکتی که با برنامه‌ نویس ایرانی و از صفر شروع کرده هیچ حمایتی نمی‌ شود و در مقابل شرکت‌ های دولتی بزرگ از نرم‌ افزارهای قفل شکسته که با ۱۰ نفر اداره می‌ شوند خرید می‌ کند و بعد از دو سال هم نرم‌ افزارها بلااستفاده می‌شوند».

این عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می گوید «هیچ استراتژی در صنعت IT کشور وجود ندارد و کشور برنامه ی جامعی برای این صنعت پیش‌بینی نکرده است. هیچ اتفاق خاصی در صنعت IT رخ نداده و حتی متولی صنعت IT مشخص نیست. صنعت IT در ایران بسیار کوچک و بی اهمیت است و هیچ کاری برای این صنعت انجام نشده. این در حالی است که در کشورهای پیشرو ۷ شرکت از هر ۱۰ شرکت برتر در حوزه ی IT فعالیت می‌ کنند و یک صدم سرمایه ی آن شرکت‌ ها معادل تمام سرمایه ی بازار IT ایران است. در همین بازار نیز پول جابجا می‌ شود، اما آن را به تولید کننده ایرانی نمی‌ دهند و تولید کننده ایرانی را به دنبال تهیه ی پروانه ی بهره‌ برداری و اثبات فعالیت دانش‌ بنیانی در راهرو های وزارتخانه‌ ها می‌ چرخانند و هر کسی هم اشکالی به مدارک آنها می‌ گیرد».

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • delta7
    delta7 | ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵

    حرف حساب

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی