ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گوگل: اگر اندرویدی در کار نبود حالا بازار سیستم عامل های موبایل در قبضه مایکروسافت بود

همین حالا که این خبر را می خوانید گوگل و اوراکل درگیر یک پرونده حقوقی هستند و در جریان جلسات دادگاه برگزار شده برای این منظور اطلاعات محرمانه جالبی از این پرونده به بیرون درز ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۰۱:۰۰

همین حالا که این خبر را می خوانید گوگل و اوراکل درگیر یک پرونده حقوقی هستند و در جریان جلسات دادگاه برگزار شده برای این منظور اطلاعات محرمانه جالبی از این پرونده به بیرون درز کرده است که در ادامه با شما در میان می گذاریم.

اگر خاطرتان باشد اوراکل اداعا کرده بود گوگل در زمان توسعه اندروید از APIهای جاوایی استفاده کرده (که در آن زمان به اوراکل تعلق داشتند) و برای این کار مجوزهای لازم را از آن دریافت نکرده است. بعد از چندین جلسه دادرسی، دادگاه عالی آمریکا پرونده را به مراجع قضایی پایین تر ارجاع داد و این دقیقا همان نقطه ایست که حالا طرفین درگیر در آن قرار دارند. اوراکل حالا 9.3 میلیارد دلار را از غول جستجوگر طلب کرده و منتظر رای دادگاه است.

پیشتر در خبرها خواندید که وکیل اوراکل در یکی از جلسات دادگاه اقدام به انتشار اطلاعات مربوط به سود گوگل از محل اندروید کرده بود (31 میلیارد دلار درآمد که 22 میلیاردش سود بوده) که این درز خبر باعث شد پرونده ای حقوقی دیگری در مراجع قضایی آمریکا گشوده شود.

قبل از آنکه اندروید در سال 2008 میلادی رونمایی شود، Rich Miner از بنیانگذاران گوگل در نامه ای که برای همکارانش ارسال کرد، استدلال هایش را در مورد یک سیستم عامل موبایلی متن باز ارائه کرده بود.

مینر در نامه خود آورده بود که اگر گوگل برای این کار پیشقدم نشود، مایکروسافت پلتفرم موبایلی قابل برنامه ریزی را ارائه می کند. او در ادامه اینطور آورده بود که سیمبین در حال تبدیل شدن به سیستم عامل اختصاصی نوکیا است.

حالا سال ها از آن زمان می گذرد و اندروید (همان سیستم عامل متن باز گوگل) بازار اسمارت فون های دنیا را قبل از اپل در اختیار دارد. از آن سو، مایکروسافت سهم کوچکی از این بازار پر رونق را به خود اختصاص داده و بلک بری که زمانی پیشرو بود  به اندروید روی آورده است.

از دیگر شرکت هایی که برای تصاحب بازار تلفن های همراه تلاش می کردند می توان به پالم اشاره نمود که زمانی تصور می کرد WebOS همان معجزه ایست که به آن نیاز داشته اما ناکامی این شرکت در فروش موبایل پالم پری و ایجاد یک بازار مجازی ویژه اپلیکیشن باعث شد که عرصه برای عرض اندام گوگل و بالاخص اندروید فراخ گردد.

در نامه مینر آمده است:

اگر یک پلتفرم متن باز ظرف سال های آتی معرفی نشود آنگاه مایکروسافت می تواند چنین پلتفرمی را از آن خود کند. پالم در حال جان دادن است، ریم [بلک بریم] نیز دیگر ارزش سابق را ندارد و سیمبین [یک سیستم عامل بسته] در حال بیشتر کردن سهم خود و تبدیل شدن به راهکار اختصاصی نوکیاست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • Reza shirinnejad
    Reza shirinnejad | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

    اندروید یک معجزه زیبا بود?

  • Hadi.TJ
    Hadi.TJ | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

    "در زمان توسعه اندروید از APIهای جاوایی استفاده کرده (که در آن زمان به اوراکل تعلق داشتند)"...
    خانم موسوي، در آن زمان به اوراكل تعلق نداشتن. API ها مربوط به خود شركت سان بودن، مالك جاوا، نكته اينه كه الان اوراكل سان رو خريده و تمام پتنتهاش به دست اوراكل رسيده...لطفا موقع ترجمه دقت كنيد كه اطلاعات اشتباه تو سايت بيان نشه...

    • Hadi.TJ
      Hadi.TJ | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

      تو متن اصلي نوشته شده "owned by Oracle at the time" به معني اينكه در زمان شكايت به دادگاه، اين پتنت ها مالكشون Oracle بوده...نه در زمان استفاده اندرويد...

  • هاشمیر
    هاشمیر | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

    سیمبیان= آری
    اندروید = آری
    آیوس= ...
    ویندوزفون = نه

  • امیر
    امیر | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

    خداروشکر که اندروید اومد... اگه اندروید نبود الان 70% مردم گوشی هوشمند نداشتن و پیشرفت تکنولوژی کم میشد...

  • ali
    ali | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

    اگر اگر اگر....اگر فلان میشد فلان میشد..این اگرا خراب کرده همه کارامونو

مطالب پیشنهادی