بازی هایی بدون بخش داستانی ارزش 60 دلار را ندارند
محوری ترین المانی که باید در یک بازی آنلاین وجود داشته باشد، کشش و به روز رسانی های آن است. عناوینی مثل بتلفیلد و کال آو دیوتی در سال های اخیر نشان داده اند که ...
محوری ترین المانی که باید در یک بازی آنلاین وجود داشته باشد، کشش و به روز رسانی های آن است. عناوینی مثل بتلفیلد و کال آو دیوتی در سال های اخیر نشان داده اند که در کنار خط داستانی تک نفره، می توانند بخش های آنلاین چند نفره جذاب و پرطرفداری را ارائه بدهند. ولی بر کسی پوشیده نیست که هر عنوان آنلاینی (حتی با وجود پشتیبانی های طولانی مدت) عمری خواهد داشت و به زودی نوبت نسخه بعد یا عنوان بعدی خواهد رسید.
چند وقتی است عناوینی با محوریت اصلی بخش چند نفره منتشر شده است؛ بازی هایی مثل تایتانفال یا جنگ های ستاره ای. از دیدگاهی، عنوانی مثل Rainbow Six Siege را نیز می توان در شمار این دسته نام برد. بدون شک چنین بازی هایی تجربه بسیار لذت بخشی برای بازیکنان فراهم کرده اند و از بهترین های سال های گذشته محسوب می شوند، اما همچون هر عنوان چند نفره ای، فقط تا زمانی که مخاطب داشته باشد عمر خواهند کرد.
اگر کمی بدبینانه و با توقع بالاتر به این مسئله نگاه کنیم می فهمیم که این بازی ها به سادگی و در مدت کوتاهی توسط نسخه های بعدی خود، یا حتی سایر عناوین از دور خارج شده و پایان خواهند یافت. این موضوع مستثنایی نداشته و بهترین ها نیز به آن دچار می شوند.
از منظر اقتصادی به مبحث نگاه کنید. تمامی این عناوین با قیمت معمولی که برای بازی های ویدیویی مصوب شده یعنی 60 دلار عرضه می شوند. تایتانفال، جنگ های ستاره ای، سانست اوردرایو و حتی دیویژن و رینبو سیکس (که بخش کوچکی به عنوان تک نفره دارند) بازی هایی هستند که رقابت های چند نفره بزرگی را ارائه می کنند.
ناشران بزرگ و قدیمی مثل یوبی سافت، الکترونیک آرتز یا 2K در دنیای بازی های قدرتمند و محبوب فری تو پلی (رایگان با پرداخت درون برنامه ای) مثل لیگ آو لجندز و دوتا 2 (یا حتی عناوین ارزان قیمت شوتری مثل کانتر استرایک) که همه گیر شده اند، هنوز هم به سبک و سیاق گذشته عمل می کنند. در طولانی مدت رقم 60 دلاری هر بازی هیچ کمکی به ناشران نخواهد کرد، همینطور از رغبت بازیکنان می کاهد. چنین مسئله ای از رشد جوامع بازیکنان جلوگیری کرده و ساخت عناوین با عمر زیاد را به شدت دشوار خواهد کرد.
در همین حین بازی های متمول و پرخرجی وجود دارند که همزمان بخش تک نفره قوی (و همینطور طولانی) و بخش آنلاین غنی و قدرتمند (و همینطور طولانی) را به صورت یکجا در خود جای داده اند. مثل Grand Theft Auto V، سری Assassin's Creed، آنچارتد و یا حتی عناوینی مثل دستینی و سایر MMO ها.
مشکل استقبال از چنین بازی های آنلاینی متکی بر محتوای خود آن عنوان است. به خاطر موانع و معضلی به نام قیمت بالا، چنین جوامعی به مرور کوچکتر و خالی تر می شوند. وقتی بازیکنان جدید تصمیم می گیرند وارد دنیای این بازی ها شوند، به سختی می توانند سرور فعال و شلوغ پیدا کنند؛ خصوصا با گذر زمان از عمر بازی و همینطور برای یافتن رقیبانی با رده مهارت مشابه. در نتیجه حتی کنجکاوترین بازیکنان تمایل زیادی برای ماندن در چنین عناوینی در خود نمی یابند.
مهم تر از آن، خرج 60 دلاری تهیه بازی تازه شروع ماجراست. اخیرا ناشران با تلفیق سبک خرده فروشی سنتی و روش پرداخت درون برنامه ای خلاقانه سعی داشته اند نهایت بهره را از محصولات خود ببرند؛ چنین عملی بسیار ناعادلانه و ناپخته به نظر می رسد.
بازی Star Wars Battlefront را به عنوان نمونه در نظر بگیرید. این عنوان فقط آنلاین به صورت فیزیکی و دیجیتالی 60 دلار قیمت داشته و برای خرید بسته های الحاقی آن (Season Pass) باید 50 دلار دیگر پرداخت کنید. شاید بگویید هزینه بسته های اضافی دل به خواه است، ولی اگر آن را نداشته باشید همانند این است که خودرویی خریده و هیچ گاه بنزین نزنید! 110 دلار فقط برای یک بازی؟ این ظلم بزرگی است و مطمئن باشید سرورهای جنگ های ستاره ای تا چند ماه دیگر به شهر ارواح تبدیل خواهد شد.
همینطور برای رینبو سیکس؛ 60 دلار هزینه خود بازی بوده و 30 دلار هم برای Season Pass، علاوه بر آن سیستم های پیشرفت (اختیاری) زیادی وجود دارد که می بایست پول صرف آن کنید. به غیر از مسئله هزینه اولیه، وجود بسته های الحاقی زیاد بخش اعظمی از بازیکنان را به سرورها و نقشه های جدید تشویق می کند، در نتیجه نقشه های اولیه به مرور خالی شده و یافتن سرور فعال را سخت تر خواهند نمود. می خواهید پا به پای جامعه بازی آنلاین مورد علاقه تان پیش بروید؟ پس می بایست کیف پول تان را در دسترس گذاشته و خرج کنید و خرج کنید؛ حتی با این وجود هم ممکن است نقشه آنلاین بعدی تان از بازیکن خالی باشد.
نگاه بدبینانه و نا امید کننده این موضوع به اینجا ختم نمی شود. در یک بازی به عنوان یک سرویس (فری تو پلی)، مثلا لیگ آو لجندز، چیزی که خریداری می کنید حداقل تا زمانی که سرورهای بازی خاموش شده یا دنیا به آخر برسد مال شما خواهد بود. اما در بیشتر عناوین 60 دلاری به احتمال زیاد بعد از یک یا دو سال، قسمت بعدی از راه رسیده و مجبورید روند نسخه قبل را رها کرده، 60 دلار دیگر خرج کرده و همه چیز را از نو آغاز کنید. برای هزینه ی بسته های اضافی و غیره نیز آماده باشید.
قصد نداریم بگوییم که DLC و بسته های الحاقی خوب نیست. اما روند انتشار و هزینه های این بسته ها، پرداخت های درون برنامه ای متعدد و عرضه به ترتیب نسخه های بعد نسبتا بی رحمانه به نظر می رسد و حتی می تواند برای خود ناشرین زیان آور باشد. اما با دنبال کردن روش های سنتی انتشار بازی و پرداخت های 60 دلاری اجباری، سازندگان گسترش و محبوبیت بازی های فقط آنلاین را به خطر جدی دچار می کنند. شاید دوست داشته باشیم هنوز به تایتانفال یا رینبو سیکس سر بزنیم، اما متاسفانه به سختی می توان بازیکنان دیگری در سرورهای آنها یافت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چه زودی هم همه تو اینجا گیمرررررررر شدن یهو
?
و تمام این ها به طرز عجیبی برای یه شرکت که بلیزارد باشه صدق نمی کنه و تقریبا تمام عنوان هاش بالای ده ساله که سروراش دارن فعالیت می کنن (به جز سه بازی اخیر که جدید هستند)
به عنوان یه گیمر که زمانی هر هفته ۱ تا۲ بازی تموم میکرد میگم دنیای بازی مرده شدیدا دیدها اقصادی شده و پول چاپیدن بازی های کمی مثل gta , witcher , dota2 هستند که آدم رو جذب میکنن هربازی که میری باید به جز ۶۰ دلار ۱۰۰ دلارم بدی که با بقیه شرایط یکسانی داشته باشی
کاملا موافقم، من که اصلا بازی که بخش سینگل نداشته باشه نمی خرم چونکه وضعیت نت بسیار اسفبار هستش من سرعت نتم بالاست ولی پینگم زیاد و بدرد مولتی نمی خوره.
سلام من یک گیمر هستم و این متن چرند تمام بود خیلی ببخشید ولی نویسندش گیمر نبوده و یا خوب تحقیق نکرده و اصن متوجه نبوده گیم یعنی چی اول از همه از اسمش که معلومه گیم یعنی بازی که همون تفریحه و برای تفریح باید پول خرج کرد و دوما یه مثال کوچیک میزنم مثلا برای بازی رینبو تو دنیای لایو که صد در صد گیمر ها چند نفری رفیق دارن با هماهنگی هم میرن و سراغ خرید بازی و برای بازی انلاین در کنار هم بازی میکنن کم پیش میاد تکی برن تو مولتی که این حرف شما که میگین سرور خالی گیرشون میادو نقص میکنه و تا وقتی مزه ی گیم انلاین و تجربشو نچشیده باشید درست نیست که دربارش مطلب بنویسید
دوست عزیز، شما بیشتر به نظر میاد یه آدم پر ادعا و بچه پولدار باشی با این متنی که نوشتی تا یه گیمر...کسی که فکر میکنه فقط خودش همه چیز رو میدونه و بقیه اگر بر خلاف نظرش حرفی بزنن میشه چرت و پرت و مذخرف، نمونه بارز یه آدم پر ادعاس...و وقتی هم اینجوری بیان میکنی که نه فلان خوبه و بهمان خوبه و اینا الکی دارن گیر میدن که نمی ارزه، نشون میده که قدر پول و نمیدونی و هروقت خواستی هرچقدر پول خواستی دستت بوده، مطمئن باش خیلیای دیگه مثل تو نیستن تو دنیای واقعی، چه نویسنده اصلی این متن از سایت Kotaku و چه مترجم این متن و خیلیای دیگه که نظر گذاشتن این زیر...
اصن نظرو خوندی که همچین میپری به ادم اول از همه که سایت کوتاکو فقط برای ایران این متن و ننوشته این که گفتم خیلی مهمه اینو برای ایران ننوشته چرا..... چون که داخل ایران فقط اهل بازی کردن بازی های داستانی باشی خاب برو سراغ 360 که کپی خور شده و اینو سایت کوتاکو نمیدونه مطمعن باش ولی متن اون سایت برای انلاین یا مثل من که تو لایو هستم صدق میکنه اونم نه زیاد برای فهم بیشتر بهت بگم که گیمرا به دو دسته تقسیم میشن (( گیمر پرو یا گیمر اماتور)) که برای بازی کردن و لذت بردن از بازی یا همون اماتور بودن خوده نسخه 60 دلار کافیه و در ضمن برای خالی بودن سرور ها هم گفتم که معمولا گیمر ها چند نفری میرن سراغ خرید یه بازی و اونو با هم بازی میکنن مثل رینبو سیکس و مشکل خالی بودن سرور نقض میشه و اینکه میگن برای یه بازی حدافل باید 100 دلار خالی بشی برای یه گیمر پرو هستش که تمام زندگیش به گیم وابستس و خیلی از گیمر تستر های دیگه که حتی از طریق گیم شرط بندی پول هم بدست میارن امیدوارم متوجه شده باشی و اینم بگم که به این دلیل گفتم که این متن چرند تمام بود چون نویسنده اصلی از سایتی که گفتی برای تمام جهان اینو نوشته و خبری از داخل ایران نداره که میشه بازی داستانیو با 7 تومن هم بازی کرد دهنم صاف شد این همرو نوشتم
خسته نباشی دلاور
شما با این پستت نشون دادی یه نوب اصیلی عزیز،اگه پرو گیمر بودن به ۱۰۰ دلار ۱۰۰ دلار پول دادن و سیزن پس و جم خریدنه که شما و کلش بازا و اعضای x-live سوپر پرو رو باید میبردن تو مسابقات جهانی دوتا و cod که ۲ تا اسپل ریج مینداختید و ۳ تا گولم و یه ۳ تا پکا و تاون هال ۱۰ رو هم جم میکردید و ۱۷ میلیون دلار میزدید به جیب.
من خودم بعد ۵ سال fps بازی کردن تو سرورای مختلف (چه ایران و چه گلوبال، چه cs go و چه cod و چه Titanfall و... ) با این اعتماد به نفس کذب شما گیم نت سر کوچه هم نمیرم بگم حریف میخوام و پرو هستم که ش.ل.و.ا.ر.م رو هم در میاوردن و میکشیدن رو سرم d:،یه جور ادعات میشه که خدای cod 4 ایران که ghost 666 تو گیم رنجر باشه هم اینجوری ادعاش نمیشه چه برسه که بخواد همچین
زر -زر تاریخیی درباره جماعت پرو گیمر بکنه،
با این اوصاف بازم اگه ادعا داری call of duty 4 و برنامه گیم رنجر رو نصب کن رو pc, یه پیام هم بده به آیدی UnCo>TNT تو گیم رنجر بده که یه بار برای همیشه بفهمی که یه پرو گیمر بودن یعنی چی
تاسف چون یک من اصن حرفی از خودم نزدم که پرو هستم یا اماتور من فقط فروشنده هستم و در توپخونه مغاذه دارم و به اندازه موهای سرت دستگاه فروختم به نوب و هرچی پرو هستش چه تو پی اس ان چه تو لایو و از مقدار گیفت هایی که فروختمو خرجایی که مشتریام برای بازیشون میکنن این نظرو دادم تا بگم این خبر تو ایران صدق نمیکنه البته خودمم گیمر هستم ولی هیچ ادعایی تو پرو بودم نکردم و نظری که دادم هم از تجربه بازی تو دنیای مجازی بوده و هم از سروکله زدنم با مشتریام که اینطور جناب عالی چرک کردین از این نظر که میزارم واقعا عذر میخام از بقیه ولی بعضیا واقعا باید اینطوری جوابشونو داد لطفا نظرم گزاشته بشه ولی در صورت نیاز سانسورش کنید