محبوبیت موبایل های ارزان قیمت در حال افزایش است
علیسال هاست که باید بازار تلفن های هوشمند را به دو دسته کلی «ارزان قیمت» و «رده بالا» تقسیم بندی کرد. ارزان قیمت ها به طور سنتی از کیفیت بدنه و سخت افزار پایینی برخوردار بوده ...
علیسال هاست که باید بازار تلفن های هوشمند را به دو دسته کلی «ارزان قیمت» و «رده بالا» تقسیم بندی کرد. ارزان قیمت ها به طور سنتی از کیفیت بدنه و سخت افزار پایینی برخوردار بوده و در مقابل رده بالاها قدرتمند، باکیفیت و گران قیمت بوده اند، اما چندیست که این مرز به مرور در حال باریک تر شدن است.
سخت افزارها چنان پیشرفت کرده اند که حالا با ۳۰۰ دلار یا حتی کمتر، می توان صاحب تلفن هوشمندی شد که تقریباً از پس هر کاری به خوبی برمی آید. در همین راستا کمپانی های نوپا (عموماً چینی) برای کسب سهمی از بازار، بخش زیادی از سود خود را فدای آوردن ویژگی های پرچمداران به تلفن های ارزان قیمت خود کرده اند. این رویه چنان فشاری به تولید کننده های بزرگ چون سامسونگ وارد ساخت که آنها ناچار شدند شیوه کار خود را تغییر داده و رو به تولید محصولاتی اقتصادی تر بیاورند.
بر اساس بررسی های موسسه تحقیقاتی «Counterpoint Research»، کمپانی های بزرگ در یکی دو سال اخیر تمایل بیشتری به تولید موبایل های ارزان قیمت یافته اند، تا به هر نحو ممکن سهم ارزشمندشان را از بازار حفظ نمایند.
بر اساس آمار منتشر شده، سهم موبایل های اقتصادی زیر ۳۰۰ دلار از سبد محصولات سامسونگ، در سال ۲۰۱۴ برابر با ۴۰ درصد بوده است، در شرایطی که این رقم در سه ماهه اول سال جاری میلادی به ۵۴ درصد رسیده. سهم کمتر از ۲۰۰ دلاری ها نیز از ۱۰ درصد به ۴۱ درصد افزایش یافته است. آمارها در خصوص دیگر کمپانی کره ای، ال جی نیز مشابه است؛ حالا موبایل هایی با برچسب قیمت کمتر از ۳۰۰ دلار، بیش از ۶۵ درصد از سبد محصولات این شرکت را تشکیل می دهند
در آن سو اما آیفون های اپل نسبت به گذشته گران تر شده اند. با توجه به این که تحلیلگران در خصوص موبایل های این شرکت، مرز ۵۰۰ دلاری را به عنوان «ارزان قیمت» در نظر گرفته اند، تا سال پیش تنها ۱۰ درصد از آیفون های فعلی اپل را می شد «اقتصادی» نامید، اما رقم مذکور در حال حاضر برابر با ۳۰ درصد است. چنین تغییری به لطف عرضه آیفون تازه ۴ اینچی SE میسر شده است.
با در نظر گرفتن این حقیقت که رشد جهانی بازار تلفن های هوشمند در سال جاری متوقف شده و بیشتر تولید کننده ها شاهد کاهش عرضه بوده اند، به نظر می آید تغییر تمایل خریداران به سمت ارزان قیمت ها منطقی باشد، به ویژه که مشتریان جدید این محصولات در حال حاضر بیشتر از کشورهای در حال توسعه، با میانگین تولید ناخالص ملی نه چندان بالا، می آیند. در کنار آن، حتی خریداران توانمندتر غربی نیز به مرور در می یابند که می توانند سخت افزار مورد نیاز خود را با رقمی بسیار کمتر از قبل، از برندهای چینی تازه وارد انتخاب نمایند.
در آخر نیز باید اشاره کرد که تمایل به سمت تلفن های هوشمند اقتصادی، هرگز به معنی کاهش محبوبیت پرچمداران نیست. در روزهای آینده سامسونگ گزارش عملکرد سه ماهه دوم خود را منتشر خواهد ساخت و تحلیلگران معتقدند، به لطف فروش بالای گلکسی S7 و S7 edge، شاهد بهترین رکوردهای کره ای ها در زمینه درآمد و سود، در طی دو سال اخیر باشیم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آدم یه گوشیه میان رده داشته باشه برای کارای ضروری و مرور شبکها توخیابون،صف،ترافیک و...استفاده کنه پلی یه تبلت عالی برای بازیو سرچو کارای طولانی مدت داشته باشه و یه لپ تاب برای کارای تخصصی البته من ترجیح میدم چنتا لپتاپ با سیستم عاملهای مختلف داشته باشم تا چنتا گوشی.حالا اگه یه دکستاپ داشته باشی برای بازی حرفه ایی که دیگه تکمیلی.