ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

زمان مناسب برای تعویض باتری خودرو؛ اسیدی بخریم یا خشک؟

همه ما بارها شاهد استارت زدن خودرو در لحظات حساس و مورد نیاز بوده ایم، یک باطری نو و کاملا سالم خروجی شدت جریانی حدود 50 تا 70 آمپر را تولید کند. زمانی که این مقدار آمپر به ...

سروش نیرومند
نوشته شده توسط سروش نیرومند | ۲ شهریور ۱۳۹۵ | ۲۱:۰۰

همه ما بارها شاهد استارت زدن خودرو در لحظات حساس و مورد نیاز بوده ایم، یک باطری نو و کاملا سالم خروجی شدت جریانی حدود 50 تا 70 آمپر را تولید کند.

زمانی که این مقدار آمپر به استارتر موتور خودرو وارد می‌شود، پیشرانه به سرعت و راحتی روشن می شود؛ اما زمانی که عمر مفید باطری به پایان برسد، میل لنگ دیگر نخواهد چرخید و این نشان دهنده پایان عمر باتری اتومبیل شماست.

batt-2

.یک باتری معمولی بین 3 تا 5 سال عمر می کند، اما برای احتیاط توصیه می شود که پس از گذشت از 4 سال، حتی در صورت استارت خوردن روزانه و طبیعی آن را تعویض کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.

یک باتری سربی اسیدی معمولی از تعداد صفحه ی سربی که به صورت لایه لایه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تشکیل شده که مجموعه آن ها در محلول آب و اسید سولفوریک قرار دارند. در شرایطی همچون گرما و سرمای زیاد و لرزش های ممتد که در بیشتر جاده های کشور شاهد آن هستیم وضعیت شیمایی باتری تغرر کرده و عمر مفید آن کاهش می یابد .

LEADBATTERY

یکی دیگر از دلایل مهم در رابطه با کم شدن عمر باتری ها سفر های کوتاه مدت است چرا که در طول رانندگی به دلیل کافی نبود زمان، باتری خودرو به شکل کامل شارژ نمی شوند و پدیده ی لایه لایه شدن اسیدی سریعتر رخ می دهد.

از این رو به طور کلی استفاده از ماشین برای مسافت های کوتاه توصیه نمی شود و خودروهایی که به این شکل مورد استفاه قرار می گیرند معمولا با سرعت و شدت بیشتری نسبت به سایر خودروها فرسوده می شوند.

در مورد باتری های اصطلاحا معمولی (اسیدی) بهتر است هر چند هفته یکبار میزان آب باتری را چک کرده و نسبت به تنظیم آن به وسیله آب مقطر اقدام نمایید.

200637_15ce1

در باتری های اصطلاحا خشک، نیاز کمتری به مراقبت دائمی وجود دارد و رنگ نشانگر نصب شده روی باتری می تواند وضعیت باتری را با دقت نسبتا خوبی نشان دهد، اما مشکل این باتری ها این است که متاسفانه به شکل ناگهانی از کار می افتند و ممکن است شما را در وضعیت نامناسبی قرار دهند.

اما باتری های اسیدی اینگونه نیستند و به تدریج ضعیف می شوند، از این رو راننده می تواند از روی ضعیف شدن استارت خودرو، پایان یافتن عمر باتری را پیش بینی کند.

بنابراین باتری های اسیدی به نگهداری بیشتری نیازمندند اما کمتر ممکن است شما را شوکه کنند و از سوی دیگر ارزان قیمت تر هستند، از این رو اگر اهل گذر به مناطق دور افتاده هستید و با شانس در راه ماندن مواجه اید، بهتر است یا نسبت به تعویض زود هنگام باتری خشک اقدام کنید و یا از باتری های اسیدی استفاده کنید.

BAT-5

به هرحال در صورت قدیمی بودن باتری خودرو، حداقل اقدام این است که کابل های مربوط به شارژ باتری را همراه خود داشته باشید تا در صورت استارت نخوردن ناگهانی خودرو، بتوان مجددا موتور را روشن کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (13 مورد)
  • Davie Dash
    Davie Dash | ۲۸ فروردین ۱۳۹۷

    :sony:

  • محمد
    محمد | ۱۶ آبان ۱۳۹۶

    من هر سال یه باتری عوض میکنم .همیشه هم ایرانی انداختم . فقط به خاطر اینکه ارزونتره وقتی گارانتیش تموم میشه خراب میشه . خیلی جالبه

  • Abbas_Amoohashemi
    Abbas_Amoohashemi | ۳۱ خرداد ۱۳۹۶

    خودرو هنگام استارت زدن از باتری یه جریان لحظه میکشه که چند صد آمپر هستش ، اگه یه کلمپ متر ، با قابلیت اندازه گیری جریان دی سی داشته باشید و بندازید دور کابل مثبت باتری و بعد استارت بزنید ، میتونید جریان لحظه ایی رو اندازه بگیرید

  • Hadi.TJ
    Hadi.TJ | ۳ شهریور ۱۳۹۵

    اولا خیلی مقاله مختصر و غیر مفیدی بود...از دیجیاتو انتظار نداشتم، هیچ حرف جدیدی توش نبود و خیلی ساده در حد و حدود حرف های عامیانه گفته بود... بعدشم واقعا من اگر باطریم دو سال عمر کنه، کلاهم و میندازم هوا...باطری ایرانی زدم، خارجی هم زدم، دینامم هم سالم سالمه...در کل این حالت 3 تا 5 سال خیلی خیلی آرمانی نوشته شده به نظر من...شایدم ترجمه از سایت های خارجی باشه که باطری های درجه یک رو دارن مقایسه میکنن...وگرنه اگر عمر مفید باطری تو ایران 3 تا 5 سال بود، شرکت های باطری سازی با افتخار 6 ماه یا نهایتا یک سال گارانتی نمیکردن باطری رو...

  • Vilpi
    Vilpi | ۳ شهریور ۱۳۹۵

    بنده تقریبا 15 سال تو کار باتری بودم. میتونم بگم تقریبا 40% این پست غلط هست و اصلا چیزی به اسم باتری خشک وجود نداره

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی