گزارش سه ماهه نخست ۲۰۱۶ Akamai از وضعیت اینترنت ایران در خاورمیانه و افریقا
پیش از این رتبه بندی سه ماهه ی نخست سال ۲۰۱۶ برترین کشور های جهان از لحاظ سرعت و کیفیت اتصال به اینترنت از دیدگاه مؤسسه ی آکامای (Akamai) را به اطلاعتان رساندیم. حال نگاهی ...
پیش از این رتبه بندی سه ماهه ی نخست سال ۲۰۱۶ برترین کشور های جهان از لحاظ سرعت و کیفیت اتصال به اینترنت از دیدگاه مؤسسه ی آکامای (Akamai) را به اطلاعتان رساندیم. حال نگاهی خواهیم انداخت بر آخرین وضعیت اینترنت کشور های منطقه ی خاورمیانه و افریقا و وضعیت اینترنت کشورمان ایران در سه ماهه ی نخست ۲۰۱۶.
نگاهی اجمالی به آمار و ارقام ارائه شده در این گزارش از رشد نسبی و در برخی مواقع قابل قبول سرعت اینترنت در کشورمان حکایت دارند. اما این آمار با توجه به رشد جهانی سرعت اینترنت و وضعیت کشور های همسایه و منطقه، هنوز جایگاه مناسبی برای کشورمان به ارمغان نیاورده است.
متوسط سرعت اتصال
سرعت متوسط اتصال به اینترنت، ۱۲ کشور از ۱۳ کشور منطقه ی خاورمیانه و افریقا را از این منظر جزو نیمه ی دوم کشور های جهان قرار می دهد. سرعت متوسط اتصال ۴ کشور از این ۱۳ کشور به اینترنت، زیر ۴ مگابیت بر ثانیه بوده، با این حال تقریباً همه ی آنها نسبت به سه ماهه ی قبل یعنی سه ماهه ی پایانی ۲۰۱۵ رشد قابل توجهی داشته اند که میزان این رشد از ۱۱ درصد در نامیبیا تا ۷۵ درصد در ایران متغیر بوده است. به بیان دیگر ایران با ۷۵ درصد رشد نسبت به سه ماهه ی قبل، بیشترین رشد سرعت متوسط اتصال به اینترنت را در میان کشور های خاورمیانه و افریقا به خود اختصاص داده است.
همانگونه که در جدول فوق مشخص است، رتبه ی ایران از لحاظ متوسط سرعت اتصال به اینترنت در سه ماهه ی نخست ۲۰۱۶، با ۸۸ درصد رشد نسبت به سه ماهه ی مشابه سال گذشته، در میان کشور های جهان ۱۱۱ بوده است.
متوسط اوج سرعت اینترنت
افریقای جنوبی و ایران به ترتیب با ۴۰ و ۳۹ درصد رشد، بیشترین رشد متوسط اوج سرعت اینترنت را در سه ماهه ی نخست ۲۰۱۶ تجربه کرده اند. گفتنی است در سه ماهه ی نخست ۲۰۱۶، قطر با ۸۹.۲ مگابیت بر ثانیه و رشدی ۱۵ درصدی، بیشترین متوسط اوج سرعت اینترنت را در منطقه ی خاورمیانه و افریقا به خود اختصاص داده است. رشد کلی کشور های این منطقه به جز دو کشور مثبت بوده است؛ کنیا و مراکش از این نظر با افت سرعت مواجه بوده اند.
رشد سالانه ی کشور های این منطقه از لحاظ متوسط اوج سرعت اینترنت نیز وضعیت مثبتی داشته است. کنیا با ۲۳۴ درصد، افریقای جنوبی با ۸۲ درصد، ایران با ۴۴ درصد و نیجریه با ۱ درصد برخی از کشور های این منطقه هستند که از لحاظ متوسط اوج سرعت، نسبت به سه ماهه ی مشابه سال گذشته، رشد را تجربه کرده اند.
میزان استفاده از اینترنت پر سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه
در آخرین گزارش مؤسسه ی آکامای آمده است از آنجایی که تنها سه دهم درصد از آدرس های IPv4 ایران با سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه به سرور های آکامای متصل بوده اند، ایران از لحاظ میزان استفاده از اینترنت ۱۰ مگابیت بر ثانیه در سه ماهه ی نخست ۲۰۱۶ در رتبه ی آخر قرار می گیرد. این در حالی است که سال گذشته به دلیل آنکه تعداد آدرس های IPv4 متصل به سرور های آکامای از ایران با این سرعت، از ۲۵ هزار کمتر بوده، ایران اساساً جزو کشور های استفاده کننده از اینترنت ۱۰ مگابیت بر ثانیه ای به حساب نمی آمده است.
میزان استفاده از اینترنت پر سرعت ۴ مگابیت بر ثانیه
بر خلاف اتصال ۱۰ مگابیت بر ثانیه می توان رشد ۲۷۶ درصدی ایران از لحاظ تعداد اتصال های ۴ مگابیت بر ثانیه را قابل قبول دانست. اما در کل، نیمی از جمعیت ۷ کشور از کشور های مد نظر در منطقه ی خاورمیانه و افریقا با سرعت متوسط حداقل ۴ مگابیت بر ثانیه به سرور های آکامای متصل شده اند. گفتنی است این میزان برای کشور هایی مثل امارات متحده ی عربی ۹۰ درصد جمعیت را شامل می شود.
سرعت اتصال اینترنت موبایل
به گزارش آکامای، ایران با سرعت ۱.۸ مگابیت بر ثانیه در سه ماهه ی پایانی ۲۰۱۵، کمترین سرعت اینترنت موبایل در جهان را به خود اختصاص داده بود، اما متوسط سرعت اتصال به اینترنت همراه در کشورمان در سه ماهه ی نخست ۲۰۱۶ به ۴.۷ مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.

دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.




اینترنت میگیریم سه ماهه بعد از یک ماه سرعتش افتضاح میشه در حدی ک اینترنت عادی گوشی سرعتش بیشتره یا نامحدود میخری بعد از یه حجمی از دانلود سرعتش به شدت میاد پایین.معلومه سرعت و میارن پایین یعد از یه مدت.بر فرض مثال پول اینترنت یک مگ رو میدید بعد از یک ماه سرعتتون میشه در حد اینترنت 126. دزدی مگه شاخ و دم داره؟؟؟
به شخصه که یک نوجوون ۱۶ ساله هستم به خاطر هزینه های زیاد و استفاده زیاد شخص خودم همیشه اینترنت نامحدود میخرم با سرعت ۱۲۸.چاره دیگه ای هم ندارم ?
باز هم دستشون درد نکنه، مملکت تو دوره احمدی نژاد هشت سال عقب افتاد، حالا باید سخت کار بشه تا جبران عقب افتادگی بشه
همون باید با نامیبیا مقایسه شیم ، چهار تا کشور پیزوری عوض اینکه هدف زدن رکورد کره جنوبی باشه ببین کجا رسیدیم
البته به این موضوع هم توجه بشه که ایران کشور تقریبا پر جمعیت و بزرگی در این بین محسوب میشه. (غیر از هند) خوب بلاخره این پیشرفت یکمی زمانبره و اینکه بخواد bts ها گسترش پیدا کنه به مناطق دورتر اما میشه گفت به لطف ایرانسل الان میانگین سرعت اینقدر رشد داشته.
من به حرفای دوستان کاری ندارم اما به شخصه سرعت اینترنتم به شکل محسوسی زیاد شده و این تغییر حداقل برای من که توی تهران نیستم قابل درک بوده
چه اپراتوری استفاده میکنی؟؟
بابا دروغه باور کنین این سرعتی که اینجا نوشته به ما نمیدن...واعظی کجای که دارن خونمونو تو شیشه میکنن
نه بابا در حال حاظر از چنتا کشور افریقایی هم پایین تریم ???
حالا یعنی رشد داشتیم ؟؟؟؟؟ !! من از این جدولا چیزی سر در نمیارم یعنی طبق جدول سرعت اینترنت موبایل، ایران از ژاپن بالاتره ؟؟؟
ترتیب ردیفهای جدول آخر بر اساس حروف الفباست. کمی دقت کنید ان شاء الله سر در میارید.
دوست عزیز در جدول آخر ملاک ترتیب کشور ها نیست بلکه عدد هاییه که جلوی اسمشون نوشته شده
هم اندونزی که بالاتر از ایرانه و هم ژاپن که پایینتر از ایرانه عددهای که روبروشونه از ایران بیشتره پس چجوریه که ایران رفته اون وسط
اگه حروف الفبای انگلیسی هم بلد باشین میبینید که براساس حروف الفبا جلو رفته
اینم الفبا صرفا جهت یادآوری
abcdefjhigklmnopqrstvuwxyz
آبرومونو ایرانسل خریده باز، ببین اماراااااات