ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

سفر هفت ساله فضاپیمای OSIRIS-REx به سمت سیارک Bennu فردا آغاز می شود

پس از چند سال طی کردن مراحل ساخت و چندین ماه گذراندن آزمایشات سخت، بالاخره فضاپیمای OSIRIS-Rex ناسا برای پرتاب از مرکز «کیپ کاناورال» آماده شده است. این سفینه که با هدف نمونه برداری از اجرام ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ | ۱۷:۳۰

پس از چند سال طی کردن مراحل ساخت و چندین ماه گذراندن آزمایشات سخت، بالاخره فضاپیمای OSIRIS-Rex ناسا برای پرتاب از مرکز «کیپ کاناورال» آماده شده است. این سفینه که با هدف نمونه برداری از اجرام فضایی طراحی و ساخته شده، فردا (18 شهریور ماه) با استفاده از راکت «اطلس 5» عازم فضا خواهد شد.

گفتنی است OSIRIS پس از جدا شدن از راکت، سفری دو ساله را به سمت سیارک «بن نو» آغاز خواهد کرد و پس از اینکه در سال 2018 به آن رسید، به مدت چندین سال شروع به نقشه برداری از سطح این جرم آسمانی 500 متری کرده و نمونه هایی از سطح کربنی آن را به زمین خواهد آورد. محققین معتقدند این صخره فضایی، بقایای 4.5 میلیارد ساله ای از ابتدای پیدایش منظومه شمسی و مبدأ پیدایش حیات را در خود دارد.

ناسا امیدوار است این فضاپیما برخلاف همتای بداقبالش یعنی «فیله» بتواند فرودی موفقیت آمیز روی سطح «بن نو» داشته باشد. طبق برنامه تعیین شده در سال 2020، OSIRIS پس از یک سال بررسی دقیق سطح سیارک، محلی را انتخاب کرده و روند فرودی آهسته با سرعت حدود 400 متر بر ساعت را آغاز خواهد کرد.

OSIRIS-REX-1

همچنین فضاپیمای ساخت «لاکهید مارتین» به راحتی می تواند از سطح سیاره جهیده و به نقطه دیگری جابجا شود، ضمن اینکه ابزار نمونه برداری اش با استفاده از انفجار گاز نیتروژن قادر است خاک و تکه های کوچک سنگی را جمع آوری نماید.

ناسا امیدوار است از چند گرم تا حدود 2 کیلوگرم مواد از طریق این فضاپیما جمع آوری شده و در سفری دوساله به سمت زمین، با موفقیت به دست دانشمندان برسد. گفتنی است محموله فوق در کپسول های چتردار به سمت زمین پرتاب شده و در صحرای ایالت یوتا فرود خواهد آمد.

لازم به ذکر است پرتاب این فضاپیمای ارزشمند از طریق کانال رسمی ناسا در یوتوب به صورت زنده پخش می شود. عملیات اصلی پرتاب در حدود 2 ساعت به طول انجامیده، ضمن اینکه پوشش زنده حدوداً یک ساعت پس از پرتاب ادامه می یابد و سپس کنفرانس خبری آژانس فضایی در این رابطه برگزار خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • shayan rashidian
    shayan rashidian | ۱۷ شهریور ۱۳۹۵

    تا هفت سال دیگه بای همگی ???✋✋

مطالب پیشنهادی