ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

«کنجکاوی» با ثبت یک سلفی زیبا، صعود به ارتفاعات کوه ائولیس را آغاز نمود

مریخ پیمای کنجکاوی (Curiosity) به تازگی پیمایش Murray Buttes را به پایان رسانده، و اکنون قصد دارد به ارتفاعات بیشتری از دامنه «کوه ائولیس» یا همان Mount Sharp سفر کند. این ربات بی باک از ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۴ مهر ۱۳۹۵ | ۱۴:۳۰

مریخ پیمای کنجکاوی (Curiosity) به تازگی پیمایش Murray Buttes را به پایان رسانده، و اکنون قصد دارد به ارتفاعات بیشتری از دامنه «کوه ائولیس» یا همان Mount Sharp سفر کند. این ربات بی باک از فرصت استفاده کرده و سلفی کم نظیری از خودش ثبت کرده که چشم انداز زیبایی از سیاره سرخ را نشان می دهد.

این تصویر که در تاریخ 17 سپتامبر به ثبت رسیده، در واقع ترکیبی از 60 عکس مختلف است که با استفاده از دوربین ویژه MAHLI گرفته شده. البته همچون همیشه در ویرایش نهایی، خود بازو و دوربین سلفی در ترکیب حضور ندارند، در نتیجه این طور به نظر می رسد که یکی از ساکنین مریخ توانسته این کادر زیبا را به تصویر بکشد.

curiosity-selfie

توده تیره پشت سر «کنجکاوی» با نام M12 شناخته می شود، و کوه ائولیس نیز در قسمت بالا و سمت راست مشاهده می گردد. M12 حدوداً 7 متر بلندتر از بخش آغازین دامنه Mount Sharp است. طی چند هفته گذشته این ربات چهارچرخ مشغول حفاری و نمونه برداری از صخره های منطقه بوده.

گفتنی است بسیاری از تصاویر ثبت شده در حین این مأموریت جزء بهترین عکس های به دست آمده تاکنون به شمار می روند، و ساختار صخره ای این سیاره را به خوبی نشان می دهند.

پس از فتح Murray Buttes هدف بعدی دانشمندان ناسا در ارتفاع بالاتری قرار گرفته و «کنجکاوی» باید حدود 2.5 کیلومتر دامنه صخره ای را بپیماید تا به سطحی غنی از اکسید آهن یا هماتیت برسد. پس از آن، مریخ پیما بستر صخره ای سرشار از خاک رُس را نیز ارزیابی خواهد کرد.

curiosity-path-mars

هر دو منطقه فوق بر اثر شرایط مختلف آب و هوایی تشکیل شده اند، اما هدف اصلی دانشمندان سازمان فضایی آمریکا این است که بدانند آیا سابق بر این، قابلیت سکونت در این مناطق وجود داشته یا خیر، زیرا هم هماتیت و هم خاک رس به واسطه شرایط محیطی مرطوب شکل می گیرند.

برای دانلود این تصویر در کیفیت اصلی می توانید به این لینک مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • شهنوازی
    شهنوازی | ۱۵ مهر ۱۳۹۵

    عجب عکسهایی میگیره دمش گرم خیلی عالی هستن عکساش و یه سوالی که ذهن من رو مشغول کرده چرا به جای ربات های زمین روی دست و پا گیر از پهباد استفاده نمیشه ؟ مگه مریخ جو نداره ؟! البته به صورت ترکیبی پهباد و مریخ نورد هم جالب میشد

  • Hamed Lotfi
    Hamed Lotfi | ۱۴ مهر ۱۳۹۵

    كاش حداقل يه بدنه واسه بدبختش درست ميكردن اينجوري همش روش شن ميشينه الان شما تصوير رو نگاه كني لاستيك سمت راست شكسته

  • Hamed Lotfi
    Hamed Lotfi | ۱۴ مهر ۱۳۹۵

    آقا تو عكس اصلي با كيفيت بالا جلوي اين ربات روي سطح مريخ يه سوراخ تو زمينه كه معلوم نيست سوراخه يا واشر بعد يه سوال چجوري از خودش عكس انداخته??

مطالب پیشنهادی