ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

باستان شناسان نخستین فسیل مربوط به بافت مغزی یک دایناسور را کشف کردند

شاید در نگاه اول تصویری که در بالا مشاهده می کنید هیچ شباهتی با یک مغز نداشته باشد، اما همین شی کشف بسیار بزرگی برای باستان شناسان محسوب می شود. دانشمندان و محققین معتقدند این ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۹ آبان ۱۳۹۵ | ۱۰:۰۰

شاید در نگاه اول تصویری که در بالا مشاهده می کنید هیچ شباهتی با یک مغز نداشته باشد، اما همین شی کشف بسیار بزرگی برای باستان شناسان محسوب می شود. دانشمندان و محققین معتقدند این فسیل، نخستین یافته ی انسان از بافت مغز دایناسور است.

تیم محقق با استفاده از میکروسکوپ های الکترونی توانسته اند سلول های خونی، کلاژن، پوسته و لایه رویی مغز را که بعد از حدود 133 میلیون سال باقی مانده، مشاهده کنند.

دیرینه شناسان بر این باورند که مغز مورد بحث شباهت های زیادی با مغزهای پرندگان عظیم الجثه و خزندگان امروزی داشته، طوری که به جای حضور حفره های متعدد جمجمه، بخش کثیری از فضای مغز با سلول های خونی و سینوس ها پر شده است.

دانشمندان مورد بحث به لطف تکنولوژی قصد دارند اکتشافات بیشتری بدست بیاورند؛ در حالی که تا اینجای کار چند مورد سی تی اسکن روی فسیل کشف شده انجام گردیده، به زودی چند مورد اسکن سه بعدی صورت خواهد گرفت تا ایگوآنادندانان آن دوره با مغزهای جانوران امروزی مقایسه شوند.

با همه ی این تفاسیر، نباید منتظر کشفیات مشابهی در آینده بود، چراکه به نظر می رسد این بار بخت با باستان شناسان یار بوده است. تئوری مد نظر آنها این است که مغز دایناسور مورد بحث درون آب شدیداً اسیدی قرار گرفته و از تجزیه و دفن شدن کامل آن جلوگیری شده است.

با این وجود یافته ها می تواند به انگیزه ای برای ملاقات مجدد فسیل های قبلاً پیدا شده تبدیل گردد و دیرینه شناسان را برای تحقیقات بیشتر متقاعد سازد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • 5hahab
    5hahab | ۹ آبان ۱۳۹۵

    مغزشون شباهت‌های زیادی به مغز پرندگان و خزندگان امروزی داره نه اون دوران. از نظر هوش هم احتمالا در حد کروکودیل‌های امروزی بودن. در ضمن قراره اسکن مغز این «ایگوانادون» با مغز موجودات امروزی مقایسه بشه، نه با مغزهای اون دوره. اگر از اون دوره بازم مغز داشتیم که دیگه این نخستین مغز نمیشد.

  • 5hahab
    5hahab | ۹ آبان ۱۳۹۵

    مغزشون شباهت‌های زیادی به مغز پرندگان و خزندگان امروزی داره نه اون دوران. از نظر هوش هم احتمالا در حد کروکودیل‌های امروزی بودن. در ضمن قراره اسکن مغز این «ایگوانادون» با مغز موجودات امروزی مقایسه باشه، نه با مغزهای اون دوره. اگر از اون دوره بازم مغز داشتیم که دیگه این نخستین مغز نمیشد.

مطالب پیشنهادی