ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

شتاب دهنده آواتک دوره «آواکمپ» را به رایگان برای استارتاپ ها برگزار می کند

در اکوسیستم های استارتاپی، شتاب دهنده ها نقش پر رنگی را بر عهده دارند. این مجموعه ها با امکانات و دانشی که در اختیار علاقه مندان قرار می دهند، نقطه شروعی محسوب می شوند برای ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲۲ آبان ۱۳۹۵ | ۱۵:۲۷

در اکوسیستم های استارتاپی، شتاب دهنده ها نقش پر رنگی را بر عهده دارند. این مجموعه ها با امکانات و دانشی که در اختیار علاقه مندان قرار می دهند، نقطه شروعی محسوب می شوند برای کسانی که می خواهند ایده های خود را به واقعیت تبدیل کنند و در آینده کسب و کاری موفق را شکل دهند.

در کشور ما نیز همزمان با گسترش فرهنگ استارتاپی، مدتی می شود که شتاب دهنده ها نیز در حال رشد و شکل گیری هستند. از آواتک می توان به عنوان یکی از اولین مجموعه هایی یاد کرد که برای نخستین بار مفهوم شتاب دهنده را وارد فضای استارتاپی کشور کردند.

بنابر اعلام مسئولین آواتک، این شتاب دهنده تا کنون بالای ۲ هزار درخواست داشته است که از این میان نزدیک به ۱۰۰ تیم پیش شتاب دهی شده اند. آواتک مدعی است که در طول فعالیتش موفق شده عددی نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان سرمایه را برای ۲۰ تیم جذب کند و این تیم ها نیز با فعالیت خود بیش از ۳۰۰ شغل مستقیم را به وجود آورده اند. از جمله این تیم ها می توان به «تسکولو» اشاره کرد که پیش از این مصاحبه ای را نیز با مؤسسان آن در دیجیاتو برای شما منتشر کرده بودیم.

حال آواتک در اقدامی جدید، دوره ای با نام «آواکمپ» را برای استارتاپ ها تدارک دیده است. این دوره به صورت ۸ هفته ای برگزار می شود و به صورت کاملا رایگان، پذیرای تیم ها است. اما آواکمپ دقیقا چیست و چه فرآیندی در آن طی می شود؟ برای پاسخ به این پرسش، در ابتدا به بررسی شرایط «دوره شتابدهی» آواتک می پردازیم.

در دوره شتابدهی، که یک دوره ۴ ماهه است، تیم ها پس از انجام مصاحبه و پذیرش، سرمایه ای ۲۵ میلیون تومانی دریافت می کنند و البته ۱۵ درصد از سهام استارتاپ خود را نیز در اختیار آواتک می گذارند. این دوره ۲ بار در هر سال برگزار می شود و ظرفیت هر دوره آن نیز ۲۰ تیم است.

آواکمپ

اما در آواکمپ، شرایط تا حد بسیاری متفاوت است. همانطور که اشاره کردیم، این دوره به صورت فشرده و در ۸ هفته صورت می پذیرد و طی آن امکاناتی از قبیل فضای کاری، مربیگری و آموزش برای استارتاپ ها فراهم می شود. در واقع آواکمپ به نحوی طراحی شده تا استارتاپ ها با کمک آن بتوانند مدل کسب و کار خود را اعتبار سنجی کنند، مشتریان خود را بهتر بشناسند، درک بهتری از بازار و استراتژی ورود به آن به دست آوردند، محصول خود را بهبود بخشند و تیم خود را بسازند. همچنین استارتاپ ها در مورد ارائه به سرمایه گذار و اصول اولیه جذب سرمایه آموزش می یابند.

اما شاید مهم ترین مزیت آواکمپ، رایگان بودن آن باشد. رایگان بودن در این جا به معنای آن است که آواتک در قبال خدماتی که در اختیار استارتاپ ها می گذارد، هزینه ای دریافت نمی کند و سهامی را نیز از تیم ها طلب نمی کند.

محسن ملایری

اما چرا آواتک این دوره را به صورت رایگان برگزار می کند؟ محسن ملایری، مدیر مجموعه، در این رابطه می گوید:

«دوره آواکمپ برای شتابدهنده آواتک و تیم‌های کارآفرین مانند یک دوره آزمایشی عمل می‌کند. از یک سو ما این فرصت را قبل از گرفتن تصمیم برای سرمایه‌گذاری داریم که از نزدیک تیم‌های کارآفرین را ارزیابی و در عمل مشاهده کنیم و از سوی دیگر تیم‌های کارآفرین نیز ضمن بهره‌مندی از آموزه‌های تجاری‌سازی، از مفید بودن آواتک اطمینان حاصل می‌کند. این رابطه برد-برد باعث شد که این دوره به طور رایگان تعریف و به کارآفرینان ارائه شود.»

علاقه مندان به ثبت نام در دوره آواکمپ تنها تا ۲۸ آبان فرصت دارند و می توانند برای این منظور به سایت آواتک مراجعه نمایند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • _Alish_
    _Alish_ | ۲۲ آبان ۱۳۹۵

    15 درصد واسه فقط 25 میلیون تومان! یعنی تیمای استارت آپی که این پیشنهاد رو قبول میکنن باید به عقلشون شک کرد!

    • pooyan_vahidi
      pooyan_vahidi | ۲۳ آبان ۱۳۹۵

      خوبه یادآوری بشه که اولاً دوره آواکمپ که اینجا معرفی شده کاملاً رایگانه ( نه پول، نه سهم از شرکت) و دوم اینکه آواتک علاوه بر 25 میلیون تومن نقدی که به شرکتها میده؛ حدود 75 میلیون هم هزینه غیرنقد برای هر تیم میکنه. که برای شرکتهایی اونقدر نوپا و در قدمهای اول که ارزش ریالی خاصی هنوز ندارند یک سرمایه‌گذاری پرخطر محسوب میشه. این شیوه از کار؛ یک استاندارد بین‌المللی هست و باقی جاهای دنیا مثل سیلیکن ولی هم به همین صورته

مطالب پیشنهادی