ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سنسور Cmosis با رزولوشن 8K
تکنولوژی

اعوجاج کمتر تصویر در دوربین های 8K با سنسور جدید Cmosis

هرقدر که بر رزولوشن سنسور دوربین های فیلمبرداری حرفه ای افزوده می شود، یک مشکل بیش از پیش در تصاویر خروجی دیده می شود. با افزایش وضوح تصویر، اعوجاج آن نیز در زمان دنبال کردن سوژه های ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۲۲ آبان ۱۳۹۵ | ۰۸:۳۰

هرقدر که بر رزولوشن سنسور دوربین های فیلمبرداری حرفه ای افزوده می شود، یک مشکل بیش از پیش در تصاویر خروجی دیده می شود. با افزایش وضوح تصویر، اعوجاج آن نیز در زمان دنبال کردن سوژه های سریع بیشتر می شود. حال کمپانی Cmosis سنسور جدیدی را توسعه داده که با بهره گیری از یک شاتر گلوبال می تواند این اعوجاج را به طور کامل از بین ببرد.

این سنسور ۴۸ مگاپیکسلی CMV50000 نام گرفته و مجهز به یک شاتر گلوبال (global shutter) است و استفاده در دوربین های تصویربرداری تلویزیونی حرفه ای طراحی شده است. چنین دوربینی می تواند تصاویری با کیفیت 8K (رزولوشن ۷۹۲۰ در ۶۰۰۴ پیکسل) را با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه به ثبت برساند. به گفته کمپانی سازنده، این اولین سنسور 8K با قابلیت گلوبال شاتر است.

شیوه سنتی باز شدن شاترها (موسوم به Rolling shutter) به نحوی است که نور وارده از لنز به طور همزمان به بخش بالایی و پایینی هر فریم نمی رسد، چرا که شاتر به تدریج باز می شود. این مسئله در رزولوشن های بالای تصویر و زمانی که سرعت حرکت سوژه از سرعت باز شدن شاتر بیشتر باشد، ایجاد اعوجاج محسوسی در تصویر خروجی می کند.

Rolling-Shutter

گلوبال شاتر اما به طور همزمان تمام سطح سنسور را در معرض نور قرار می دهد، پس تصویر ثبت شده در تمام بخش های سنسور مذکور مربوط به یک لحظه یکسان خواهند بود و در نتیجه اعواج فوق الذکر به طور کامل از بین خواهد رفت.

همان طور که گفتیم سنسور CMV50000 قابلیت ثبت تصاویر با رزولوشن 8K را در نرخ ۳۰ فریم در ثانیه دارد، اما می توان با کاهش کیفیت تا 4K، نرخ فریم بالاتری برابر با ۶۰ فریم در ثانیه را نیز در اختیار داشت.

سنسور مورد استفاده فعلاً در حالت مونوکروم (تک رنگ) عرضه شده و نسخه تمام رنگی آن تا پایان سال جاری میلادی روانه بازار خواهد شد.

استفاده از این حسگر جدید برای سازندگان دوربین حدود ۳۸۰۰ دلار هزینه خواهد داشت، بنابراین به هیچ وجه نباید انتظار داشت که دوربین های بهره مند از آن قیمت پایینی داشته باشند.

تنها یک دهه از عمر کمپانی Cmosis می گذرد، اما این شرکت در همین مدت کوتاه توانسته خود را به عنوان یکی از برترین برندها در زمینه تولید سنسورهای تصویربرداری با کاربردهای خاص مطرح نماید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی