ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ویجیاتو - بازی

لقب «بهترین بازی سال 2016» به کدام عنوان خواهد رسید؟

پرونده سال 2016 هم کم کم بسته می شود و دیگر به جز دو-سه بازی، هیچ عنوان خاصی نیست که شدیدا انتظارش را بکشیم. برای گیمرهای مشتاق، امسال هم بسیار پر مشغله بود و بازی ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۱۱ آذر ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰

پرونده سال 2016 هم کم کم بسته می شود و دیگر به جز دو-سه بازی، هیچ عنوان خاصی نیست که شدیدا انتظارش را بکشیم. برای گیمرهای مشتاق، امسال هم بسیار پر مشغله بود و بازی های خوش ساخت بسیاری از راه رسیدند و در حالی که انتظاری از یک سری عناوین خاص نمی رفت، توانستند موفقیت قابل توجهی کسب کرده و بالعکس، بعضی بازی های پر انتظار نیز ناامیدکننده ظاهر شدند.

کسی فکرش را هم نمی کرد که DOOM یک شوتر اول شخص خوش ساخت و درجه یک باشد و از طرفی دیگر همه انتظار دنیایی غنی و شاهکار را از No Man's Sky داشتند اما دیدیم که دنیای بازی های ویدیویی تا چه حد غافلگیرکننده است.

تا ساعاتی دیگر، بهترین بازی سال 2016 از نگاه هیئت داوران The Game Awards انتخاب خواهد شد و پس از آن تا یکی-دو ماه، تمام وبسایت ها و مجلات در سراسر دنیا به انتخاب بهترین ها خواهند پرداخت. اما شاید The Game Awards به واسطه برگزاری یک برنامه تلویزیونی جذاب و البته داشتن هیئت داورانی از چندین رسانه معتبر حوزه بازی، برای بسیاری از اهمیت بسیاری برخوردار باشد.

نمایی دیدنی و شگفت انگیز از Uncharted 4: A Thief's End
نمایی دیدنی و شگفت انگیز از Uncharted 4: A Thief's End

The Game Awards تقریبا همان اسکار دنیای بازی است اما انتخاب یک بازی از سوی آن ها به معنی این نیست که فقط همین بازی بهترین عنوان سال 2016 خواهد بود و بهتر است کمی بیشتر منتظر بمانیم و ببینیم سایت های بزرگ و معتبری نظیر گیم اسپات، گیم اینفورمر، پالیگان، آی جی ان، یوروگیمر و... چه عنوانی را مستحق دریافت این جایزه می دانند.

با توجه به اینکه تقریبا 6 ساعت دیگر برنامه TGA 2016 آغاز می شود، می خواهیم نگاهی داشته باشیم به بازی های منتخب و از ویژگی های برتر هر کدام برای تان بگوییم. اینکه عناوین حاضر در لیست تا چه حد استحقاق دریافت بزرگ ترین جایزه سال را دارند.

بگذارید کمی ریزتر به نامزدها نگاهی داشته باشیم و ببینیم در بخش های اصلی و پر مخاطب چه عناوینی مستحق دریافت جایزه «بهترینِ سال» شده اند. احتمالا بارها GOTY یا گوتی را خوانده و شنیده اید؛ GOTY در واقع حرف اول کلماتِ عبارت Game of the Year یا بازی سال است. پس با همین بخش شروع می کنیم. نامزدها عبارتند از:

لیست کامل نامزدهای بهترین بازی سال و بخش های مختلف آن را از اینجا مشاهده کنید

پس از سال ها تکرار مکررات و تجربه شوترهای اول شخص توخالی و بی محتوا، بالاخره 2016 بی نظیر حاضر شد و می بینیم که 60 درصد لیست بهترین بازی های سال را شوترهای اول شخص به خود اختصاص داده اند که البته هر کدام در یک حال و هوای کاملا متفاوت نسبت به یکدیگر عالی ظاهر شده اند.

یکی از شیاطین خشن و سخت جان بازی DOOM.
یکی از شیاطین خشن و سخت جان بازی DOOM.

DOOM بخش داستانی معرکه ای داشت. از لت و پار کردن شیاطین و موجودات خبیث در زمین و مریخ سیر نمی شدید. از طرفی بخش چند نفره آنلاین قدرتمندی نداشت که بتواند ساعت های طولانی شما را مشغول نگه دارد و همان چند هفته ابتدایی از یاد می رفت.

اما پایه ی تایتانفال 2 بر اساس بخش چند نفره ساخته شده و اگر به یاد داشته باشید، نسخه اول اصلا قسمت داستانی نداشت. استودیو ریسپاون برای تایتانفال 2 سنگ تمام گذاشته و در کنار آنلاین جذاب و نفس گیری که دارد، قسمت داستانی فوق العاده دوست داشتنی هم طراحی کرده تا کلاس درسی باشد برای رقبا.

پایلوت و تایتان، پشت به پشت هم.
پایلوت و تایتان، پشت به پشت هم.

اوورواچ از سوی دیگر، یک تجربه صرفا آنلاین 60 دلاری با مسابقات کوتاه و 10-20 دقیقه ای است که نگاه میلیون ها گیمر و علاقه مند را به نحوه آنلاین بازی کردن تغییر داده. اوورواچ یک بازی کاملا جدید با سبکی کاملا متفاوت است. فرض کنید یک شوتر با طعم دوتا 2 یا لیگ آو لجندز بازی کنید. معرکه است، نه؟

عضو دیگر این لیست 5 تایی، یک بازی مستقل کوچک با المان های پازل و روایت بسته است که توسط سازنده های بازی لیمبو ساخته شده. اگر لیمبو را بازی کرده باشید می دانید که اینساید تقریبا چه حال و هوایی دارد. اینساید داستانی متفاوت دارد، بدون حتی یک خط دیالوگ که روایتش در جریان گیم پلی، آن را به محصولی شدیدا متفاوت تبدیل کرده.

لیمبو و اینساید در کنار یکدیگر.
لیمبو و اینساید در کنار یکدیگر.

و اما می رسیم به یکی از دوست داشتنی ترین عناوین امسال یعنی Uncharted 4: A Thief's End. مگر می شود ناتی داگ بازی جدیدی برای پلی استیشن بسازد و نگوییم با یک شاهکار دیگر طرف هستیم؟ آنچارتد 4، اولین بازی جدید (و نه بازسازی عناوین پیشین) ناتی داگ برای پلی استیشن 4 محسوب می شود و چه می شود گفت جز معجزه؟

نمی خواهیم پیشگویی کنیم اما حضور اینساید و DOOM در این لیست برای بسیاری غیر منتظره به نظر می رسید و احتمال اینکه هر یک از این دو عنوان هم بخواهند رقابت را به بازی های دیگر ببازند بسیار پایین است.

تایتانفال 2 بازی خوش ساختی است ولی به خاطر زمان بندی نادرست، فروش بسیار کمی تا به امروز داشته ولی شاید با اعطای جایزه GOTY به تیم ریسپاون، شاهد خیزش این عنوان مهجور باشیم.

طراحی هنری Overwatch واقعا ستودنی است.
طراحی هنری Overwatch واقعا ستودنی است.

با این حال، نظرسنجی های اینترنتی و گفتگوهای پرتنش گیمرها در سراسر اینترنت نشان می دهد که رقابت سختی میان Overwatch و Uncharted 4: A Thief's End وجود دارد. هر دو گروه دلایل قانع کننده ای دارند برای اینکه بگویند بازی محبوب شان لیاقت دریافت این نشان را دارد.

گروه دیگری را هم باید در نظر گرفت که بهترین بازی سال شان اصلا در میان این 5 عنوان نیست. برای مثال طرفداران دارک سولز یا DisHonored 2 که به دلایل مختلفی، جایی در این لیست 5 تایی نداشتند.

انتخاب شما کدام یک از عناوین فوق است؟

بهترین روایت داستان

firewatch-3-1152x648-w600
گیم پلی دو ساعته فایرواچ، پر است از لحظاتی که نفس را در سینه حبس می کنند

اگر بخواهیم تنها یک دلیل برای محبوبیت بازی های مستقل بیاوریم، قطعاً باید به داستان آنها اشاره کنیم که چند سالی می شود پا را فراتر از اکثر بازی های کلان بودجه گذاشته اند. همین اتفاق امسال هم تکرار شده و از میان 5 بازی برتر در روایت داستان، مافیا 3 و آنچارتد 4 تنها کلان بودجه هایی هستند که شانس رقابت با سه عنوان مستقل دیگر را دارند.

هر سه بازی فایرواچ، اینساید و Oxenfree، شاید از لحاظ فنی حرف های زیادی برای گفتن نداشتند، اما این داستان بی نظیرشان بود که هر گیمری را ساعت ها درگیر خود می کرد. حتی اگر دقیق تر به مسئله نگاه کنیم، حضور اینساید در میان بهترین بازی های سال هم قطعاً به خاطر داستان سرایی بی نظیرش بوده است.

Uncharted-4
تراژدی، کمدی، اکشن؛ آنچارتد 4 همه این ها را یک جا دارد.

اما شانس های اصلی دریافت جایزه در بخش بهترین روایت داستان، آنچارتد 4 و مافیا 3 هستند. آنچارتد 4 همچون سایر عناوین این فرنچایز، با داستان پخته و در عین حال طنزآمیزش، هر گیمری را شیفته خود می کند.

مافیا 3 [بررسی دیجیاتو] از طرف دیگر و برخلاف نسخه های قبلی، داستان چندان عمیقی نداشت و روندی بسیار کلیشه ای را دنبال می کرد. با این همه، انصافاً باید کلاه مان به احترام کارگردانی و روایت داستان مافیا 3 برداریم که دست کمی از فیلم های درجه یک هالیوودی نداشت. همین روایت بی نظیر داستان بود که سبب شد داستان سطحی و گیم پلی پر ایراد مافیا 3 بی اهمیت جلوه کند.

بهترین بازی مستقل

استاردو ولی رنگ و بویی شبیه به کودکی هایمان دارد.
استاردو ولی رنگ و بویی شبیه به کودکی هایمان دارد.

درست همان طور که اینساید به خاطر داستان بی نظیرش در میان بهترین بازی های سال قرار گرفته، روایت داستانی غنی فایرواچ باعث شده تا جایی در میان بهترین بازی های مستقل داشته باشد.

از یک سو بازی «استاردو ولی» [بررسی دیجیاتو] را داریم که گرچه به صورت کاملاً تک نفره ساخته شده، اما گیم پلی درگیرکننده، داستان جذاب و گرافیک هنری مثال زدنی اش باعث می شود آن را در حد و اندازه عناوینی چون Harvest Moon تلقی کنیم. از سوی دیگر هم جاناتان بلو که قبلاً با Braid توجه ها را به خودش جلب کرده بود، با ساخت بازی ویتنس [بررسی دیجیاتو] به توسعه دهندگان مستقل یادآوری کرد که یک بازی پازلی بی نقص چه ویژگی هایی دارد.

اما بازی جدید سازنده های لیمبو به مدد قرارگیری در لیست بهترین بازی های سال، گویا بیشتر از سایرین توجه منتقدان The Game Awards را به خود جلب کرده و می توان احتمال داد که حتی با عدم دریافت جایزه بهترین بازی سال، حداقل جایزه بهترین بازی مستقل را با خود به خانه ببرد.

بهترین بازی کنسول قابل حمل

تقابل پوکمون کو و کلش رویال یکی از دیدنی ترین رقابت های The Game Awards امسال است.
تقابل پوکمون کو و کلش رویال یکی از دیدنی ترین رقابت های The Game Awards امسال است.

پوکمون گو را که به یاد دارید؟ همان بازی واقعیت افزوده ای که برای پلتفرم های موبایل عرضه شد و طی ماه های اول سر و صدای زیادی به پا کرد. پوکمون گو [نگاه اختصاصی دیجیاتو] شاید به خاطر کمکاری سازندگانش خیلی زود بسیاری از بازیکنان خود را از دست داد، ولی هنوز هم تلاش استودیوی Niantic Labs برای آوردن پوکمون های دوست داشتنی به موبایل هایمان امری ستودنی است.

اما بیایید با خودمان روراست باشیم، میزان استقبال مردم از پوکمون گو، لزوماً دریافت جایزه بهترین بازی کنسول قابل حمل را برای آن به همراه نمی آورد و کلش رویال [بررسی دیجیاتو] استودیوی سوپرسل هم رقیبی جدی به حساب می رود.

ضمناً Fire Emblem Fates و Monster Hunter Generations را هم از یاد نبریم که توجه منتقدان را حسابی به خود جلب کردند.

بهترین بازی اکشن

gears-of-war-4-w600
وقتی کلیف بلسزینسکی هم به تمجید از گیرز 4 می پردازد، دیگر چه حرفی باقی می ماند؟

امسال، سال بازی های اکشن بود و کمپانی های مایکروسافت، بلیزارد، الکترونیک آرتز و بتسدا هر کدام به نوبه خود، واقعاً سنگ تمام گذاشتند. بتلفیلد 1 [بررسی دیجیاتو] با یک تغییر استراتژی به موقع، روند پیشین را کنار گذاشت و به سراغ جنگ جهانی نخست و نبردهای خونبار آن دوران رفت.

تایتانفال 2 هم که هرچه نباشد، توسط برخی از تاثیرگذارترین سازنده های سری Call of Duty: Modern Warfare توسعه پیدا کرده و به همین جهت، نه تنها در بخش چندنفره، بلکه در بخش تک نفره هم یکی از هیجان انگیزترین عناوین سال به شمار می رود.

حتی نبردهای فضایی هم دیگر قادر به نجات اکتیویژن نیستند.
حتی نبردهای فضایی هم دیگر قادر به نجات اکتیویژن نیستند.

Doom و گیرز آو وار 4 [بررسی دیجیاتو] مثل همیشه پر بودند از سکانس های پر زد و خورد با شیاطین و موجودات بیگانه، اوورواچ هم مثل همه عناوین بلیزارد، استانداردهای ژانر خود را نو تعریف کرد.

در این بین، غایب بزرگ دسته بندی بهترین بازی اکشن، Call of Duty: Infinite Warfare [بررسی دیجیاتو] است که ظاهراً دیگر منتقدین مراسم اهدای جوایز The Game Awards را نیز به صدا درآورده است.

بیراهه نیست اگر بگوییم تمام عناوین حاضر در بخش بهترین بازی اکشن، هر یک نوعی انقلاب در سبک خود به شمار می رفتند و Infinite Warfare که کماکان با استانداردهای 9 سال پیش ساخته می شود، جایی در میان آنها ندارد.

بهترین بازی چند نفره

بتلفیلد هیچوقت تا این حد باشکوه نبوده است.
بتلفیلد هیچوقت تا این حد باشکوه نبوده است.

ظاهراً در میان بهترین بازی های چندنفره هم بخت آن قدرها با استودیوی اینفینیتی وارد یار نبوده و یکبار دیگر عدم حضور اینفینیت وارفر، خودنمایی می کند.
بخش چندنفره کال آو دیوتی که طی سال های اخیر به یکی از مهم ترین عناوین موجود در مسابقات e-Sports تبدیل شده، همواره طرفداران خاص خود را داشته اما عدم حضور اینفینیت وارفر در این لیست، زنگ خطری بزرگ برای اکتیویژن است تا رویه فعلی را تغییر داده و دست به تغییرات گسترده بزند.

اینیفینت وارفر در حالی از لیست بازی های چندنفره جا مانده، که در میان سایر بازی های کلان بودجه همچون بتلفیلد 1، تایتانفال 2 و اوورواچ، نام بازی کوچک و دوست داشتنی Overcooked هم به چشم می خورد.

preview_screenshot3_120682-w600
و آشپزی هم هیچوقت تا این حد سرگرم کننده نبوده است.

Overcooked یکی از آن بازی هایی است که به دور از هیاهوی بازی های بزرگ عرضه می شوند و از چشم ها به دور می مانند؛ هرچند که خوشبختانه از چشمان داوران The Game Awards دور نمانده و جای کال آو دیوتی را پر کرده است.

در کنار عناوین الکترونیک آرتز و بلیزارد، Rainbow Six Siege [بررسی دیجیاتو] هم می تواند شانس خوبی برای دریافت جایزه این دسته بندی داشته باشد. نسخه جدید سری رینبو سیکس، برخلاف بازی های اخیر کمپانی یوبیسافت، عنوانی قابل توجه بود که گرچه مثل The Division تا مرز نابودی رفت اما توانست خود را یک بار دیگر نجات دهد.

در هر صورت، 05:30 صبح در کنارتان خواهیم بود تا پوشش زنده و لحظه ای از این مراسم داشته باشیم. نمی دانیم که چه عنوانی قرار است لقب بهترین بازی سال را از دید هیئت داوران The Game Awards 2016 دریافت کند اما هم برای اعلام این نتیجه و هم برای دیدن نمایش بازی ها هیجان بسیاری داریم. فکر می کنید چه بازی های جدیدی در The Game Awards 2016 معرفی شوند و کدام یک از پنج بازی نام برده لقب بهترین بازی سال را از آن خود کند؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (11 مورد)
  • army4030
    army4030 | ۱۲ آذر ۱۳۹۵

    رقابت کلش رویال و پوکمن گو؟ جز بچه گانه ترین بازی های موبایل

  • صادق حق گو
    صادق حق گو | ۱۱ آذر ۱۳۹۵

    شخصا امسال بازی رو دست آنچارتد ندیدم از هر لحاظ واقعا عالی بود

  • CATer
    CATer | ۱۱ آذر ۱۳۹۵

    بی هیچ بحثی، آنچارتد... وسلام

  • حسین معصومی
    حسین معصومی | ۱۱ آذر ۱۳۹۵

    به احتمال زیاد انچارتد جایزه رو می باره (تجربه بازیشو ندارم ولی نقد های و نمره هایی که دیدم خوب بوده)

    • H053iN
      H053iN | ۱۳ آذر ۱۳۹۵

      از رُُُم؟ ?

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی