ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

برندگان «اسکار علمی» مجموعا 25 میلیون دلار جایزه را با خود به خانه بردند

در مراسمی که تحت عنوان «اسکار علمی» از آن یاد می شود، بنیاد دستاوردهای علمی (Breakthrough Foundation) بالغ بر 25 میلیون دلار را به فیزیکدانان، محققان علوم زیستی و ریاضیدانان اهدا کرد. این مراسم که میزبانی ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۵ آذر ۱۳۹۵ | ۲۰:۳۰

در مراسمی که تحت عنوان «اسکار علمی» از آن یاد می شود، بنیاد دستاوردهای علمی (Breakthrough Foundation) بالغ بر 25 میلیون دلار را به فیزیکدانان، محققان علوم زیستی و ریاضیدانان اهدا کرد.

این مراسم که میزبانی اش را هم مورگان فریمن بر عهده داشت، با حضور جمعی از بزرگان سیلیکون ولی از جمله مارک زاکربرگ و سرگی برین و همچنین افراد سرشناسی چون برادران فضانورد، مارک و اسکات کلی، برگزار گردید.

طبق اعلام این بنیاد: جوایز سه میلیون دلاری تعیین شده برای برندگان این رویداد بیشترین میزان در حوزه علوم محسوب می گردد و قطعا زندگی این افراد را تغییر خواهد داد.

یکی از این برندگان اما Huda Zoghbi دانشمندان متولد لبنان بود که 16 سال از عمر خود را صرف تحقیق در مورد نوع خاصی از جهش ژنتیکی کرده که به شکل گیری نوعی بیماری فلج کننده موسوم به آتاکسی مخچه ای می انجامد.

البته این بیماری شمار معدودی از افراد را در سرتاسر دنیا درگیر می کند و برای نمونه در ایالات متحده آمریکا سالانه تنها هزار نفر به آن دچار می شوند، با این همه خانم Zoghbi در جریان تحقیقات خود دریافت که همان نوع تجمع پروتئین در شکل گیری بیماری آلزایمر، پارکینسون و دیگر اختلالات عصبی نیز دخیل است.

به گفته او، اگر بتوان نحوه مسدود سازی نوع خاصی از آنزیم را تشخیص داد آنگاه احتمال ساخت داروی برای جنون بسیار بالا خواهد بود.

امسال DNA و ژن ها از جمله اصلی ترین موضوعات برای اهدای جوایز در رشته علوم زیستی بودند. استیون جی. الج از دانشگاه هاروارد نیز به خاطر کشفیاتش در مورد اثرات پروتئین های آسیب دیده روی DNA و در نتیجه بالا رفتن ریسک ابتلا به سرطان موفق شد جایزه سه میلیون دلاری این رویداد را با خود به خانه ببرد.

هری نولر از دانشگاه سانتا کروز به خاطر یافته هایش در مورد نقش RNA در ریبوزوم و همچنین منشاء حیات شایسته دریافت جایزه شناخته شد. رولند ناس از دانشگاه استنفورد نیز توانست به خاطر کارهایی که روی ژن «Wnt» انجام داده این جایزه را دریافت نماید. این ژن در واقع در رشد جنین، سلول های بنیادی، رشد استخوان و پیشرفت سرطان موثر است.

download-13

Yoshinori Ohsumi از موسسه فناوری توکیو نیز یکی دیگر از دریافت کنندگان جوایز بود که کارهای ارزشمندی را در زمینه اتوفاژی انجام داده بود؛ فرایندی که به موجب آن سلول ها با بازیافت پسماندها و بخش های زائد مواد مغذی تولید می کنند.

ژوزف پولشینسکی از دانشگاه سانتا باربارا، اندرو استرومینگر و کامران وفا از هاروارد نیز یکی از این جوایز سه میلیون دلاری را به خاطر پیشرفت هایشان در نظریه ریسمان، گرانش کوآنتومی و نظریه میدان کوآنتومی میان یکدیگر تقسیم کردند.

در ادامه یک جایزه ویژه یک میلیون دلاری نیز در فیزیک پایه به رونالد دروور و کیپ ترون از موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و همچنین Rainer Weiss از MIT اهدا شد. هر سه این دانشمندان در تحقیقات خود اثبات کردند که امواج گرانشی وجود دارند. دو میلیون دلار دیگر نیز میان 1012 عضو تیم این سه نفر تقسیم خواهد شد.

Jean Bourgain از پرینستون به خاطر کارهایش روی هندسه بُعد بالا و فرضیه اعداد توانست در بخش ریاضی جایزه سه میلیون دلاری را دریافت نماید.

در پایان نیز آنتونلا ماسینی و دیانا سی توانستند بورسیه ای به ارزش 250 هزار دلار را دریافت کنند. در این بخش از رقابت دانشجویان باید ویدیویی را ارائه می کردند که یکی از فرضیات یا مفاهیم مهم و چالش برانگیز در زمینه ریاضیات، علوم زیستی و فیزیک را به تصویر می کشید.

788005021276
کامران وفا
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی