ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ویجیاتو - بازی

چطور یکی از بزرگترین کمپانی های صنعت بازی، «بلیزارد» نام گرفت

جدا از نام شناخته شده ای که این استودیو در حال حاضر برای خود در صنعت بازی های ویدیویی دست و پا کرده، بهتر است بدانید بلیزارد از ابتدا به همین اسم شناخته نمی شده ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۲۳ آذر ۱۳۹۵ | ۲۳:۳۰

جدا از نام شناخته شده ای که این استودیو در حال حاضر برای خود در صنعت بازی های ویدیویی دست و پا کرده، بهتر است بدانید بلیزارد از ابتدا به همین اسم شناخته نمی شده است.

این استودیوی آمریکایی در سال 1991 با نام «Silicon & Synapse» آغاز به کار کرد و تحت این اسم 3 بازی مختلف برای کنسول های نسل چهارم روانه بازار ساخت.

دو سال بعد اسم این استودیو به «Chaos» تغییر یافت که البته در دوره کوتاه مدت خود هیچ عنوان جدیدی را تجربه نکرد. 6 ماه بعد نام «Ogre Studios» مد نظر مدیران قرار گرفته بود تا اینکه فرهنگ لغات به یاری سران این استودیو آمد.

بلیزارد امسال تولد 25 سالگی اش را جشن گرفته و به این مناسبت قصد داریم ضمن نیم نگاهی به تاریخچه ی این استودیو، چگونگی و دلایل کسب نام و اعتبار یکی از مشهورترین عناوین صنعت بازی های ویدیویی را از نظر بگذرانیم.

rpm-racing-05-w600
RPM Racing نخستین بازی ساخته شده توسط استودیو بلیزارد (1991)

«مایک مورهام» یکی از موسسین بلیزارد درباره روند تغییر نام چندباره ی این استودیو می گوید: «آلن ادهم (دیگر مدیر بلیزارد) نام Silicon & Synapse را نمی پسندید. حقیقتاً کمی هم گیج کننده بود و خیلی ها معنای آن را نمی دانستند و حتی در تلفظ عبارت به مشکل بر می خوردند.»

خود ادهم در مصاحبه ای به مناسب تولد 20 سالگی بلیزارد گفته بود برخی از مردم عبارت «Silicon» به معنای عنصر شیمیایی سیلیسیوم را با لغت «Silicone» به عنوان نوعی از پلیمرهای معدنی اشتباه می گرفتند.

این در حالی است که هدف از انتخاب این نام اشاره به تراشه های کامپیوتری (چیپ های سیلیکونی) و همینطور سازه های مغز (سیناپس) بوده است؛ اما عملاً هیچکس منظور اصلی آن را درک نمی کرد.

با این وجود سه بازی مختلف زیر سایه این نام روانه بازار شد؛ «RPM Racing» و «The Lost Vikings» و «Rock n Roll Racing».

x9yfjcgrtubzjmsauvvkkz-650-80-w600
مایک مورهام یکی از موسسین بلیزارد، در کنار تابلوی نام قدیمی این استودیو

پایان سال 1993 هنگامی بود که ادهم به طور جدی تصمیم گرفت نام استودیو را عوض کنند. بنابراین عنوان Chaos Studios (به معنای آشوب) برای این منظور انتخاب شد که «عملاً بازگو کننده وضعیت توسعه بازی های این استودیو بود».

اما با این تفاسیر، نام جدید هم بیشتر از 6 ماه دوام نیاورد؛ «بعد از مدت کوتاهی تماسی از طرف کمپانی Chaos Technologies دریافت کردیم که در ایالت فلوریدا ساکن بودند.»

تصور نکنید که این شرکت قصد شکایت یا دادخواهی برای سلب امتیاز عنوان Chaos داشته، بلکه آنها اذعان کردند که از حضور استودیویی با این نام استقبال می نمایند، منتها باید 100 هزار دلار دریافت کنند! در نتیجه مدیران استودیو تصمیم گرفتند نام Ogre Studios (به معنای غول) را انتخاب کنند.

اما «جان دیویدسون» مدیرعامل و موسس کمپانی Davidson & Associates (شرکتی که در سال 1994 این استودیو را خریداری کرد) نام مذکور را دوست نداشت و بر این باور بود که چنین عنوانی ممکن است کودکان را بترساند.

world-of-warcraft-legion-w600
بازی World of Warcraft که طی 12 سال گذشته به صورت مداوم تحت پشتیبانی بلیزارد قرار داشته و همچنان یکی از محبوب ترین عناوین پی سی محسوب می شود.

«فرانک پیرس» یکی دیگر از موسسین بلیزارد در این باره می گوید: «ما تصور می کردیم که Ogre نام دقیق مورد نظرمان است و آن را دوست داشتیم، اما جان کاملاً مخالفت کرد. در نتیجه مجبور شدیم به سراغ فرهنگ لغت زبان انگلیسی برویم».

مورهام به خاطر می آورد: «ما بلیزارد را فقط به این منظور انتخاب کردیم که جان لغت Ogre را دوست نداشت. بنابراین داخل فرهنگ لغت گشتیم و به عبارت Blizzard (به معنای کولاک) رسیدیم».

«آلن گزینه های محتمل را به ترتیب حروف الفبا روی کاغذ نوشت؛ بعد از چندبار جایگزینی و بررسی مشکلات احتمالی قانونی و امثالهم، بالاخره بلیزارد از فرهنگ لغت زبان انتخاب شد.»

مورهام در مورد دشواری های انتخاب یک لغت واحد می گوید: «خیلی سخت است که بخواهید اسمی را انتخاب نمایید که تاکنون استفاده نشده.»

overwatch
Overwatch برترین بازی سال 2016 که برگ زرین دیگری در کارنامه موفق بلیزارد است

«کافی است نامی را انتخاب کنید و به اداره ضوابط نامگذاری کشور ارائه نمایید؛ آنها مراحل بررسی را شروع کرده و به مرور دلایلی که نمی توانید از آن استفاده کنید را جلویتان لیست می کنند.»

یکی از گزینه هایی که از شانس خوبی برای انتخاب شدن برخوردار بوده، عبارت Midnight Studios (به معنای نیمه شب) است. اما در نهایت Blizzard بر همه ی گزینه ها فائق آمده. «وقتی در بلیزارد به اتفاق نظر رسیدیم، دیگر تردیدی باقی نماند؛ این همان نامی بود که می خواستیم».

ورقی از روزنامه LA Times که در تاریخ 24 می سال 1994 میلادی چاپ شده، اطلاعیه تغییر نام Chaos Studios به Blizzard Entertainment را نشان می دهد؛ ضمن اینکه ادهم تاکید کرده «ما همچنان همان استودیوی دوست داشتنی سابق هستیم».

حالا می دانیم که نام بلیزارد به طور تمام و کمال شایسته این استودیو است؛ شاید «کولاک» کمی جنبه تجاری و اغراق آمیز داشته باشد، اما با نگاهی به برترین و پرطرفدار ترین بازی های پی سی تاریخ می توان دریافت که بلیزارد معنای خودش را تداعی کرده است.

blizzard_g_bg-w600
به جرئت می توان گفت بلیزارد با 25 سال سابقه یکی از بزرگترین نام هایی است که در صنعت بازی های ویدیویی شناخته می شود

22 سال بعد از تولد این اسم، واقعاً نمی توان عبارت دیگری را برای استودیوی بلیزارد متصور شد.

گفتنی است تقریباً در تمام بازی های این شرکت، نیروی جادویی یا قابلیتی به نام بلیزارد وجود دارد که ادهم مدعی است کاملاً با قصد و غرض درج شده.

«وقتی داشتیم بازی World of Warcraft را خلق می کردیم، جادوی بلیزارد را درون بازی قرار دادیم؛ چراکه می خواستیم در جای جای آن به نام و نشان ما اشاره شود و برای همیشه ماندگار شویم.»

«سموایز دیدیه» کارگردان هنری بلیزارد می گوید: «به نظر من هر نام دیگری هم که انتخاب می کردیم، بهتر از عبارت Silicon & Synapse بود!»

ناگفته نماند که جدیدترین بازی این استودیوی باتجربه و کاربلد یعنی OverWatch (بررسی دیجیاتو) چندی پیش به عنوان بهترین بازی سال 2016 انتخاب شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • آریا
    آریا | ۲۴ آذر ۱۳۹۵

    starcaraft broodwar معرکه بود

مطالب پیشنهادی