ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ناسا از رنگ های حساس به فشار برای تست راکت های فضایی استفاده می کند

بکارگیری نوعی رنگ پیشرفته، اجرای آزمایشات نوین آئرودینامیک را در مرکز پژوهشی ایمز ناسا ممکن ساخت. این ترکیب که «رنگ حساس به فشار ناپایدار» یا Unsteady PSP نام دارد، به محققین ناسا اجازه می دهد ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۷:۰۰

بکارگیری نوعی رنگ پیشرفته، اجرای آزمایشات نوین آئرودینامیک را در مرکز پژوهشی ایمز ناسا ممکن ساخت. این ترکیب که «رنگ حساس به فشار ناپایدار» یا Unsteady PSP نام دارد، به محققین ناسا اجازه می دهد تا نوسانات نیروهای فشاری بر هواپیما و فضاپیما را به راحتی سنجیده و این مشکل اساسی را از پیش رو بردارند.

در ویدیویی که برای این تکنولوژی منتشر شده، سنجش کامل فشار ناپایدار روی راکت را در حین عملیات شبیه سازی پرتاب در تونل باد مشاهده می کنیم. هواپیما و فضاپیما باید به گونه ای طراحی شوند که این نیروهای دینامیکی موسوم به buffeting را تاب بیاورند، وگرنه بر اثر فشار وارده متلاشی خواهند شد.

اطلاعات مربوط به فشار هر قسمت با رنگ های مختلف نشان داده می شود. رنگ قرمز به منزله فشار بیشتر از حد متوسط است، و رنگ آبی فشار کمتر از میانگین را نشان می دهد، ضمن اینکه تمام مراحل فوق پیش از رسیدن راکت به سرعت مافوق صوت ایجاد می گردد.

محققین می توانند نتایج حاصل از این روش نوین را با داده های buffet مرسوم که از تعبیه تعداد زیادی میکروفون کوچک روی بدنه راکت به دست می آیند، مقایسه کرده و ضمن ارتقاء روش های سنجش کنونی، درک بهتری از جریان هوای ناپایدار در صنایع هوافضا به دست آورند.

گفتنیست استفاده از Unsteady PSP از چند سال قبل در تونل های باد مراکز تحقیقاتی کوچک آغاز شده و با توجه به موفقیت آمیز بودن این پروژه ها، «جیم راس» و «جایانتا پاندا» مدیر تیم تحقیقاتی ایمز نیز مجاب شدند تا از فناوری مورد بحث در تونل های بزرگ و پیشرفته ناسا بهره گیرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی