ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

والدین افراد موفق چه ویژگی هایی دارند؟

خانواده اولین جامعه ای است که فرزندان مهارت های لازم را در آن یاد می گیرند. اولین الگوهایی که آنها به چشم می بینند پدر و مادر هستند. از این رو ویژگی و خصوصیات والدین ...

لیلا حیدری
نوشته شده توسط لیلا حیدری | ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۳:۰۰

خانواده اولین جامعه ای است که فرزندان مهارت های لازم را در آن یاد می گیرند. اولین الگوهایی که آنها به چشم می بینند پدر و مادر هستند. از این رو ویژگی و خصوصیات والدین در موفقیت و عدم آن در فرزندان ببیشترین تاثیر را دارد. در زیر با ویژگی های والدین فرزندان موفق آشنا شوید:

به فرزند شان کار و مسئولیت می دهند

فرزندانی که در منزل به خوبی به والدین کمک می کنند در آینده به کارمندانی تبدیل می شوند که همکاری بهتری با دیگران از خود نشان می دهند، زیرا هم مسئولیت پذیر هستند هم می توانند کشمکش های بین اعضای تیم را تحمل و مدیریت کنند.

با انجام دادن کارهایی مانند تمیز کردن اتاق یا لباس خودشان می فهمند برای اینکه جزئی از این دنیا شوند باید بتوانند جزئی ترین کارهای خود را انجام دهند.

مهارت های اجتماعی را می آموزند

محققان دانشگاه پنسیلوانیا تحقیقی بر 700 نفر انجام داده و متوجه رابطه ی عمیق میان مهارت های اجتماعی افراد در کودکی و موفقیت آنها در دو دهه ی بعد شده است. آنهایی که مهارت های اجتماعی ضعیفی داشته اند نهایتا به دلیل بزهکاری دستگیر شده و یا به موقعیت های اجتماعی خوبی دست پیدا نکرده اند.

این مهارت ها تعیین کننده ی آینده ی کودکان است که آیا به شغل آبرومندی دست پیدا می کنند یا سر از زندان در می آورند؟

آینده نگرند

والدینی که در آینده ی فرزندان خود دانشگاه یا شغل خوب را تصور می کنند تمام تلاش شان را برای محقق کردن آن انجام می دهند. در تحقیقی که دانشگاه کالیفرنیا بر 6600 کودک انجام داده، مشخص شده که 57% از کودکانی که به دانشگاه راه نیافتند کسانی بودند که والدین شان هیچ انتظاری از آنها نداشته در حالیکه 96% دانش آموزان موفق کسانی بودند که والدین، از کودکی برای موفق شدن آنها در دانشگاه تلاش کرده اند.

با یکدیگر سازگارند

خانواده های سالم نسبت به خانواده های ناسالم فرزندان موفق تری به جامعه تحویل می دهند. تحقیقات دانشگاه ایلینوی (واقع در ایالات متحده) نشان داده که کشمکش های والدین بعد از طلاق خیلی بیشتر از قبل از آن بر کودکان اثر می گذارد. نیز تاثیر مشکلاتی که ناشی از ملاقات یکی از والدینی که حضانت کودک را ندارد بیشتر از آنی است که اصلا به دیدن کودک نرود.

در تحقیق دیگری نشان داده شده که حتی 10 سال پس از طلاق، کودک همچنان از جدایی والدینش رنج می برد.

مشکلات را به خوبی حل می کنند

زمانی که فرزندان متوجه مشکل میان والدین می شوند و می بینند که به خوبی آن را حل می کنند، خیلی شادتر از زمانی است که هیچ مشکلی نمی بینند. زیرا خیال آنها از توانایی حل مشکل والدین راحت می شود. این کودکان به هنگام بزرگسالی اعتماد به نفس و روابط اجتماعی بالایی پیدا می کنند زیرا راه حل مشکلات را از قبل دیده اند.

تحصیلات دانشگاهی دارند

دانشگاه میشیگان در تحقیقی متوجه شد که تحصیلات مادر بر کودک اثرگذار است. در تحقیقی که 14000 کودک را پوشش می داد، مادران زیر 18 سال که خود نیز درس را رها کرده بودند نتوانستند نسبت به مادران تحصیل کرده، کودکان موفقی تربیت کنند.

قبل از شروع مدرسه به فرزند ریاضی یاد می دهند

کودکانی که ترتیب اعداد و دیگر مفاهیم  ریاضی را قبل از مدرسه رفتن می آموزند، نتیجه ی عالی نه تنها در ریاضی بلکه در فهم دیگر دروس از خود نشان می دهند. زیرا مسائل درس ریاضی اگر با سرگرمی همراه شود نه تنها برای کودک بسیار جذاب خواهد بود بلکه مغز او را به کار می اندازد.

رابطه ی خوبی با فرزندشان برقرار می کنند

در تحقیقی که بر 243 نفر صورت گرفته نشان داده شده کودکانی که در سه سال اول زندگی مراقبت روحی روانی خیلی خوبی دریافت کرده اند نه تنها در آزمون های مدرسه بلکه در روابط دهه ی 30 سالگی شان از موفقیت بیشتری برخوردار بوده اند. تربیت کودکی آنها حتی در زمانی که خود فرزنددار می شوند اثر گذاشته و فرزندان بهتری به جامعه تحویل می دهند.

آرام هستند

مادران شاغل همیشه نگران تعداد ساعات کمی هستند که می توانند برای ارتباط با فرزندان خود اختصاص دهند. درحالیکه تحقیقات نشان داده که کیفیت حضور مادر موثرتر از تعداد ساعت بیشتر است. همانگونه که ناراحتی و شادی یک دوست به فرد انتقال پیدا می کند، وضعیت روحی-روانی و نگرانی والدین نیز باعث ناراحتی کودک می شود.

تلاش برای آنها مهم تر از نتیجه است

بر اساس نظر روان شناسان دانگاه استنفورد بینش کودکان و بزرگسالان در مورد موفقیت به یکی از این دو صورت است:

طرز تفکر ثابت: برخی موفقیت خود را ناشی از ویژگی های شخصیتی، اخلاقی یا هوشی می دانند که به ارث برده و هرگز نمی توان آن را تغییر داد.

طرز تفکر صعودی: برخی موفقیت خود را ناشی از گسترش دادن توانایی و قابلیت های شان می دانند و یا از درس هایی که از شکست  گرفته اند.

بر این اساس اگر به کودکی گفته شود که موفقیت او ناشی از هوش ارثی اش بوده، طرز تفکر ثابت را به او القا کرده و اگر گفته شود که ناشی از تلاش او بوده طرز تفکر صعودی. قطعا دومین طرز فکر بهترین است.

موقعیت اجتماعی و اقتصادی عالی دارند

یک پنجم  کودکان آمریکایی که در فقر بزرگ می شوند، فرصت شکوفایی استعدادهای شان را پیدا نمی کنند. فاصله ی طبقاتی میان خانواده های کم درآمد و پردرآمد 30 تا 40 درصد بر رشد کودکان در آینده اثر می گذارد.

آنها قابل اعتمادند، سخت گیر یا آسان گیر نیستند

سه نوع خانواده وجود دارد:

آسان گیر: هرچه فرزند بگوید، والدین می پذیرند.

سخت گیر: تلاش والدین بر این است که فرزند را طبق چهارچوب خود شکل دهد.

قابل اعتماد: والدین فرزند را در مسیر درست هدایت و راهنمایی می کند.

بهترین نوع آن قابل اعتماد است زیرا کودک احترام گذاشتن را یاد می گیرد و هرگز فکر نمی کند که چیزی به او تحمیل شده است.

مستحکم بودن را می آموزند

قدرتمند ترین عامل موفقیت افراد مقاومت آنهاست. والدین باید به کودک یاد دهند که آینده ی خود را تصور کند، هدف گذاری کرده و در مسیر رسیدن به اهدافش با ثبات باقی بماند.

نام خوبی انتخاب می کنند

تحقیقات نشان داده نام می تواند از استخدام شدن گرفته تا عادت های شخصی بر فرد اثر بگذارد.

نام هایی که به راحتی تلفظ می شوند و معنی دار هستند بر شخصیت فرزند و دست یابی به فرصت ها اثر خوبی می گذارد.

به غذای سالم اهمیت می دهند

عادات غذایی صحیح و نوع غذایی که والدین انتخاب می کنند می تواند در سلامت جسمی و روحی کودک اثر بگذارد. از این رو والدین موفق همیشه در انتخاب غذای فرزندان شان حساس هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • mahdi ghaemi
    mahdi ghaemi | ۱۶ بهمن ۱۳۹۵

    جالب بود...
    www.gorgandl.com
    www.scriptbaran.com

  • pop_0098
    pop_0098 | ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

    بابا امیرکبیر هم این ویژگی ها را نداشت بچش امیرکبیر شد کلا اینا همش حرفه میشه گفت در زمان مناسب در مکان مناسب هر انسان میتونه استعداد خودش ار نشون بده و موفق بشه کاری به هیچی نداره ادم میشه پدر مادرش موفق باشه ولی فرزندشون هییچی هم نشه انسان معمولی باشه

  • عموجانی
    عموجانی | ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

    توایران باید والدینمون برخی از مسئولین باشن تا موفق باشیم.

  • Ali.T
    Ali.T | ۱۳ بهمن ۱۳۹۵

    حالا این یعنی ما والدینمون اینجوری نباشن موفق نمیشیم؟ هیچ راهی نیست یعنی؟?
    یکی بیاد توضیح بده لطفا

مطالب پیشنهادی