ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تشعشعات نیروگاه فوکوشیما، ربات ژاپنی را پس از دو ساعت از کار انداخت

همان طور که می دانید ژاپنی ها برای پاکسازی نیروگاه هسته ای فوکوشیما از مواد رادیواکتیو به ربات های غول پیکر متوسل شده اند، اما ظاهراً این راهکار نیز جوابگوی شدت فوق العاده زیاد تشعشعات ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۹:۴۵

همان طور که می دانید ژاپنی ها برای پاکسازی نیروگاه هسته ای فوکوشیما از مواد رادیواکتیو به ربات های غول پیکر متوسل شده اند، اما ظاهراً این راهکار نیز جوابگوی شدت فوق العاده زیاد تشعشعات درون رآکتورها نیست.

ربات کنترل از راه دوری که برای نخستین بار پس از زمین لرزه و سونامی شدید سال 2011 و به منظور بازرسی و پاکسازی وارد رآکتور واحد 2 نیروگاه هسته ای فوکوشیما شده بود، پس از نابودی کامل دوربین از آنجا بیرون کشیده شد.

این ربات تنها 2 ساعت درون این رآکتور دوام آورد و نتوانست تشعشعات زیان آور با شدت 650 سیورت در هر ساعت را تاب بیاورد. طراحان دستگاه مورد بحث توان تحمل حداکثر 1000 سیورت را در این ربات پیش بینی کرده بودند. به گزارش منابع خبری، اگرچه این سطح از تابش تقریباً یک دهم میزان تشعشعات داخل رآکتور در حال کار به شمار می رود، ام باز هم می تواند یک انسان را در آن واحد از بین ببرد.

مسئولین پروژه پس از مشاهده اختلال در عملکرد دوربین سعی کردند ربات را از رآکتور خارج کنند تا کنترل آن را به طور کامل از دست ندهند. آخرین تصاویر دریافتی از طریق این دوربین، لایه هایی از رنگ های مذاب، پوشش عایق های کابل و براده های فلز را نشان می دهند.

شرکت برق توکیو (TEPCO) اعلام کرده بود هدف اصلی این ربات، مشاهده و پاکسازی راهروی اصلی با استفاده از آب پرفشار بوده تا تیم تحقیقاتی پس از آن بتوانند دستگاه دیگری را برای ارزیابی آسیب های سازه اعزام نمایند. با این حال ناتمام ماندن پروژه نخست نشان می دهد ربات بعدی باید عملیات سنگین تری را در مدت زمان کوتاه تر به انجام برساند، زیرا مقاومت هر دو وسیله در برابر تشعشعات یکسان است.

TEPCO که مسئولیت پاکسازی فوکوشیما را بر عهده دارد، باید ابتدا موقعیت دقیق و وضعیت سوخت های هسته ای مذاب و دیگر آسیب های سازه را در هر سه رآکتور تخریب شده شناسایی کند تا نهایتاً بتواند بهترین و ایمن ترین راه را برای بیرون کشیدن این سوخت انتخاب نماید، پروژه ای که شاید چند دهه به طور بیانجامد.

گفتنیست اگرچه این شدت از تابش رادیواکتیو بسیار نگران کننده است، اما می توان نتیجه گیری خوبی از آن داشت. اولین نکته این است که تشعشعات کاملاً مهار شده و هیچ گزارشی مبنی بر خروج آن از محدوده نیروگاه و آسیب احتمالی به مناطق مسکونی اطراف گزارش نشده.

نکته مهم تر اینکه سطح بالای تشعشعات، نشان می دهد ربات به منبع اصلی رادیواکتیو نزدیک شده و بنابراین در مراحل بعدی می توان سوخت هسته ای عامل بروز مشکلات فوق را جمع آوری نمود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۵ بهمن ۱۳۹۵

    این تکنولوژی کهنه است اونوقت بیش از ۴۰ درصد برق کشور های پیشرفته به صورت میانگین ازش تامین میشه. خدا شفا

  • Mohammad Reza
    Mohammad Reza | ۲۴ بهمن ۱۳۹۵

    حالا ایران تازه قرارداد ده ساله بسته واسه اینکه این تکنولوژی کهنه رو از روسیه بگیره. اینم دردسرهاش تو ژاپن که صد برابر ایرانی ها بهره وری و تکنولوژی دارن.

  • m.sarv
    m.sarv | ۲۴ بهمن ۱۳۹۵

    OMG!!!!!!

  • علی
    علی | ۲۴ بهمن ۱۳۹۵

    از احمدی نژاد باید کمک بگیرن ?

مطالب پیشنهادی