ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مشخصات هواپیماهای ATR؛ جایگزینی برای هواپیماهای فرسوده خطوط هوایی ایران

شرکت ایتالیایی- فرانسوی ATR سومین کمپانی هواپیماسازی است که پس از امضای برجام به طرف قردارد کشورمان برای نوسازی ناوگان فرسوده خطوط هواپیمایی مبدل شده است. این کمپانی به ساخت هواپیماهای کوچک و با قابلیت ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۷:۴۵

شرکت ایتالیایی- فرانسوی ATR سومین کمپانی هواپیماسازی است که پس از امضای برجام به طرف قردارد کشورمان برای نوسازی ناوگان فرسوده خطوط هواپیمایی مبدل شده است.

این کمپانی به ساخت هواپیماهای کوچک و با قابلیت اطمینان بالا شهرت دارد و در ساخته های خود از پیشرانه های جت کانادایی PW127M استفاده می کند.

براساس قرارداد امضا شده بین ATR و خطوط هواپیمایی هما، 20 فروند از مدل  ATR 72-600 که جدیدترین محصول از خانواده سری 72 محسوب می شود به هما تحویل داده خواهد شد.

با توجه به مشخصات مدل 600 می توان گفت که 20 فروند هواپیماهای خریداری شده توسط هما در حالت چینش صندلی ها به صورت تک کلاس، یارای پذیریش 78 مسافر را خواهند داشت.

با این حساب ATR ها قرار است در خطوط هوایی داخلی جایزگین برخی از فرسوده ترین هواپیماهای موجود در جهان نظیر انواع فوکر و MD (مکدانل داگلاس) شوند که سال هاست در خطوط پروازی داخلی مشغول رفت و آمدند.

سری 600 این هواپیما از تجهیزات امنیتی و رفاهی بیشتری نسبت به اسلاف خود برخوردار است و به لطف موتورهای PW127M در حدود 5 درصد توان کششی بیشتری را در زمان تیکاف در اختیار خلبان قرار می دهد.

شاید با توجه به ساختار ملخی پیشرانه های توربوپراپ، ظاهر ATR 72 کمی قدیمی به نظر برسد اما باید گفت که در طول قریب به 30 سال تولید سری 72 توسط ATR، تعداد اندک حوادث منجر به سقوط، این هواپیما را در زمره ساخته های ایمن و قابل اطمینان صنعت هوانوردی قرار داده است.

از جمله مشخصات عملکردی سری ATR 600 می توان به سرعت کروز (پیمایش طولانی) 509 کیلومتر در ساعت، بُرد پروازی 1500 کیلومتر و نیاز به مسافت 1333 متری برای پرواز (طول مسیر تیکاف) اشاره کرد که استفاده از این هواپیما را در مسیرهای درون شهری و فرودگاه های نسبتا کوچک امکان پذیر می کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • آریا
    آریا | ۲۳ فروردین ۱۳۹۶

    هواپیماهای توربوپراپ خیلی اعصاب خوردکن و پرسرو صدا هستن. و اصلن لذت پرواز ندارن. به نظرم از گلف استریم یا داسو یا بمباردیر بخرن بهتر باشه . موتورهای توربوفن حس بهتری منتقل میکنن و ضاهری مدرنتر دارن

  • Erfaan Zandii
    Erfaan Zandii | ۲۱ فروردین ۱۳۹۶

    مشخصات که خیلی خوبه امیدوارم با شرایط اب وهوایی ایران مشکلی براش پیش نیاد. مثل اون انتونوف۱۴۰ که رییس جمهور همون اوایل تولیدشو متوقف کرد به خاطر حادثه های زیاد.

  • ali_radmehr
    ali_radmehr | ۲۱ فروردین ۱۳۹۶

    از ATR خاطره خوبی ندارم...هواپیمایی اسمان ازشون داره....خدا نکنه باد و بارون بشه وسط راه این هواپیما بشدت تکون میخوره.... موقعه بلند شدنم که دیگه هیچی حس میکنی داره بزور بلند میشه...امیدوارم سری جدید بهتر باشه...

مطالب پیشنهادی