ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تولد موش های سالم از اسپرم های نگهداری شده در فضا

محققان ژاپنی بعد از خشک کردن انجمادی اسپرم موش و ذخیره سازی آن برای مدت 9 ماه در ایستگاه فضایی بین المللی توانستند از آن اسپرم ها، نوزادان سالم تولید کنند و به این ترتیب، ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۳:۰۰

محققان ژاپنی بعد از خشک کردن انجمادی اسپرم موش و ذخیره سازی آن برای مدت 9 ماه در ایستگاه فضایی بین المللی توانستند از آن اسپرم ها، نوزادان سالم تولید کنند و به این ترتیب، نشان دادند که تولید مثل می تواند در فضا ممکن باشد.

آنها اعلام کرده اند که یافته هایشان می تواند نتایج مثبتی را برای سکونت انسان در فضا به دنبال داشته باشد و این احتمال را تقویت کند.

همانطور که احتمالا می دانید، متوسط تشعشات در ایستگاه فضایی بین المللی صد برابر بیشتر از حجم آن روی زمین است که این مساله مشکلاتی را از بابت تولید مثل برای اورگانیزم های موجود در این فضا به وجود می آورد.

متوسط تشعشات در ایستگاه فضایی بین المللی صد برابر میزان آن روی زمین است

با این همه، اسپرم های ذخیره شده از موش ها در ایستگاه فضایی بین المللی توانستند به مدت 288 روز از آگست سال 2013 تا می 2014 دوام بیاورند و بعد از آنکه به زمین بازگردانده شدند در محیط آزمایشگاهی بارور و سپس به داخل بدن موش ماده انتقال داده شدند و در نهایت نیز نوزادان سالمی از آنها به دنیا آمدند.

پروفسور Teruhiko Wakayama از مرکز پیشرفته بایو تکنولوژی دانشگاه Yamanashi در Kofu در این رابطه گفت: اگر انسان زندگی دائمی در فضا را شروع کرده بود این یافته ها بسیار ارزشمند بودند.

وی ادامه داد: هم اکنون حتی روی زمین هم برخی زوج ها برای باروری و فرزند دار شدن به کمک تکنولوژی نیاز دارند و روشن است که در آینده نیز چنین نیازی در فضا وجود خواهد داشت.

یافته های ما نشان می دهد که حفظ اسپرم در فضا دست کم برای مدت 9 ماه امکان پذیر است.

البته باید اضافه کنیم که نمونه های نگهداری شده در فضا نسبت به نمونه های موجود روی زمین ظاهرا اندکی دچار آسیب در DNA شده بودند که خوشبختانه این آسیب در جریان باروی و فرایند رشد جنین مرتفع گردید.

Wakayama در این باره گفت:

هرچند آن اسپرم ها به خاطر قرار گرفتن در معرض تشعشات فضایی دچار آسیب های اندکی شده بودند اما نوزادانی که در ادامه از آنها به دست آمدند کاملا سالم بودند.

او و همکارانش معتقد هستند که به کمک تکنولوژی های باروری، انسان می تواند برای چندین سال یا حتی چندین نسل در فضا زندگی کند تا نسل بشر و حیوانات حفظ شود.

گفتنی است تا پیش از انجام این تحقیق، آثار تشعشات فضایی و همچنین گرانش اندک روی فرایند باروری پستانداران مشخص نبود اما آنطور که پروفسور ارشد دانشگاه Yamanashi می گوید، تحقیق انجام شده اخیر می تواند حاوی اطلاعات ارزشمند و امیدوارکننده ای برای آینده باشد.

به گفته وی، گام بعدی در این پروژه که بودجه آن را یک کمک بین المللی تامین می کند، ارسال یاخته های موش به فضا و رشد آنها در ایستگاه بین المللی، تحت تشعشعات فضایی خواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Vortex ?️
    Vortex ?️ | ۲ خرداد ۱۳۹۶

    هرروز علم یه قدم به زندگی داخل سیارات دیگه مث مریخ نزدیکتر میشه .

  • Arman1377
    Arman1377 | ۲ خرداد ۱۳۹۶

    چه کاریه تو فضا یه موش رو مجبور میکنن اسپرم تخلیه کنه تو فضا و بعد از چند ماه برن اسپرما رو جمع کنن !!!
    موش رو زمین کارشو انجام میده نیاز به فضا نیست !

  • hosss021
    hosss021 | ۲ خرداد ۱۳۹۶

    دیجباتو شیطون شدیا !!!
    تکنولوژی تا کجاها که نرسیده

مطالب پیشنهادی