ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

بررسی هزینه های راه اندازی کافه سیار در ایران

حتما برای شما هم پیش آمده که به رستوران یا کافه ای بروید و بعد از دیدن سالاد سزار 20 هزارتومانی خود که شامل چند پر کاهو و 0.3 گرم فیله مرغ است،  بگویید : ...

مهرنوش پورآقاجان
نوشته شده توسط مهرنوش پورآقاجان | ۱۵ تیر ۱۳۹۶ | ۲۱:۰۰

حتما برای شما هم پیش آمده که به رستوران یا کافه ای بروید و بعد از دیدن سالاد سزار 20 هزارتومانی خود که شامل چند پر کاهو و 0.3 گرم فیله مرغ است،  بگویید : " واقعا این رستورانا پول در میارن "، کافی است همان اواخر یکی از کتاب های رابرت کیوساکی را هم خوانده باشید تا مطمئن شوید که شما می توانید یک بیزینس موفق تر راه بیندازید.

اما وقتی پای حساب و کتاب کار می رسد، می بینید که سرمایه لازم برای خرید وسایلی نظیر: فر، تجهیزات آشپزخانه و مهم تر از همه، یک مکان مناسب برای جذب مشتری، بسیار بیشتر از چیزی است که در بودجه شما می گنجد.

خبر خوب اینکه بازار ارائه خدمات به مشتری امروزه آنقدر اشباع شده است که دیگر ، بُرد با کسانی است که ایده جدید دارند و نه پول بیشتر. کافه، رستوران های سیار یکی از همین ایده های نو در کشورمان است که در سطح جهان سابقه ای چند ده ساله دارد.

از آنجایی که این کافه رستوران ها تا به امروز امتحان خود را پس داده و حداقل در شهر تهران با استقبال مردم رو به رو شده اند، در این گزارش ، به چگونگی راه اندازی چنین کسب و کاری می پردازیم.

کافه های سیار را شاید در قالب ماشین های بستنی فروشی که در فیلم های امریکایی و انگلیسی وجود داشتند، دیده باشید. ون ها و کاروان های بزرگی که با رنگ ها و استیکرهای جذاب، تزیین شده و خیابان به خیابان مشتری ها را پای دخل مغازه متحرک خود می کشند؛ تقریبا شبیه کاری که در ایران با وانت های سفید و آبی و برای خرید نان خشک و ضایعات آهن یا فروش میوه ... انجام می گیرد!

کافه های سیار در ایران نظیر: وی کافه، کافی اکسپرس، کافه رو، کافه ون و ... در واقع ماشین های ونی هستند که به یک یا چند دستگاه قهوه ساز مجهز شده اند و انواع قهوه و شیرینی (معمولا خانگی) را در منوی خود جای می دهند.

قیمت هر ون، بسته به سلامت موتور و بدنه آن ، چیزی بین 10 تا 25 میلیون تومان است ولی اگر به دنبال خرید خودروهای خاص نظیر فولکس واگن های قدیمی نباشید، ممکن است بتوانید استارت کار را با خودروهای ساده تر و ارزان تری نظیر وانت پراید یا وانت پیکان و حتی خودروهای هاچ بکی نظیر پژو 206 بزنید، اما باید گفت که اصول و فلسفه واقعی کافه سیار روی پاشنه ون های نسبتا بزرگ نظیر انواع فولکس و فورد می چرخد و با خودروهایی نظیر وانت بعید است بتوانید منو چندان گران قیمت و پر سودی را ارائه دهید.

همانطور که می بینید قیمت اولیه کار، رقم بالایی نیست اما یک ماشین اغذیه فروشی باید ظاهر جالبی داشته باشد تا موجب جذب مشتری شود که بدین منظور، صافکاری و رنگ آمیزی بدنه یک فولکس قدیمی ممکن است گران تمام شود.

با توجه به تفاوت شرایط خودروها و تفاوت قیمت استادکاران صافکار و نقاش در شهر های مختلف، ارائه قیمت برای این بخش از کار دشوار است اما به طور کلی بعید است بتوانید صافکاری و نقاشی را با رقمی کمتر از 4 میلیون تومان تمام کنید، مگر آنکه خودرو شما اصولا نیازی به بازسازی ظاهری نداشته باشد.

از طرف دیگر بلندی  سقف چنین ون هایی متناسب با حالت نشسته  سرنشینان طراحی شده است، در صورتی که نیاز باشد فروشنده در ماشین بایستد (مانند ماشین های بستنی فروشی) ، هزینه ی اضافه ای برای قالب گیری سقف جدید و جایگذاری آن باید کنار گذاشته شود.

البته حالا می توان گفت که بسیاری از ون های فولکس نیازی به این مورد ندارند و بدون انجام تغییرات سنگین نیز می توان آن ها را تبدیل به کافه سیار کرد، به خصوص آنکه چنین خودروهایی قدیمی، نوستالژیک و کلاسیک محسوب می شوند و دستکاری شدید بدنه آن ها به مذاق علاقه مندان خودروهای کلاسیک خوش نخواهد آمد.

اگر شما قصد داشته باشید، بیزینس خود را به جای کافه، به رستورانی سیار ارتقا دهید، هزینه های دیگری، به راه اندازی کسب و کار شما اضافه می شود.

شما به یک سینک و دو منبع آب (یکی برای آب تمیز و دیگری برای جمع آوری آب مصرف شده) ، نیاز دارید که حدود 5 میلیون تومان، قیمت دارند.

هر فر، گرمخانه و گاز نیز حدود 3 میلیون تومان تمام می شود. همچنین شما به یک یخچال برای نگهداری مواد اولیه نیاز دارید که آن هم هزینه ای میلیونی را به شما تحمیل خواهد کرد که از نمونه های دست دوم قدیمی تا مدل های نو بین 1.5 تا 6 میلیون تومان متغییر است.

در آخر برای راه اندازی تمام این دستگاه ها، وجود یک موتور برق هم در ون شما ضروری است. هرچند کافه های سیار ، میتوانند با کمی روابط اجتماعی بالا، از خانه های اطراف که در مقابل آن ها مستقر می شوند ، برق بگیرند اما اگر تجهیزات زیاد باشد ، احتمال اینکه فردی چنین لطفی در حق بیزینس نو پای شما بکند، کم به نظر می رسد.

بعد از تجهیز ماشین، نوبت به اخذ مجوز های لازم برای راه اندازی این بیزینس سیار می رسد. کافه ها زیر مجموعه صنف قنادان و رستوران های سیار  زیر مجموعه صنف فست فود ها محسوب می شوند که باید از این اتحادیه ها ، مجوز لازم را بگیرند.

همچنین مجوز بهداشت  مهمترین مجوزی است که قبل از تجهیز ماشین باید به فکر آن باشید، چرا که بسته به فعالیت شما، ضوابطی برای بهداشتی سازی محیط ون شما وجود دارد که باید رعایت شود، برای مثال ونی که بنا است در آن ،غذا تهیه و عرضه گردد، باید تمام فضای داخلی آن با استیل ضد خش  پوشانده شود.

در صورتی که بخواهید ون خود را رو به روی مرکز خرید یا مکان نیمه خصوصی، استقرار دهید ، باید با مسئولین آن مکان هماهنگی های لازم را انجام دهید و در بعضی موارد مبلغی هم پرداخت کنید.

اما فعالیت در پارکها و خیابان های عمومی معمولا بلا مانع است و حتی شهرداری برای رونق بعضی خیابان ها مانند خیابان 30 تیر ( در منطقه 12 شهرداری) به شما پیشنهاد همکاری می دهد.

کسب مجوز اماکن نیز برای برقراری امنیت ماشین و خریداران، ضروری است و شاید مجبور شوید ون سیار خود را به یک دوربین مدار بسته هم مجهز کنید.

البته متاسفانه قوانین چندان روشنی در مورد فعالیت کافه سیارها در تمامی شهر های کشورمان وجود ندارد و بعید نیست در شهر هایی جز تهران با قوانین و سخت گیری های متفاوتی مواجه شوید، به خصوص ماموران شهرداری که می توانند به دلیل ایجاد سد معبر به شما تذکر دهند و مسائلی از این دست.

با این وجود به لطف قابلیت تحرک کافه های سیار، معمولا مالکان این خودروها هر روز یا هر چند روز یکبار محل فعالیت خود را تغییر می دهند تا کمتر در معرض مواجه با مشکلات احتمالی باشند.

به هرحال هزینه های گفته شده می تواند تلورانس زیادی داشته باشند، بسته به اینکه شما تا چه حد بیزینس خود را گسترده و با کیفیت کنید شاید بازه قیمتی از 20 - 30 میلیون تا حدود یکصد میلیون تومان را در بر گیرد.

اما به طور کلی ، ایده اغذیه فروشی سیار، چه در قالب ساده آن، یعنی کافه ای که تنها قهوه و شیرینی سرو می کند و چه در قالب پیچیده آن، یعنی فروش غذای غیر آماده که در خود ون تهیه می شود، کسب و کاری است که می توانید به بازدهی و جذابیت آن ایمان داشته باشید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • thepjt
    thepjt | ۱۶ تیر ۱۳۹۶

    والا من به عنوان خریدار برام زور داره که قیمت تمام شده یک قهره در یک ون تقریبا نزدیک قیمت یک کافه باشه .... در حالی که کل هزینه راه اندازی این کسب و کار به اندازه نصف پول پیش اجاره یک کافه هم نیست ..... به علاوه اینکه قهوه خوردن ایستاده وسط شلوغی و دود و دم خیالان کجا .. قهوه خوردن تو محیط دنگ یک کافه کجا ...

    به شخصه به عنوان یک مشتری ابدا از این ایده استقبال نمیکنم .... مگر اینکه قیمت هاشون رو بسیار پایین بیارند .... مثلا یک سوم تا یک پنجک یک کافه معمولی ( نه چندان گران ) ...

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی