ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مخزن سوخت راکت فضایی چینی در خاک اندونزی سقوط کرد

چند روز قبل یکی از کاسه های آتشفشانی (Caldera) قدیمی در اندونزی دوباره لرزید، اما این بار خبری از فعالیت زیرزمینی نبود، بلکه شیء فلزی بزرگ و عجیبی از فضا وارد جو زمین شده و ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۷:۰۰

چند روز قبل یکی از کاسه های آتشفشانی (Caldera) قدیمی در اندونزی دوباره لرزید، اما این بار خبری از فعالیت زیرزمینی نبود، بلکه شیء فلزی بزرگ و عجیبی از فضا وارد جو زمین شده و به کرانه های شرقی دریاچه مانینجائو (Lake Maninjau) برخورد کرد.

یکی از ساکنین منطقه در مورد این واقعه می گوید «صدای مهیبی را شنیدیم و وحشت زده به سمت آن رفتیم تا محل برخورد را پیدا کنیم». اخترشناسان آماتور در اندونزی، شیء مورد بحث را مخزن سوخت یکی از راکت های فضایی چینی می دانند که احتمالاً به مدل «لانگ مارچ 3A» تعلق دارد.

دریاچه مانینجائو در اندونزی

این زباله فضایی به مرکز علمی مؤسسه ملی هوافضای اندونزی (LAPAN) ارسال شده، اما با توجه به موقعیت سقوط و داده های حاصل از سیستم های ردیابی ماهواره ها، می توان آن را به بخش بالایی راکت چینی نسبت داد که در سال 2007 یک ماهواره GPS را به فضا فرستاده است.

به گفته این اخترشناس، این قسمت از راکت احتمالاً طی ده سال گذشته در مداری نامنظم و ناپایدار به دور زمین می گشته تا نهایتاً وارد جو زمین شده و در کشور اندونزی سقوط کرده است.

خوشبختانه هیچکس در حادثه سقوط این جرم 110 سانتیمتری و 7.4 کیلوگرمی در سوماترای غربی آسیب ندیده. این جزیره سال گذشته هم توسط قطعاتی از راکت اسپیس اکس بمباران شده بود.

زباله های فضایی به یکی از مشکلات روزافزون در جهان و البته در فضا تبدیل شده اند. ماهواره ها دائماً در معرض برخورد با این اشیاء قرار دارند، ضمن اینکه گاهی اوقات پیش بینی ورود آنها به جو زمین باعث ایجاد مناطق پرواز ممنوع می شود.

با این حال از آنجا که اندونزی در راستای خط استوا، یعنی دقیقاً زیر مدار گردش ماهواره های GEO قرار گرفته، بهتر است نگاه ویژه ای به آسمان و این مهمان های ناخوانده داشته باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • d.e A
    d.e A | ۱۱ مرداد ۱۳۹۶

    عجيبه ٧٠ درصد زمين آبه اين تو خشكي اندونزي افتاده?

مطالب پیشنهادی