آیا کلیک روی لینک های پیشنهادی در صفحات وب به نفع شماست؟ محقق ایرانی پاسخ می دهد
اگر مشغول گشت و گذار در اینترنت هستید، احتمالاً به سیستم های پیشنهادگر (recommendation engine) برخورده اید. این موتورها، محصولات یا خدماتی که احتمالاً به دردتان می خورد را به شما نشان می دهند، اما ...
اگر مشغول گشت و گذار در اینترنت هستید، احتمالاً به سیستم های پیشنهادگر (recommendation engine) برخورده اید. این موتورها، محصولات یا خدماتی که احتمالاً به دردتان می خورد را به شما نشان می دهند، اما آیا تعامل با آنها واقعاً سودمند است؟
به تازگی «مهسا تازیکی» محقق ایرانی دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان سوئیس (EPFL) به همراه تیمش، الگوریتمی را توسعه داده اند که اطلاعات فاش شده در زمان کلیک روی این سامانه ها را مشخص ساخته و نشان می دهد چه بخش هایی از موتورهای پیشنهادگر از نظر حریم شخصی، ایمن به شمار می روند.
این تیم تحقیقاتی، الگوریتم خود را از مجموعه داده حاصل از موتورهای پیشنهادگر Movielens و Jester به دست آورده اند. در این روش، ارزش ایجاد شده برای کاربر به ازای کلیک روی پیشنهادات، با مقدار اطلاعات شخصی فاش شده در این فرایند مقایسه می گردد و کاربر متوجه می شود که چه مواردی به ضررش تمام خواهد شد.
اگرچه همه سایت ها از سرویس های فوق استفاده نمی کنند، اما تقریباً تمام سایت های موجود به نوعی موتور پیشنهادگر مجهز شده اند و بنابراین الگوریتم فوق را می توان روی آنها پیاده سازی کرد.
تنها 5 درصد از کلیک روی سامانه های پیشنهادگر به نفع کاربر هستند
این تیم دانشگاهی همچنین «نظریه بازی ها» را روی نتایج الگوریتم اعمال کردند تا راهکاری مطمئن را برای کلیک کردن به دست آورند. این نتایج نشان داد حدود 5 درصد از کلیک ها روی آیتم های به نمایش درآمده در سامانه های پیشنهادگر به نفع کاربر هستند و مابقی آنها یا سودی ندارند، یا کاملاً به ضرر او خواهند بود.
خانم تازیکی قصد دارد این الگوریتم را توسعه داده و آن را در قالب افزونه برای مرورگرهای مختلف ارائه کند، تا کاربران نسبت به نحوه عملکرد این سامانه ها و مدیریت اطلاعات شخصی خودشان آگاه تر شوند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فکر میکنم این افزونه بسیار کاربردی باشه و جلوی خیلی از سوء استفاده ها رو بگیره. پس بسیار عالیه
محقق باید خوشتیپ باشه ??