ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تعامل تنگاتنگ گوگل با دولت ها؛ اطلاعات ۵۴ هزار اکانت تسلیم شده

دولت های سرتاسر دنیا هم مانند من و شما به استخراج اطلاعات از گوگل علاقمند هستند اما این سرچ کردن کجا و آن کجا! غول جستجو اخیرا گزارش شفاف سازی دوسالانه خود را منتشر کرده ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۰ مهر ۱۳۹۶ | ۱۲:۰۰

دولت های سرتاسر دنیا هم مانند من و شما به استخراج اطلاعات از گوگل علاقمند هستند اما این سرچ کردن کجا و آن کجا!

غول جستجو اخیرا گزارش شفاف سازی دوسالانه خود را منتشر کرده و در آن فاش ساخته که با چه تناوبی درخواست های مختلف دولت ها برای ارائه اطلاعات مربوط به کاربران سرویس هایش را دریافت می کند و در این میان به چه تعداد از درخواست های مطروحه پاسخ مثبت می دهد.

طبق این گزارش در نیمه نخست امسال (از ۱۲ دی ماه ۱۳۹۵ تا ۱۱ خرداد ۹۶) گوگل بیشترین میزان درخواست را برای بازه زمانی شش ماهه از سوی دولت ها دریافت کرده.

در نیمه نخست امسال گوگل بیشترین میزان درخواست را دریافت کرده است

شمار این درخواست ها برابر با ۸۳۳۴۵ عدد عنوان شده که گوگل به ۶۵ درصد از آنها پاسخ مثبت داده و این یعنی بالغ بر ۵۴ هزار اکانت متعلق به کاربران شرکت مذکور به خاطر چنین درخواست هایی تضعیف امنیتی شده است.

طبق اعلام این کمپانی، شمار درخواست های ارائه شده به آن نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل حدودا ۴۰۰۰ عدد بیشتر شده و نکته دیگر آنکه این روند از سال ۲۰۰۹ میلادی که گوگل اقدام به انتشار این گزارش کرده تاکنون (به غیر از سال ۲۰۱۴) سیر صعودی داشته است.

این داده ها حاکی از آن است که این روزها شمار بیشتری از دولت های سراسر دنیا در رسیدگی به مسائل مربوط به امنیت ملی خود علاقمند به نظارت بر شرکت های فعال در عرصه تکنولوژی و کسب اطلاعات از آنها هستند.

همانطور که پیشتر در خبرها خواندید وزارت امنیت کشور آمریکا اخیرا اعلام کرده که از رسانه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای نظارت بر مهاجرانش استفاده می کند و از آن طرف پلیس این کشور نیز برای رمزگشایی از کلید جرائمی نظیر قتل دست به دامن الکسای آمازون شده است.

در اینجا باید اشاره کنیم شرکت هایی مانند گوگل و اپل غالبا این گزارشات را منتشر می کنند تا کاربرانشان را در جریان میزان تقاضای دریافتی از سوی دولت ها قرار دهند.

با در نظر داشتن وسعت سرویس های ارائه شده از سوی شرکت عظیمی نظیر گوگل می توان اینطور برداشت کرد که ارائه این دست تقاضاها می تواند به معنای امنیت پایین پیام های رد و بدل شده شما از طریق جیمیل، اسناد ذخیره شده، ویدیوهای مشاهده شده در یوتوب یا هر فعالیت دیگری باشد که در فضای وب و زیر چتر گوگل انجام داده اید.

وقتی حرف از امنیت ملی آمریکا در میان باشد نیازی به دریافت مجوز از نهادهای قانونی برای ارائه اطلاعات نیست

اضافه کنیم که طبق بخش ۷۰۲ متمم قانون اساسی این کشور موسوم به FISA که تا پایان سال ۲۰۱۷ منقضی می شود گوگل موظف است که اطلاعات مورد نیاز دولت آمریکا را در اختیارش قرار دهد. حالا این شرکت با همراهی مایکروسافت و آمازون درخواستی را تسلیم سیاستمداران آمریکایی کرده اند تا قانون نظارت بر اینترنت را مورد بازنگری قرار دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • مهدی
    مهدی | ۱۰ مهر ۱۳۹۶

    اگه تو ایران اینطور میشد تا الان 50 تا کامنت درج شده بود!

  • bahram Shademanpo
    bahram Shademanpo | ۱۰ مهر ۱۳۹۶

    هر چی باشه بهتر از اینه ک دست بعضیا باشه?

  • Aminpouyan
    Aminpouyan | ۱۰ مهر ۱۳۹۶

    به نظرم موضوع خیلی پیچیده ای هستش نمیشه کنترل روی اینترنت و ابزار های مربوط به اون رو آزاد گذاشت از طرف دیگم نمیشه با هر دلیلی اکانت مردم رو دزدکی دید زد باید سازمانی باشه تا این مشکلات رو به درستی حل کنه. بدون این که اطلاعات مردم فاش بشه.

  • آریا
    آریا | ۱۰ مهر ۱۳۹۶

    برای امنیت هیچ ایرادی نداره

مطالب پیشنهادی