ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

پیامک 25 ساله شد؛ نگاهی به روند پیشرفت پیام کوتاه

در سوم دسامبر سال 1992 میلادی، مهندسی به نام «نیل پاپوُرث» نخستین پیامک دنیا را با مضمون «کریسمس مبارک» از طریق کامپیوتر خود برای تلفن همراه «ریچارد جارویس» مدیر عامل وقت کمپانی Vodafone انگلستان ارسال ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۱۳ آذر ۱۳۹۶ | ۱۰:۳۰

در سوم دسامبر سال 1992 میلادی، مهندسی به نام «نیل پاپوُرث» نخستین پیامک دنیا را با مضمون «کریسمس مبارک» از طریق کامپیوتر خود برای تلفن همراه «ریچارد جارویس» مدیر عامل وقت کمپانی Vodafone انگلستان ارسال کرد (در آن زمان موبایل ها فقط امکان دریافت پیامک را داشتند) و بدین ترتیب، آغازگر دوره جدیدی در عصر ارتباطات شد.

اکنون 25 سال پس از ارسال نخستین پیامک، در دنیایی زندگی می کنیم که روزانه میلیاردها پیام کوتاه در آن رد و بدل می شود؛ آماری که به لطف تلفن های هوشمند و کاربری ساده کیبوردهای لمسی آنها رشد چشمگیری را تجربه کرده است.

اما همان طور که به خاطر دارید، پیش از فراگیر شدن اسمارتفون ها تلفن های همراه ساده با کیبوردهای عددی در میان مردم رایج بودند که برای ارسال پیامک از طریق آنها، باید هر عدد را به منظور تایپ حرف به خصوص، چند بار فشار می دادیم (سیستم T9) که علاوه بر امکان بروز اشتباه، وقت گیر هم بود.

البته در همین زمان تلفن های هوشمند شرکت هایی مانند بلک بری، پالم و iMate نیز با کیبوردهای QWERTY در بازار وجود داشتند اما تا سال 2013 میلادی، تلفن های همراه ساده یا همان فیچر فون ها به رهبری نوکیا بر بازار موبایل حکمرانی می کردند.

آمار رشد ارسال پیامک نیز در طول این سال ها جالب توجه است؛ اوایل تابستان سال 2000 میلادی تعداد پیامک های ارسال شده ماهانه در کل آمریکا حدود 12 میلیون بود که این رقم شش سال بعد به 12.5 میلیارد رسید و تنها یک سال پس از آن، در تابستان 2007 از مرز 45 میلیارد پیامک گذشت.

در همین سال تلفن هوشمند محبوب اپل «آیفون» به بازار عرضه شد و طی دو سال آمار ارسال پیامک را به 161 میلیارد رساند. این رقم تا تابستان امسال به 781 میلیارد پیام کوتاه در ماه رسیده است.

ماهانه 781 میلیارد پیام کوتاه تنها در آمریکا رد و بدل می‌شود

لازم به ذکر است که ظهور تلفن های هوشمند و دسترسی به اینترنت همراه پر سرعت، باعث شده طی سال های اخیر بسیاری از مکالمات نوشتاری در اپلیکیشن های پیام رسان مانند تلگرام و واتس اپ صورت گیرد که علاوه بر هزینه بسیار کمتر، امکانات متنوع تری را هم در اختیار کاربران قرار می دهند؛ به طوری که تعداد پیام های ارسال شده روزانه توسط واتس اپ در ماه جولای فقط در آمریکا برابر 55 میلیارد بوده است.

گفتنی است پیامک های ارسالی از طریق شبکه های مخابراتی با وجود رقبای قدرتمندی مانند تلگرام و واتس اپ، هنوز جایگاه خود را در میان کاربران حفظ کرده اند و خصوصا در مناطقی که اینترنت پرسرعت به سختی در دسترس قرار دارد، بهترین راه برای برقراری ارتباطات نوشتاری هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی