ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فرار از پرداخت مالیات گوگل ساندویچ هلندی
تکنولوژی

ساندویچ هلندی؛ ترفند گوگل برای فرار مالیاتی ۱۹.۲ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۶

فرار از پرداخت مالیات به صورت قانونی یکی از مهمترین چالش هایی است که معمولاً  کمپانی های بزرگ با آن دست به گریبان هستند. بنا بر اعلام دولت هلند کمپانی گوگل در سال ۲۰۱۶ موفق ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۱۴ دی ۱۳۹۶ | ۱۹:۳۰

فرار از پرداخت مالیات به صورت قانونی یکی از مهمترین چالش هایی است که معمولاً  کمپانی های بزرگ با آن دست به گریبان هستند. بنا بر اعلام دولت هلند کمپانی گوگل در سال ۲۰۱۶ موفق به مبرا کردن حدود ۱۹.۲ میلیارد دلار از درآمدهای خود از مالیات با استفاده از یک ترفند مشهور شده است.

ترفند مذکور که به روش «ساندویچ هلندی» مشهور است توانسته صرفه جویی ۳.۷ میلیارد دلاری را برای غول جستجوی دنیا به ارمغان بیاورد. در این روش درآمدهای حاصل از شاخه ایرلندی گوگل به حساب های یک شرکت بدون کارمند در هلند واریز می شود. مبلغ مذکور بلافاصله به صندوق پستی یک شرکت ایرلندی دیگر در منطقه برمودا انتقال می یابد. همین مانور نسبتاً ساده تمام پول را از پرداخت مالیات معاف می سازد.

فرار از پرداخت مالیات

طبق اعلام دولت هلند حجم پولی که گوگل در سال ۲۰۱۶ در طی عملیات مذکور جا به جا کرده نسبت به سال قبل از آن بیش از ۷ درصد افزایش داشته است. البته گوگل در پیامی که برای خبرگزاری بلومبرگ ارسال کرده مدعی شده که این کمپانی مطابق قوانین تمام کشورهایی که در آنها فعالیت داشته، اقدام به پرداخت مالیات نموده است.

گرچه ادعای گوگل در پیروی از قوانین کشورها درست است، اما باید این به معنی عدم سوء استفاده غول های بزرگی چون گوگل، اپل، فیسبوک و... از حفره های قانونی در مناطق مختلف دنیا نیست.

در این میان دولت ها و نهادهای بین المللی نیز بیکار ننشسته اند. به عنوان مثال با فشار کشورهای اروپایی دولت ایرلند شمالی قرار است تا سال ۲۰۲۰ مسیرهای دسترسی به ترفند «ساندویچ هلندی» را مسدود سازد. ضمن این که اتحادیه اروپایی نیز در حال به روز رسانی قوانین خود در خصوص نحوه پرداخت مالیات از طرف کمپانی های بزرگ و کوچک است.

از آن طرف اما کمپانی هایی چون اپل از همین حالا در حال انتقال دارایی های خود به کشورهایی هستند که همچنان قوانین مالیاتی بسیار آسان گیرتری را دنبال می کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Roger
    Roger | ۱۵ دی ۱۳۹۶

    زیتون بزن

مطالب پیشنهادی