وان پلاس در گذر زمان؛ موبایلهای وان پلاس چگونه همراه با افزایش قیمت تکامل یافتند؟
وان پلاس ۶ اولین پرچمداری است که شرکت وانپلاس با قیمتی فراتر از ۵۰۰ دلار و ۵۰ دلار گرانتر از پرچمدار قبلی یعنی وان پلاس 5T عرضه میکند. اما آیا ارزشش را دارد؟ در مقایسه ...
وان پلاس ۶ اولین پرچمداری است که شرکت وانپلاس با قیمتی فراتر از ۵۰۰ دلار و ۵۰ دلار گرانتر از پرچمدار قبلی یعنی وان پلاس 5T عرضه میکند. اما آیا ارزشش را دارد؟ در مقایسه با نسلهای قبلی، گوشی جدید چه حرفی برای گفتن دارد؟
افزایش قیمت به ۵۲۹ دلار برای مدل ۶۴ گیگابایتی باعث شده تا شعار «مقرون به صرفه» بودن وانپلاس به بحث کشیده شود. این شرکت در زمان معرفی وان پلاس اصلا واژه مقرون به صرفه را ذکر نکرد و روی واژههای عملکرد و سرعت متمرکز بود. با تغییر قیمت از ۲۹۹ دلار به ۵۲۹ دلار در طول چهار سال، پر واضح است که مقصود وان پلاس تغییر کرده.
وان پلاس وان عملکردی مشابه با سامسونگ گلکسی اس ۵ ارائه میکرد ولی با نصف قیمت. کامل نبود و برخی ویژگیها را قربانی کرد اما موبایل ویژهای بود با قیمتی که هیچکس نمیتوانست باور کند. هنوز هم بین بسیاری از مشتاقان گوشیهای اندرویدی به عنوان یکی از بهترین موبایلها شناخته میشود.
گرچه هیچ پرسشی در مورد پرچمدار واقعی بودن وان پلاس ۶ مطرح نیست اما وانپلاس در حال تغییر استراتژی و ملحق شدن به برندهای درجه یک مثل سامسونگ، هواوی، گوگل، ال جی، آنر و... با قیمتی نسبتا کمتر است.
آنر به خصوص در حال تولید دستگاههایی است تا بازار وانپلاس را به هم بریزد. آنر ۱۰ یک روز پیش از وان پلاس ۶ به طور اتفاقی (یا شاید هم عمدی) در لندن رونمایی شد آن هم به قیمت ۳۹۹ یورو یعنی ۱۲۰ یورو (۱۴۱ دلار تقریبا) ارزانتر از وان پلاس ۶. به گفته هواوی در همان روز اول عرضه در اروپا موجودی این موبایل به پایان رسید.
بنابراین آیا افزایش قیمت ۵۰ دلاری برای وان پلاس ۶ توجیهپذیر است؟ بیایید نگاهی به تاریخچه افزایش قیمت موبایلهای وان پلاس ۶ داشته باشیم.
قیمتگذاری گوشیهای وان پلاس در گذر زمان
وانپلاس وان - ۲۹۹ دلار
همراه با چیپست اسنپدراگون ۸۰۱، ۳ گیگابایت رم و نمایشگر IPS LCD تمام اچدی ۵.۵ اینچی عرضه شد که همه را انگشت به دهان گذاشت. خبری از باتری قابل تعویض یا درگاه کارت حافظه نبود و فقط مدلهای ۱۶ و ۶۴ گیگابایتی را میتوانستید انتخاب کنید. در بررسیهای این محصول از عرضه محدود، باگهای نرم افزاری و صدای کم گلایه شده بود.
وانپلاس ۲ - ۳۲۹ دلار (۳۰ دلار افزایش)
وانپلاس ۲ کمی بیشتر از یک سال بعد با چیپست ۶۴ بینی اسنپدراگون ۸۱۰، ۳ یا ۴ گیگابایت رم، سنسور اثر انگشت، USB-C، اسلایدر هشدار، باتری بزرگتر و لرزشگیر اوپتیکال تصویر (OIS) برای دوربین پشتی به بازار آمد. نمایشگر مثل مدل سال گذشته بود، از NFC بهره نمیبرد و دوربین آن به خوبی دوربین رقبایش نبود.
وانپلاس ۳ - ۳۹۹ دلار (۷۰ دلار افزایش)
وان پلاس ۳ همراه شد با بهبود پردازنده و اسنپدراگون ۸۲۰ کوالکام به همراه ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی که روی آن توسط یک نمایشگر AMOLED پوشانده شده بود. برای اولین بار قابلیت Dash Charge معرفی شد، NFC بازگشت و دوربین هم بهتر شد ولی باتری آن به ۳۰۰۰ میلی آمپر کاهش یافت.
وانپلاس ۳ تی - ۴۳۹ دلار (۴۰ دلار افزایش)
وان پلاس ۳ تی یک آپگرید تکراری از لحاظ ظاهری بود و زودتر از دفعات قبلی عرضه شد. عمده تغییرات آن داخلی بود، چیپست آن اسنپدراگون ۸۲۱ شد و دوربین جلو به ۱۶ مگابایت رسید. همراه با آن باتری ۳۴۰۰ میلی آمپری و یک گزینه ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی نیز وجود داشت.
وانپلاس ۵ - ۴۷۹ دلار (۴۰ دلار افزایش)
برای فرار کردن از شماره نگونبخت ۴، وان پلاس ۵ اولین موبایلی بود که دوربین دوگانه داشت. برای آن کوالکام اسنپدراگون ۸۳۵ در نظر گرفته شد که با ۶ یا ۸ گیگابایت رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی همراه میشد. بسیار شبیه به آیفون ۷ بود و سنسورهای ۱۶ و ۲۰ مگاپیکسلی بدون لرزشگیر اوپتیکال داشت.
وان پلاس ۵ به خاطر عدم پیشرفت قابل توجه در عین افزایش قیمت ۵۰ درصدی نسبت به وان پلاس ۳ مورد انتقاد قرار گرفت. بعد از آن نیز به خاطر مشکلات نرم افزاری و دستکاری کردن بنچمارکها، وان پلاس زیر ذره بین منتقدین باقی ماند.
وانپلاس ۵ تی - ۴۷۹ دلار (بدون افزایش)
وان پلاس ۵ تی هم از لحاظ سخت افزاری بهبود خاصی نداشت و با همان اسنپدراگون ۸۳۵ و ۶ یا ۸ گیگابایت رم عرضه شد ولی نمایشگر AMOLED آن به ۶ اینچ و رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ و نسبت تصویر 18:9 رسید. سنسور اثر انگشت نیز به قسمت پشتی موبایل نقل مکان کرد و باز کردن قفل با چهره نیز معرفی شد.
وانپلاس ۶ - ۵۲۹ دلار (۵۰ دلار افزایش)
وان پلاس ۶ بدنهای تمام شیشهای دارد و نمایشگر AMOLED بزرگتر و رزولوشن اندکی بالاتر ارائه میدهد. چیپست آن اسنپدراگون ۸۴۵ است، دوربین دوگانه با لرزشگیر اوپتیکال تصویر در قسمت پشتی دارد و سنسور جدید سونی را به خدمت گرفته. برای اولین بار از اتصالات گیگابیت LTE بهره میبرد، مقاومتش در برابر آب بهتر است و از لحاظ نرم افزار هم کمی بهبود یافته. وان پلاس ۶ هم اکنون میتواند در برنامه بتای اندروید P هم مشارکت داشته باشد.
همه اینها به چه معناست؟
در طول سالهای گذشته، وانپلاس برای افزایش قیمت دستگاههایش در حالی که قابلیتهای آنها را افزایش داده اصلا شرم نداشته. بزرگترین جهش این شرکت از وان پلاس ۲ به وان پلاس ۳ بود که حافظه داخلی بهتر، نمایشگر روشنتر OLED و قابلیت Dash Charge را معرفی میکرد. همه اینها باعث شد ۷۰ دلار به بهای آن افزوده شود. جهش بزرگ بعدی که ۴۰ دلار برای مصرف کننده هزینه داشت به فاصله میان ۳ تی و ۵ باز میگردد که دوربین دوگانه اضافه شد.
افزایش قیمت ۵۰ دلاری بین ۵ تی و ۶ نیز بیانگر دومین گام بزرگ شرکت در طول تاریخ فعالیتش است و منصفانه است که بپرسیم بابت این افزایش قیمت چه دریافتی خواهیم داشت. اسنپدراگون ۸۴۵، افزوده شدن لرزشگیر اوپتیکال تصویر و نسبت تصویر بزرگتر (اگرچه به لطف بریدگی قابل پنهان شدن) همگی پیشرفتهای قابل ملاحظهای هستند. علاوه بر این کسانی که موبایل را پیشخرید کنند یک ست ایرباد بیسیم Bullet به ارزش ۶۹ دلار را رایگان دریافت خواهند کرد.
قیمت وان پلاس ۶ تی یا وان پلاس ۷ چه خواهد بود؟
گامهای بعدی برای وانپلاس شفاف به نظر میرسند. اگرچه وان پلاس ۶ بدنه پشتی شیشهای دارد اما از شارژ وایرلس پشتیبانی نمیکند و تاییدیه IP را دریافت نکرده. شاید ۶ تی این قابلیت را در کنار ویژگیهای دیگر تا ۶ ماه دیگر عرضه کند. شاید هم شرکت وانپلاس صبر کند تا اسنپدراگون ۸۵۵ از راه برسد و وان پلاس ۷ را با این چیپ، تاییدیه IP و نمایشگری بدون بریدگی و رزولوشنی بالاتر از 1080p عرضه کند.
در کل، وان پلاس ۶ در زمینه سخت افزار و قیمت یک جهش محسوب میشود. رد شدن از مرز ۵۰۰ دلار برای اولین بار، کار وانپلاس با شعار مقرون به صرفه بودن محصولاتش را تمام کرد و در عوض به «هر آنچه نیاز دارید» کشاند. شاید لازم باشد این شرکت وانپلاس ایکس را دوباره زنده کند تا بر بازار محصولات ارزان قیمت کنترلی داشته باشد.
وانپلاس در برابر گلکسیهای سامسونگ
موبایلهای وانپلاس همیشه با موبایلهای پرچمدار اندرویدیها یعنی سامسونگ مقایسه شدهاند. قیمتگذاری سامسونگ به سبب همکاری با شرکتهای مخابراتی همیشه پیچیده بود و مدل Edge این معادله را پیچیدهتر کرد. اما یک مقایسه ساده از مدل قیمت گذاری را در زیر میبینید.
قیمت پایه موبایل وانپلاس از ۴۷ درصدِ همتای گلکسی خود در ابتدا به ۷۳.۵ درصد فعلی رسیده. این رویه نشان میدهد که فاصله بین دو برند در حال کاهش است.
اگر افزایش قیمت موبایلهای وانپلاس به همین شیوه افزایش پیدا کند، آیا قادر خواهد بود که در نسلهای بعدی به نبرد مستقیم با سامسونگ برود؟ در قسمت نظرات به ما بگویید که چه فکر میکنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
وان پلاس اومده بود مثل هواوی و شیائومی پول واقعی محصول رو از مشتری بگیره. ولی همون اول خیلی جلو رفت. اسنپدراگون ۸۰۱ . در ازای کمترین هزینه تو اون زمان ولی طمع کرد که باعث شکستش میشه. تنوع زیادی هم نداره کلا برمیداره قیافه و رنگ عوض میکنه. از وان پلاس 1 تا وان پلاس ۶ پردازنده از ۸۰۱ تا ۸۴۵... ولی قیمت دو برابر. فاصله تو بخش های دیگه مث دوربین و باطری و اضافه کردن آپشن های ابتکاری هم خیلی کمه از وان پلاس ۱ تا ۶. و کسی ابله نیست که ۳۰۰ دلار اضافه تر از وان پلاس ۱ بده تا گوشیش کمی بهتر بشه
دوست عزیز فرق بسیار وجود داره. همراه اسنپدراگون 845 ادرنو 630 هم هست شما با وان پلاس 1 با همون سرعت وان پلاس 6 برنامه و بازی اجرا کن. به همون سرعت گوشیتو شارژ کن. صفحه نمایش آمولد. تشخیص چهره ، دوربین دوگانه با کیفیت بدنه ی لوکس شیشه ای . از همه مهمتر با همون سرعت به اینترنت وصل شو. یکم منصف باشیم. هوآوی نسخه بالای هزار دلاری داره. شیائومی هم گوشی خوبی هست و قیمتش هم مناسبه به شرطی که اندروید وان باشه وگرنه رابط کاربری سنگین و همچنین رم کمتر کاری میکنه که از وان پلاس شکست بخوره. اگر بخواهیم آنر 10 رو هم رقیبش بدونیم همه میدونند که GPU های استفاده شده در گوشی های آنر و هوآوی توانایی رقابت با گوشی های بازار رو ندارند.
افزایش قیمت وان پلاس از حد معمول سابق بیشتر شده اما اینکه میگید هیچی در ازای مبلغ اضافی به گوشی هاش اضافه نمیکنه کم لطفی هست به نظرم
شما مثلا میری گوشی سامسونگ یا اپل میخری چیزی با مدل قبل فرق کرده؟!حتی قیافشونم هم قابل تشخیص نیست از هم فقط هی الکی مدل معرفی میکنن
قیمت مقرون به صرفه به این معنی نیست که مفت بدن گوشی رو باید در مقابل رقبا قیمت پایینتری داشته باشه که همیشه موفق بوده تو این زمینه